Mobilet’ten Sömestire Özel Kampanya

Bilet alma deneyimini, öncesini ve ötesini kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, öğrencilerin dört gözle beklediği sömestirde birbirinden keyifli etkinliklere “Yerin Hazır!” diyor. 
 

Yarıyıl tatili boyunca geçerli olacak kampanyalarla İstanbul, Ankara ve Bursa’da deneyimlenebilecek etkinlikler şöyle; 
 
  Hayaller Müzesi’ne Yerin Hazır 


Çağlar Çorumlu’nun İstanbul tiyatro sahnesine kazandırdığı TiyartOPS, 27 Ocak saat 15.00’te sahnelenecek “Hayaller Müzesi” oyunuyla yarıyıl tatiline başlıyor. 
 
Ada, “tarihte iz bırakan kişiler arasından seçeceğiniz birilerini anlatın’’ ödevi için okul arkadaşlarıyla balmumu müzesine gezmeye gelmiştir. Fakat ödevi konusunda kafası çok karışıktır. Bu duruma canı çok sıkılan Ada, müzede dolanırken arkadaşlarının yanından ayrılıp bir odaya giriverir. 
 
Ödevini nasıl yapacağını kara kara düşünürken, müzenin broşürünü incelemeye başlar ve hayallere dalar. Bu sırada bakım ve onarım için bu odaya getirilmiş olan balmumu heykeller canlanır. 
 
Ada, ressam Frida Kahlo, bilim insanı Isaac Newton, yazar Agatha Christie ve besteci Amadeus Mozart ile tanışır. Onların hayat hikayeleri ve anlattıkları ışığında ödevini nasıl yapacağını keşfedeceği bir maceraya atılır. Sömestire özel kampanya kapsamında Hayaller Müzesi için %25 indirimli biletler Mobilet’te.  
 
Sömestirde Basketbol Heyecanı  
 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Çağdaş Bodrum Spor’u kendi evinde ağırlayacak. 
 
Miniklere basketbolu sevdirecek bu heyecan dolu karşılaşma 21 Ocak saat 15.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. 2018 yılı ve sonrasında doğan minikler için ebeveyn kucağında oturma kaydıyla ücretsiz olacak bu karşılaşma için 2018 öncesi doğan çocuklar ve yetişkinler için biletler %20 indirim imkanıyla Mobilet’te. 
 
Küçük Prens DasDas’ta 
 
Dünya yorgunu ve hayattan umudunu kesmiş Pilot Sahara Çölü’nde bozulan uçağını tamir etmeye çalışırken gizemli bir şekilde ortaya çıkan Küçük Prens’in sorusuyla kendine gelir. 
 
Sekiz güne yayılan ve bir ömür akıldan çıkmayan bu karşılaşmanın ilk cümlesi: “Lütfen, bana bir koyun çizer misiniz?”dir. Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in üstlendiği ve Taha Tegin Özdemir’in Küçük Prens’e hayat verdiği oyunun oyuncu kadrosunda Deniz Işın, Doruk Şengün, Kenan Ece yer alıyor.
 
 Antoine de Saint-Exupéry’nin aynı adlı ölümsüz eserinden, çok farklı bir uyarlamayla sahneye aktarılan “Küçük Prens” 24 ve 28 Ocak günü 2 al 1 öde kampanyası ile DasDas’ta minik tiyatro severlerin karşısında olacak.  
 
Çizmeli Kedi Bambu Sahne’de! 
 Bambu Sahne, Ankaralı minikleri Çizmeli Kedi’nin macerasına ortak olmaya davet ediyor. Kraliyetinde prensesiyle mutlu mesut yaşayan kralın başında sihirli ve bitmek bilmeyen bir bela var... 
 
Kralı bu beladan kim kurtarabilir? Tabii ki Çizmeli Kedi ve onun yedi başlı ejderhayı yerle bir eden yüce Prensi. Ali Okyar’ın yazdığı, “Çizmeli Kedi ile Büyücü” 27 Ocak saat 13.00’te gerçekleşecek gösterime özel 2 al 1 öde kampanyası ile karnesini kapan herkesi Bambu Sahne’ye bekliyor. 
 
