ÖRAV’ın yeni dönem eğitim programlarının Eğitimci Eğitimi tamamlandı

Öğretmen Akademisi Vakfı, yarıyıl tatilinde eğitimcileriyle bir araya gelerek, yeni ve mevcut eğitimleriyle ilgili ‘’Eğitimcinin Eğitimi’’ programlarını tamamladı. 
 

Programlara Türkiye’nin farklı coğrafyalarında görev yapan 90 ÖRAV Eğitimcisi katıldı. Eğitimciler aldıkları eğitimler sayesinde yıl boyunca meslektaşlarının mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olacaklar. 


 
ÖRAV eğitimlerinden okul öncesinden liseye kadar farklı düzeylerde görev yapan, tüm branşlardan öğretmenler faydalanabiliyor. Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla, 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı, yarıyıl tatilinde eğitimcileriyle bir araya geldi. 
 
5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik, Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık ve Sosyal Gelişimin Desteklenmesi programları kapsamında ‘’Eğitimcinin Eğitimini’’ tamamlayan vakıf, yeni dönemde başta deprem bölgesi olmak üzere eğitimlerini yaygınlaştırmaya devam edecek. Eğitimlerin içeriği her yıl öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda güncelleniyor ve yeni başlıklar ekleniyor. 
 
Yeni eğitimler geçen yıldan bu yana öğretmenler tarafından yoğun talep edilen psikolojik sağlamlık ve sosyal gelişimin desteklenmesi gibi önemli konuları içeriyor. 
 
Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitimi; pandemi gibi küresel, deprem gibi bölgesel veya kişisel zorluklarla baş etme becerilerini güçlendirmek ve psikolojik sorunlara yanıt vermek amacıyla ÖRAV tarafından sunulan programlara ilk kez eklendi. 
 
 Psikolojik sağlamlık, zor dönemlerde yeniden ayağa kalkabilmek için kritik öneme sahip 
 
Depremin hemen ardından Vakfın bölgedeki öğretmenlere yaptığı dayanışma ziyaretleri sırasında öğretmenlerin paylaştığı ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanan Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitimi, Şubat sonu itibarıyla öncelikli olarak deprem bölgesi illerinde yaygınlaştırılmaya başlanıyor. 
 
Psikolojik sağlamlık ve yılmazlık; hızlı değişim ve belirsizliklerden ötürü zorlanılan dönemlerde, yeniden ayağa kalkılmasını sağlayan en önemli beceri olarak, öğretmenlerin hem kendileri hem de öğrencileri için kritik bir öneme sahip. Bunun birkaç sebebi var; 
 
 Stresle Başa Çıkma Yeteneği: Psikolojik sağlamlık, stresle başa çıkma yeteneğini geliştiriyor. Olumsuz olaylar ve stres, hayatın doğal bir parçası. Psikolojik sağlamlık da bu faktörlerle daha etkili bir şekilde başa çıkma yeteneğini ifade ediyor. 
 
 Duygusal İyilik Hali: Psikolojik sağlamlık, kişinin duygusal iyilik halini sürdürmesine yardımcı oluyor. Olumsuz olaylar karşısında aşırı duygusal tepkiler yerine, daha dengeli ve sağlıklı bir tepki geliştirebilme yeteneğini içeriyor. 
 
Daha Doğru Karar Verme: Psikolojik sağlamlık, bireyin stres altında daha doğru kararlar verebilmesine olanak tanıyor. Zor durumlarla karşılaşıldığında, duygusal dengeyi koruma ve mantıklı kararlar alma becerisi, psikolojik sağlamlıkla oldukça ilişkili. 
 
Sosyal İlişkilerde Güçlü Olma: Psikolojik sağlamlık, sosyal ilişkilerde güçlü olmayı destekliyor. Zorluklar karşısında sosyal destek alabilme, empati kurma ve ilişkilerde sağlıklı iletişim kurma yetenekleri, psikolojik sağlamlıkla mümkün hale geliyor. 
 
 Yaşam Kalitesini Artırma: Psikolojik sağlamlık, bireyin genel yaşam kalitesini artırmada önemli bir role sahip. Zorluklarla baş etme yeteneği, yaşamın çeşitli alanlarında daha olumlu bir deneyim yaşanmasına imkan sağlıyor. U
 
zun Vadeli Dayanıklılık: Psikolojik sağlamlık, uzun vadeli dayanıklılığı ifade ediyor. Bireyin hayatta karşılaştığı zorluklara karşı uzun vadeli bir dayanıklılık geliştirmesi, çeşitli yaşam evrelerinde başarılı olma olasılığını artırıyor. 
 
Eğitim Programı Hakkında; 
ÖRAV, Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitimini geçmişte büyük afetler yaşamış ülkelerdeki okullarda, bu gibi afetler sonrasında uygulanan başarılı müdahale programlarından ve sanatın iyileştirici gücünden ilham alarak disiplinlerarası bir anlayışla tasarladı. 
 
Eğitime katılan öğretmenlerin, her oturum sonunda psikolojik sağlamlık kavramlarını deneyimleyerek öğrenmeleri, sanat akımıyla harmanlanmış etkinlikleri yaparak iyi hissetmeye önce kendilerinden başlamaları hedeflendi. 
 
Eğitimde öğretmenlerle; stresle başa çıkma, zaman yönetimi, duygusal iyilik hali için duygu yönetme, daha doğru karar vermek için eleştirel iç sesler yerine fırsat odaklı düşünme çalışması ve gelişim odaklı düşünme egzersizi, yaşam kalitesini artırmak için yaşam amacını bulma egzersizi ve okul eylem planı uygulamaları çalışılıyor. 
 
 Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitiminin daha fazla öğretmene ulaşması, öncelikle öğretmenlerin ve onların liderliğinde öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarının güçlenmesi için, ORAV yazıp 7148’e SMS atarak 20 TL değerinde bağış yapılabilir.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.