QNB Finansbank depremzede çocukların eğitimi için harekete geçti

QNB Finansbank, depremden etkilenen çocukların eğitim hayatları yarıda kalmasın diyerek, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Eğitim Derneği (TED) iş birliğiyle 36 milyon liralık Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu’nu hayata geçirdi. 
 

QNB Finansbank, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin yayınladığı özel film ve başlattığı kampanya ile depremzede çocuklara katkı sağlamak amacıyla kurulan bursa herkesin katkıda bulunması için çağrıda bulundu. 
 


QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu ile TEV ve TED tarafından belirlenecek depremzede 350 öğrenciye tüm eğitim hayatları boyunca toplamda 2 bin 400 adet burs desteği sağlanacak. 
 
QNB Finansbank, bu yıl depremden etkilenen çocuk ve gençlerin hayallerini desteklemek üzere başlattığı kampanya ve yayınladığı duygusal film ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda herkesi eğitime desteğe çağırdı. 
 
Reklam filminde, deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere yönelik projelerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL’lik desteğin 36 milyon TL’si ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Eğitim Derneği (TED) ile kurulan bursu duyuran banka, herkesi bu eğitim seferberliğine davet etti. 
 
QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu ile depremzede 350 öğrenciye tüm eğitim hayatları boyunca destek olunurken toplamda 2 bin 400 adet burs desteği sağlanacak. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sonrası oluşan bir yıkıntının içinde duvarda asılı kalan ikonik Atatürk fotoğrafının görüntüsü ile başlayan reklam filmi, eğitimin önemine dikkat çekiyor.
 
 QNB Finansbank’ın da önceliğinin çocukların ve gençlerin eğitimi olduğuna ve bu konuda var gücüyle çalışmaya devam edeceğinin altı çiziliyor. 
 
QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu çerçevesinde TEV’e 25 milyon 400 bin TL, TED’e 10 milyon 600 bin TL fon aktarılıyor. TEV bu fondan her yıl 250 adet ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi olmak üzere toplam bin 600 adet burs verecek. 
 
TED ise her yıl, 100 adet ilk-ortaokul, lise öğrencisi olmak üzere toplam 800 adet burs verecek. Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu hakkında değerlendirmede bulunan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan şunları söyledi;
 
 “QNB Finansbank olarak, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın odak noktasını çocuklar ve gençler oluşturuyor. Deprem nedeniyle bu seneki öncelikli hedefimiz deprem bölgesindeki çocuklar, onların eğitimleri ve onlara verilecek psiko-sosyal destekler olacak.
 
 Hep birlikte özveriyle üstesinden geleceğimiz bu süreçte çocuklarımızı yalnız bırakmıyoruz. Bu kapsamda çocuklar ve gençler için hayata geçirilecek projelerde kullanılmak üzere ayırdığımız 50 milyon TL’nin 36 milyon TL’sini bu burs için ayırdık. 
 
Burs alan çocuklarımızın tüm eğitim hayatları boyunca yanlarında yer almak istiyoruz. Bu nedenle Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Eğitim Derneği (TED) iş birliğiyle “QNB Finansbank ‘Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu’nu hayata geçirdik. 
 
Sağlayacağımız fonla her yıl ortalama 350 adet öğrenci olacak şekilde toplam 2 bin 400 adet burs vereceğiz. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere her eğitim kademesinden çocuğumuzun tüm eğitim hayatları boyunca yanlarında olacağız. 
 
Çünkü daha aydınlık bir geleceğin çocuklarımız ve gençlerimizle mümkün olduğuna inanıyor ve onları bugün her zamankinden daha çok destekliyoruz. Depremzede çocuklarımıza farklı projelerle de desteklerimiz devam edecek.” 
 
Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da yaptığı değerlendirmede, “Deprem bölgesinde, temel eğitim seviyesinde her 5 öğrenciden 1’inin afetten etkilendiğinin altını çizen TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Afetin getirdiği kayıplar hepimizi derinden sarstı. 
 
Bunun etkisini en çok hissettiğimiz alanlardan biri de eğitim oldu. Türk Eğitim Vakfı olarak bu belirsizlik ortamının afetzede öğrencilerimiz açısından getirdiği zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için gayretle çalışıyoruz. 
 
QNB Finansbank - TEV Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu ile çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri yarıda kalmayacak ve onları yalnız bırakmayacağız. QNB Finansbank’a gönülden teşekkür ediyoruz. Bu uzun soluklu, zorlu ve umutlu yolculuğumuzda evlatlarımızın hayata daha sıkı tutunması için eğitim hayatları boyunca yanlarında olacağız. 
 
Bu büyük felaketin yaralarını hep birlikte saracağız” dedi. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sivil toplum demek gönülden yapılan yardım demek. 
 
Uluslararası arenada gönüllü yapılan işler onur kabul edilir ve insanlar öz geçmişlerinde bunu öne çıkarırlar. Bu onuru biz yaşıyoruz. 95 yıllık bir kurum olarak ülkemizin en zor anlarında elimizi taşın altına koymayı bildik. Bugün, Türkiye yine zorlu bir süreçten geçiyor. 
 
Bizler de işi gençlik ve onların nitelikli eğitimi olan Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak eğitim yaşamları boyunca evlatlarımızın yanında olmayı bir sorumluluk ve görev biliyoruz. 
 
QNB Finansbank sosyal sorumluluk konusunda hassasiyetini her daim gösteren, bunu da gönülden yapan ülkenin en önemli kurumlarından biri. Çocuklarımız için el birliği yapmak çok kıymetli. Deprem felaketi nedeni ile bir elleri boşta kalan çocuklarımızın elinden tutuyor ve “Yürüyün, korkmayın, yanınızdayız” diyoruz. Katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.