Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Programı, Eğitimci Eğitimleri Tamamlandı

Hayat Holding’in T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde başlattığı ‘Hayata İyi Bakarız’ Ekolojik Okuryazarlık Projesi kapsamında projenin uygulanacağı 10 ilde eğitici eğitimleri tamamlandı. 
 

Eğitim alan öğretmenler, ilkokul 3. ve 4. sınıflarda ekolojik okuryazarlık eğitimlerine başlayarak hem öğrencilerin hem de velilerin ekolojik okuryazarlık düzeylerinin artırılmasına destek olacak. 
 


Hayat Holding, bulunduğu tüm coğrafyalarda sosyal fayda projelerine imza atarak “eğitim”i sosyal sorumluluk projelerinin ana taşıyıcısı olarak görüyor. 
 
Bu doğrultuda, Hayat Holding’in T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde başlattığı “Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık Projesi’nde eğitici eğitimleri dijital olarak tamamlandı. 
 
İklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ve bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan projenin eğitici eğitimlerine 10 ilden 452 öğretmen katıldı. 
 
 Üç gün ve üçer oturum şeklinde gerçekleştirilen çevrimiçi eğitimlerde projenin içerik kurulunda yer alan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, biyoçeşitlilik, iklim ve iklim değişikliği, çevre okuryazarlığı, doğal kaynaklar ve sürdürülebilirlik konularını ele aldı. 
 
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan ise öğretmenlere oyun tabanlı öğrenme, okul/aile oyun içeriklerini aktardı. Eğitimin üçüncü bölümünde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bengisu Koyuncu müfredat ilişkileri ve kazanımlara dair bilgiler verdi. 
 
Saha eğitimleri Nisan ayında başlayacak 
“Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık Projesi, “Biyoçeşitlilik”, “İklim & iklim değişimi”, “Ekolojik okuryazarlık” ve “Doğal kaynaklar & sürdürülebilirlik” başlıklarını oyun ve görsel aktivitelerle zenginleştirilmiş müfredata uygun içerikleriyle çocukları küçük yaşta eğitmeyi amaçlıyor. 
 
 Proje kapsamında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuraklık Haritası’na göre Türkiye temsili olarak belirlenen Kocaeli, İzmir, Muğla, Antalya, Giresun, Mardin, Erzurum, Şanlıurfa, Eskişehir, Konya olmak üzere 10 ilde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilere eğitimler verilecek ve her yıl bu illere yenileri eklenerek projenin etki alanı genişletilecek. 
 
Toplamda 28 saati kapsayan eğitim programı 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde başlayacak. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Bahar Dönemi kapsamında 300 okulda, 600 öğretmen, 30 bin öğrenci ile 60 bin veliye ulaşılması hedefleniyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.