Doğaya Kanat Açan Okullar Kayseri’de

Doğuş Otomotiv’in doğayı ve çevreyi korumayı hedefleyen "Doğaya Kanat Açtık" projesinin bir parçası olarak hayata geçirdiği "Doğaya Kanat Açan Okullar" serisinin ikinci okulu, Kayseri Pınarbaşı Karakuyu Ortaokulu oldu. 
 

Etkinlik kapsamında yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş Karakuyu Ortaokulu öğrencilerine doğal hayata sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı. 


 
Doğuş Otomotiv’in, "Doğaya Kanat Açtık" projesi çerçevesinde doğayı korumaya gönüllü ve bu konuda çalışmalar yapan okullarla gerçekleştirdiği "Doğaya Kanat Açan Okullar" projesinde ikinci okul Kayseri’den Pınarbaşı Karakuyu Ortaokulu oldu.
 
 Okul davet etti, proje Kayseri’ye gitti 
Bölgelerindeki kuşları, yaban hayvanlarını ve doğayı korumaya yönelik ilgisi olan ve öğrenmeye meraklı çocukları ve okulları hedefleyen "Doğaya Kanat Açan Okullar" projesi, Karakuyu Ortaokulu öğrencilerinin ve okul yöneticilerinin daveti üzerine Kayseri’ye gitti. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Karakuyu Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. 
 
Bu çalışmada Tüydeş, öğrencilere özellikle okulun yer aldığı Kayseri ve Pınarbaşı bölgelerine ait yaban hayatı ve kuşlar hakkında bilgi verdi. 
 
Tüydeş, öğrencilere doğa fotoğrafçılığı konusunda deneyimlerini aktarırken, bölgedeki doğal yaşamın önemini ve bu değerli mirasa sahip çıkmanın ne kadar değerli olduğunu anlattı. Ayrıca, Türkiye'deki 499 kuş türünün bulunduğu ve çocukların doğayı ve kuşları daha iyi anlamalarına ve takip etmelerine yardımcı olan atlas da öğrencilere hediye edildi. 
 
Gönüllü okullar başvuru yapabiliyor 
doğa Kanat Açan Okul olmak isteyen okullar, plus@dogusotomotiv.com.tr adresine, doğa ve çevrenin korunmasına yönelik yaptıkları çalışma örneklerini anlatan bir bilgiyle talepte bulunabiliyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde okul belirlenen bir tarihte ziyaret ediliyor ve ‘Doğaya Kanat Açan Okul’ programına dahil ediliyor. 
 
 "Doğaya Kanat Açtık" projesi, Doğuş Otomotiv'in sürdürülebilirlik ve doğa koruma alanındaki taahhütlerinin bir yansıması. Proje, doğal yaşamın ve çevrenin önemini vurgulayarak toplumun bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.  
 
Doğuş Otomotiv ve Sürdürülebilirlik
 
Doğuş Otomotiv, Türkiye’de otomotiv sektöründe çeyrek asırdır dünyanın en büyük markalarının distribütörlüğünü yürüten, Türk otomotiv sektörünün en önemli oyuncularından birisidir. 
 
Türkiye’nin her yerine yayılan 570’ten fazla satış ve servis noktasının yanı sıra, ikinci el araç satışı, sigorta ve araç finansmanı, TÜVTÜRK taşıt muayene istasyonları olmak üzere otomotiv sektörünün her alanında geniş marka ve hizmet ağına sahip bir şirket olan Doğuş Otomotiv, Sürdürülebilirlik alanında da rol model olmaya devam etmektedir. 
 
Daha iyi bir şirket olmak ve hedeflerimize ulaşmak için “insanı” odağımıza almak, onları dinlemek, beklentilerini değerlendirmek ve tüm beklentilere yanıt verebilir olmak üzere yola çıktık. 
 
2009 yılından bu yana Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlarımız, internet sitemiz, yıl içinde gerçekleşen tüm diyalog platformları ile paydaşlarımızın beklentilerini anlamaya çalışıyor, soruyor, öğreniyor, onların görüşlerini yönetim stratejilerimize katıyor ve şeffaf bir biçimde sürdürülebilirlik performansımızı raporluyoruz. 
 
Sürdürülebilirliğe stratejik bir yönetim modeli olarak yaklaşan Şirketimiz, sürdürülebilir kalkınmanın da en önemli aktörlerinden birisi olmak için çalışıyor. 
 
2010 yılında imzaladığımız Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) 10 ilkesine uygun olarak ve yine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlayan sürdürülebilirlik performansları ortaya koyarak her geçen yıl hedeflerimize daha fazla yaklaşmaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.