2014 MATEMATİK SEMİNER RAPORU

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALAR ORTAOKUL MATEMATİK ZÜMRESİ RAPORUDUR 

ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI İLE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ: 
M.E.B Talim ve Terbiye Kurulunun yayınlamış olduğu değişen Yeni Matematik Öğretim Programı incelenmiş Öğrenme Alanlarına göre aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır. 

ÖĞRENME ALANLARININ ELE ALINIŞI Ortaokul matematik dersi öğretim programında Sayılar ve İşlemler, Cebir, Geometri ve Ölçme, Veri İşleme ve Olasılık olmak üzere 5 öğrenme alanı bulunmaktadır. Bazı sınıf seviyelerinde bu öğrenme alanlarından tümü yer alırken, bazılarında hepsine yer verilmemiştir. 

Olasılık öğrenme alanı sadece 8. sınıfta yer alırken, cebir öğrenme alanı 5. sınıf hariç tüm sınıflarda yer almaktadır. Sayılar ve İşlemler, Geometri ve Ölçme ve Veri İşleme öğrenme alanları tüm sınıf düzeylerinde mevcuttur. 

Öğrenme alanlarında sınıf seviyelerine bağlı olarak ele alınan alt öğrenme alanları aşağıda özet olarak verilmiştir. Sayılar ve İşlemler Bu öğrenme alanı tüm sınıf seviyelerinde yer almaktadır. 5. sınıfta öğrencilerden doğal sayıları okuyup yazmaları ve doğal sayılarda 4 işlem yapmaları beklenmektedir. 
Bu sınıf seviyesinde öğrencilerin tam sayılı ve bileşik kesirleri anlamlandırmaları, dönüşüm yapmaları, paydaları eşit veya birbirinin katı olan kesirleri sıralamaları, bu kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapmaları ve bu işlemleri anlamlandırmaları beklenmektedir. 

Bu sınıf seviyesinde ondalık gösterimlere de yer verilerek, öğrencilerin ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralamaları, sayı doğrusunda göstermeleri ve bu sayılarda toplama ve çıkarma işlemlerini yapmaları hedeflenmektedir. Sayılar ve İşlemler öğrenme alanında yüzde kavramına da yer verilmekte, yüzde kavramının kesir ve ondalık gösterimlerle ilişkilendirilmesi beklenmektedir. 

6. sınıfta bu kazanımların devamı olarak doğal sayılarda işlem önceliğine önem veren kazanımlar yer almaktadır. Bu sınıf seviyesinde doğal sayıların çarpan ve katlarına yönelik çalışmalara da yer verilmiştir. Öğrencilerden bu seviyede tam sayıları anlamlandırmaları, sıralamaları, tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapmaları beklenmektedir....................

WORD FORMATINDAKİ MATEMATİK SEMİNER RAPORUNUN TAMIMINI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.