 İngilizce Sahnede de Öğrenilir: “Joey’s Adventures” ve “Clean Clean with Green” 
 
Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, çocukların İngilizce kullanımını pekiştirecek iki etkinliğe ev sahipliği yapıyor. “Joey’s Adventures”da ailesini kaybeden Joey, onların hayvanat bahçesinde olduğunu düşünür ve ailesini aramaya başlar. 
 
Kendini bir anda insanların kafes adını verdiği alanda bulduğu zaman, burada yaşayan arkadaşlarının yeterince özgür olmadığını anlar ve onları çıkarmak için elinden geleni yapar. Kafesten çıkardığı hayvan dostları ile ailesini aramak eskisinden daha kolaydır. 
 
“Clean Clean with Green” de ise Üçgen, Kare ve Daire adlı şekil temizlikçiler aynı anda bir parkı temizlemeye gelirler ve kimin o parkın asıl temizlikçisi olduğuna ve parkı kimin temizleyeceğine bir türlü karar veremezler. Sonunda akıllarına bir fikir gelir. Bir yarışma düzenlemeye karar verirler. 
 
Bu yarışmayı kazanan parkın gerçek temizlikçisi olacaktır. Ancak bu yarışmayı üçü de kazanınca işler yeniden karışır. Şekiller sonunda parkın aslında hepimizin ortak yaşam alanı olduğuna karar verir ve parkı hep birlikte temizlemeye karar verirler. 
 
Sonunda kazanan dostluk olur. Tuğba Güdücü’nün yazdığı ve Mustafa Poyraz’ın yönettiği TiyatroFil yapımı Joey’s Adventures, 3-9 yaş arasındaki çocukları 27 Ocak saat 13.00’te, “Clean Clean with Green” ise aynı gün saat 15.00’te Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’ne bekliyor. 
 
Anlatım dili itibariyle İngilizce ile yeni tanışmış çocukların kolaylıkla anlayabileceği okul öncesi seviyesine de hitap eden bu danslı, müzikli ve eğlenceli oyunların biletleri Mobilet’in sömestir kampanyası ile %50 indirimle satışa sunuluyor. 
 
Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, ayrıca 3 yaş ve üzeri çocukları “Beceriksiz Kral’ın Öyküsü” gösterimine de davet ediyor. Uzak mı uzak bir ülkenin, beceriksiz mi beceriksiz kralının talihi, bir gün şans eseri saraya gelen bir büyücü ile değişiyor. Bu keyifli gösterinin biletleri ise Mobilet’in sömestir kampanyası kapsamında 2 al 1 öde avantajıyla satışa sunuluyor. 
 
Ara Tatilde Uzay Yolculuğu 
Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı bilim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) 21-31 Ocak tarihleri arasında tüm çocukları unutulmaz bir maceraya davet ediyor. 4 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği, havacılık, uzay teknolojileri ve astronomi temalarındaki sergi alanlarını kapsayan bu macerada, çocuklar 154 interaktif düzeneği deneyimlerken, insanlığın havacılık ve uzay serüvenine tanık olacak. 
 
Her yaştan ziyaretçiye ilham veren interaktif sergi alanları, etkileşimli düzenekler ile dolu dolu bir gün ve unutulmaz bir ara tatil için “Ara Tatilde Uzayda Buluşuyoruz!” programına Mobilet’in sömestir kampanyası ile %10 indirimle katılmak mümkün.
 
