Türk öğrenciler Avrupa’dan sonra Huawei ICT Competition dünya finallerinden de zaferle ayrıldı
Huawei ICT Competition 2023 - 2024 Küresel Finali'nin kapanış seremonisi ve ödül töreni, 26 Mayıs'ta Shenzhen'de gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz ay, İstanbul’da düzenlenen Avrupa finaline damga vuran Türk üniversite öğrencileri, 2.000'den fazla üniversiteden 170.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı küresel yarışmayı da önemli ödüllerle tamamlayarak, ülkemizi başarıyla temsil etti.
Huawei ICT Competition 2023 - 2024 küresel finali, 26 Mayıs'ta Shenzhen'de gerçekleşti. Bu yılki yarışma, 80'den fazla ülke ve bölgeden, 2.000'den fazla üniversite ve yüksekokuldan, 170.000'den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışma, bugüne kadarki en yüksek katılıma sahne oldu.
49 farklı ülke ve bölgeden, 470'ten fazla yarışmacıdan oluşan 160'tan fazla takım, ulusal ve bölgesel elemeleri geçerek, küresel finale ulaştı. Türk üniversite öğrencileri, bu yarışmada sergiledikleri üstün performansla öne çıktı ve bilişim alanındaki yeteneklerini uluslararası arenada bir kez daha gözler önüne serdi.
Türk öğrenciler küresel arenada ülkemizi başarıyla temsil etti
Yarışmaya Türkiye’den katılan üç takım da organizasyondan ödülle dönmeyi başardı.
MEF Üniversitesi Edusyntech takımı İnovasyon Track Özel Ödülü'nün, Erzurum Teknik Üniversitesi Computing Track Takımı ve Yalova Üniversitesi Bulut Track takımı ise üçüncülük ödüllerinin sahibi olurken, bugüne kadar katılan Türk takımları arasında, tüm zamanların en iyi derecelerini elde etmeyi de başardılar.
Ülkemizin başarılı takımlarına ödülleri, Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt tarafından takdim edildi.
Yarışma kapsamında ayrıca, aralarında Yalova Üniversitesi’nin de bulunduğu üç öğretim üyesi, Avrupa Bölgesi’nin en değerli öğretim Elemanı (MVI) olarak seçildi. Yalova Üniversite ise birlikte bu ödülü paylaşan diğer üniversiteler; İtalya'dan Università Politecnica delle Marche ve İspanya'dan Alicante oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt, 24 Mayıs’ta katılımcı öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Başkurt, Huawei Bilişim Akademisi'nin ve ICT Competition organizasyonunun önemine vurgu yaparak, finale kalan öğrencilere başarılar diledi. Başkurt yaptığı değerlendirmede, “Başarılı Türk takımlarımızı aldıkları çok iyi sonuçlardan dolayı tebrik ederim.
Bilişim teknolojisi geleceğin teknolojisidir. Genç öğrencilere tavsiyem; öğrenmeye açık ve keşfetmeye cesaretli olmaları, mümkün ufuklarını genişletmeleri.
Huawei gibi şirketlerin sunduğu değerli fırsatları değerlendirerek bu tür yarışmalara katılmaya devam edin. Türk öğrenci ekibini bu önemli etkinliğe katılmaya davet ettiği ve organize ettiği için Huawei'ye teşekkür ederim. Türkiye'de sürekli yatırım yapan en büyük Çinli şirketlerden biri olan Huawei ile iş birliğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Uzmanı İsmail Haspolat da organizasyonu takip ederek, öğretmen ve öğrencilerden yarışma hakkında bilgi aldı.
Huawei Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı Zhou Hong, yaptığı açıklamada, “Dijitalleşmenin getirdiği faydalardan herkesin gerçek anlamda yararlanabilmesi için, dijital teknolojilerin herkese erişilebilir olmasını sağlamanın hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.
UNESCO Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Stefania Giannini ise “UNESCO, dijital teknoloji ve yapay zeka kullanımında her öğrenicinin ve öğretmenin temel haklarını ve yetkinliklerini korumak için çalışıyor.
Herkes için kapsayıcı, adil, açık ve güvenli bir dijital gelecek sağlamayı amaçlıyor. Huawei’in bu süreçteki destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Huawei ICT Strateji ve İş Geliştirme Departmanı Başkanı Ritchie Peng ise yaptığı değerlendirmede; “Bilişim, akıllı dünyanın temel taşıdır. Huawei ICT Competition aracılığıyla öğrencilere, rekabet edip fikir alışverişinde bulunabilecekleri küresel bir platform sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Yoğun rekabete sahne olan finallerin sonunda; Türkiye, Cezayir, Çin, Nijerya, Pakistan, Polonya, Filipinler, Tanzanya ve Uganda'dan gelen 19 takım, uygulama ve inovasyon yarışmalarında ödül kazanan ülkeler arasında yer almayı başardı.
Huawei ICT Competition, Huawei tarafından dünya çapındaki üniversite ve yüksekokul öğrencileri için her yıl düzenlenen bir bilişim yarışması olarak konumlanıyor.
Organizasyon, öğrencilere sağlıklı bir ortamda rekabet ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri uluslararası bir platform sunuyor. 2015 yılından bu yana düzenlenen yarışma, öğrencilerin bilişim alanındaki yetenek ve becerilerini artırmalarına yardımcı oluyor.
Huawei ICT Competition’ın temel hedefi ise teknolojik gelişmeyi ilerletmek ve dünya genelinde dijital kapsayıcılığı sağlamak olarak açıklanıyor.
Post a Comment