Derslig Kurumsal Deneme Sınavı ile Öğrencilerin Sınav Maratonuna Destek Oluyor

Derslig'in geçtiğimiz günlerde birincisini gerçekleştirdiği kurumsal deneme sınavına, 37 farklı ildeki 852 okuldan 105 binin üzerinde öğrenci katıldı. 

 
Yapılan sınavda ikinci ve dördüncü sınıflarda en başarılı il Isparta, üçüncü sınıflarda ise Edirne oldu. 
 


Sınavın bilgi ölçümü kadar zamanı kullanma, kaygıyı ve stresi yönetme konusunda da etkili olduğunu belirten Derslig Kurucusu Mehmet Özdemir, sınavlar sayesinde öğrencilerin eksiklerini ve gereksinimlerini tespit edebileceklerinin altını çizdi. 
 
Eğitim kurumlarının yaptığı deneme sınavları öğrencilerin derslerdeki başarı seviyelerini belirlemede önemli bir araç haline geldi. 
 
Öğrenci ve öğretmenlere sunduğu ilkler sayesinde hızlı büyümesini sürdüren akıllı eğitim platformu Derslig de geçtiğimiz günlerde birincisini gerçekleştirdiği kurumsal deneme sınavı ile 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerin tüm derslerdeki başarı seviyesini ölçtü. 
 
37 farklı ildeki 852 okulda yapılan sınavda ikinci ve dördüncü sınıflarda birinciliği Isparta alırken üçüncü sınıfların en başarılı olduğu il ise Edirne oldu.  
 
En başarılı şehirler
105 binden fazla öğrencinin katıldığı sınavda Türkçe ve matematik dersinde başarı oranının sınıf yükseldikçe düştüğü görüldü. 2'inci sınıflarda Türkçe dersinde başarı oranı yüzde 81 civarındayken, üçüncü sınıflarda bu oran yüzde 70, dördüncü sınıflarda ise yüzde 59 oldu. Matematikte ise ikinci sınıflarda başarı oranı yüzde 86, üçüncü sınıflarda yüzde 70, dördüncü sınıflarda ise yüzde 62 olarak ölçüldü. 
 
İkinci sınıflarda Türkçe ve hayat bilgisi dersinde en başarılı il Karaman, matematikte Isparta, İngilizce dersinde ise Amasya olurken, üçüncü sınıflarda fen bilimleri ve Türkçe dersinde de Amasya öne çıktı. 
 
Yine üçüncü sınıflarda Türkçe dersinde Edirne, hayat bilgisi ve İngilizce derslerinde Afyonkarahisar, matematikte ise Amasya en başarılı il oldu. 
 
Dördüncü sınıflar arasında ise matematik ve Türkçe derslerinde başarıyı göğüsleyen il Adana olurken, diğer tüm derslerde Isparta zirvede yer aldı. 
 
Soru çözerek konu çalışmalarına yön verilmeli 
Deneme sınavlarının mevcut sınavların denemesi olduğuna değinen Derslig Kurucusu Mehmet Özdemir, mevcut bilgi düzeyini ölçmeleri açısından öğrencilerin bu tarz deneme sınavlarına girmesinin öneminin altını çizdi. 
 
Bilgi ölçümü kadar bu sınavların zamanı kullanma, kaygı ve stresi yönetme konusunda da etkili olduğunu aktaran Özdemir, soru çözerek konu çalışmalarına yön verilmesinin başarıyı artıracağının ifade etti. 
 
Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin bu konuda bolca test çözmesini öneren Özdemir, "Biz Derslig'de bu sınavlar sayesinde öğrencilerin eksiklerini ve gereksinimlerini tespit ederek onlara her bir öğrencinin öğrenme sürecinin özel olmasından yola çıkarak güçlendirme programı gibi özelliklerle hâlihazırda kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyoruz." diye konuştu.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.