 Trump Sahne’de Bale ve Tiyatro Bir Arada 
Bu yarıyıl tatilinde balenin eşsiz estetiğini tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturan iki eser, Trump Sahne’de minikleri bekliyor. Kuğu Gölü Çocuk Tiyatrosu, 11 Şubat’ta 13.00 ve 15.00’te gerçekleşecek 2 seansla seyirciyle buluşacak. Klasik bir bale eseri olan "Kuğu Gölü" Thykovsky'nin besteleriyle ilk kez tiyatroya uyarlandı. İlk kez bir tiyatro uyarlamasıyla sahneye taşınan eserde bale bölümleri de yer alıyor.
 
Bu uyarlamada çocuklara cesaret ve doğa sevgisi, yardımlaşma, güçlü arkadaşlık duyguları aşılanırken, çocuklar Kuğu Gölü bale eserinin konusu ve Thykovsky'nin Kuğu Gölü klasik müzik eserleriyle tanışacak. Trump Sahne’da çocukları bekleyen "Fındıkkıran'ın Sihirli Dünyası” ise 30 Mart’ta saat 13.00 ve 15.00’teki iki gösterim olarak gerçekleşecek. 
 
Paris’te şubat ayında gösterime girecek olan "Fındıkkıran" çocuk balesi uluslararası turne programlarına dahil edilen, fiziksel tiyatro komedi unsurları da taşıyan bu eser, esprili bir anlatımda yetişkinlere de keyifli anlar yaşatacak. Trump Sahne’deki bu iki etkinliğin biletleri sömestir boyunca %20 indirim imkanıyla satın alınabiliyor.  
 
Akmerkez’de Sömestir Etkinlikleri  
Türkiye’de bir ilk olarak yetişkin ve çocuğa aynı anda hitap eden tiyatroların adresi Wise Academy, School of Akmerkez’de bir dolu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 
 
Bu yarıyıl tatilinde de ebeveynlerin ve çocukların birlikte eğleneceği School of Akmerkez by Wise Academy’de büyüyünce kelebek olmak istemeyen, sürekli oyundan oyuna koşan küçük tırtıl Lıkır'ın hikayesini anlatan “Lıkır’ın Doğum Günü” 20 ve 24 Ocak’ta, çocukların bilime karşı meraklarını artırmak için tasarlanan ve gündelik olayları basit, hoplamalı zıplamalı, çatlamalı patlamalı deneylerle bilimsel olarak anlatan “Huhu ile Bilim Şov” 23 ve 30 Ocak’ta, 
 
iplerinden kurtulmak isteyen bir kukla olan Çinyo ile onun için her şeyin iyi olmasını isteyen ustası Markonyo’nun hikayesi anlatan “Çinko ile Markonyo” 25 Ocak ve 3 Şubat’ta, meraklı iki palyaço Po ve Huhu’nun gizemli bir bavulu açmak için çocuklardan cesaret aldığı “Gizemli Bavul” 26 Ocak’ta, 
 
Ankara Birlik Tiyatrosu yapımıyla bir ormanda yaşayan hayvanların yaşamından örnekler sunarak, çevre bilincini, dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı öneren “Adını Çocuklar Koysun” 27 Ocak’ta, çocukların, sanat ve eğlenceyi deneyimlerken, oyuncuları ve oyunu interaktif olarak yönlendirebildikleri doğaçlama oyun “Mahşer-i Cümbüş Çocuk” 31 Ocak’ta, 
 
Leo Lionni’nin Pezzettino kitabından uyarlanan ve küçük bir çocuğun, büyük insanların dünyasındaki bütün özlemlerini derinden kavrayan “Pezzettino" 1 Şubat’ta, uzak bir ülkenin beceriksiz kralının şans eseri saraya gelen bir büyücüyle olan hikayesini anlatan “Beceriksiz Kral’ın Öyküsü” 4 Şubat’ta, Learndium Art and Academic Studio’nun 4-6 yaş aralığındaki okul öncesi çocuklara yönelik “Oyunla Matematik Atölyesi” 11-18-25 Şubat ve 3 Mart’ta gerçekleşecek. School of Akmerkez by Wise Academy’nin sömestir etkinlikleri için Mobilet’in %10 indirim kampanyasıyla yeriniz hazır.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.