Geleceğin Bilim İnsanlarına İlham Veren Platform Labxchange

Yaz döneminde farklı etkinlikler arayan bilim tutkunu gençler, Amgen Vakfı’nın Harvard Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği online bilim eğitim platformu LabXChange’de buluşuyor. 
 

Herkesin, her yerde ücretsiz şekilde bilimi deneyimleyebilmesine olanak sağlayan platform sayesinde ortaokul ve lise öğrencileri, online ortamda çeşitli deneyler yapmanın keyfini çıkarıyor. 
 


 Geleceğin bilim insanları için ilham kaynağı olmak amacıyla projeler üreten Amgen Vakfı, 1991 yılından bu yana gençlere yönelik özel projeler gerçekleştiriyor. 
 
Bu alandaki önemli çalışmalardan biri de gelecek nesillerin bilim sevgisini artırma ve bilim eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Harvard Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen LabXChange. 
 
Amgen Vakfı'nın Harvard Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği online bilim eğitimi platformu LabXChange, dünya çapındaki bilim toplulukları için; bilimsel alanlarda kişiselleştirilmiş eğitime, sanal laboratuvar deneyimlerine ve network olanaklarına ücretsiz erişim imkânı tanıyor. 
 
Farklı profillere sahip öğrencilerin, bilimsel keşiflerin otantik ve ilgi çekici deneyimlerine daha iyi adapte olabilmeleri için dijital müfredat içeriğini, dinamik deneysel simülasyonları ve sosyal ağları birleştiren kuşaklar arası bir öğrenme platformu ortaya koyuyor. 
 
Fen eğitimini her zamankinden daha erişilebilir ve eğlenceli hale getiren LabXChange bilimsel süreçte kapsayıcılığı artırırken, gerçek dünya sorunlarına yaratıcı, takım tabanlı yaklaşımlar geliştirmek için ortak çalışmayı teşvik ediyor.
 
Dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler için bilim deneyimini yeniden tasarlayan Amgen Vakfı, LabXChange ile amaca yönelik kişileştirilmiş öğretim ile eğitim engellerini ortadan kaldırıyor. 
 
Sanal laboratuvar simülasyonları, öğrencilere, yarının zorlukların çözmek için gerekli bilimsel becerileri kazandırmaya yardımcı oluyor. LabXChange, geleceğin bilim insanlarına, bilimsel süreci doğrudan keşfetme imkanı ve herkesin bilime erişebilmesi için bilimde fırsat eşitliği sunuyor. 
 
Platform yalnızca dijital öğretim ve etkileşimi değil, aynı zamanda online öğrenme topluluğundaki öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları iş birliği için bir araya getiriyor. 
 
Amgen Vakfı, eğitimcilerle devam eden iş birliği ve LabXChange benzeri platformlarla gerçekleştirilen ortaklıklar sayesinde, gelecek nesil bilim insanlarının laboratuvara çeşitli deneyimler getireceğine ve insanlığın bugün ve gelecekte karşılaşılan zorlukların üstesinden daha iyi geleceğine inanıyor. 
 
Amgen Vakfı Hakkında 
Amgen Vakfı, inovasyon geliştiren yeni nesillere ilham vermek ve Amgen çalışanlarının içinde yaşadığı ve görev yaptığı toplulukları güçlendirmeye yatırım yapmak için bilim eğitiminde mükemmelliği artırmayı amaçlıyor. 
 
Vakıf şimdiye dek ilham verici ve yenilikçi şekillerde toplum üzerinde etki yaratan yerel, bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına 375 milyon dolar’dan fazla bağışla destek vermiş bulunuyor. 
 
Amgen Vakfı; Amgen Scholars ve Amgen Biyoteknoloji Deneyimi dahil çeşitli özel programlarıyla geleceğin bilim insanlarına keşfetmenin heyecanını yaşatıyor.
 
Harvard Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi hakkında  
Fen Edebiyat Fakültesi, Harvard Üniversitesini oluşturan yedi fakültenin en büyüğü olmanın yanı sıra hem lisans hem lisansüstü eğitim sunan tek birimdir. FAS, bilgiyi ileriye taşır, öğrenmeyi geliştirir ve liderleri şekillendirir

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.