Eksim Genç Enerji’den 30 gence kariyer ve gelişim fırsatı

Eksim Holding tarafından bu yıl 3.’sü devreye alınan Genç Enerji Programı’nda başvuru dönemi tamamlandı. 
 

Üniversiteden yeni mezun, yüksek lisans ile üniversite 3. ve 4.sınıf öğrencilerinin kariyer ve gelişimine katkı sunmak üzere hayata geçirilen programa, yaklaşık 2000 aday başvurdu. 
 


Adaylar arasında sınavları ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 30 genç yetenek, Eksim Holding ve grup şirketleri bünyesinde insan kaynakları, finans, Ar-Ge, yazılım, veri bilimi, satış ve pazarlama ile üretim ve planlama gibi departmanlarda kariyer fırsatlarının yanı sıra mesleki ve kişisel gelişime yönelik eğitimler alma imkanı yakalayacak. 
 
 Eksim Holding bünyesinde üçüncüsü devreye alınan Genç Enerji Programı’nda başvuru dönemi sona erdi. 1998 yılı ve sonrasında doğan, üniversiteden yeni mezun, yüksek lisans ile üniversite 3. ve 4.sınıf öğrencilerinin kariyer ve gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirilen programa, yaklaşık 2000 aday başvurdu. 
 
Bir sonraki aşamada gerçekleşecek sınav ve mülakat sürecini başarıyla tamamlayan 30 genç yetenek, Eksim Holding ve grup şirketleri çatısı altında insan kaynakları, finans, Ar-Ge, yazılım, veri bilimi, satış- pazarlama ve üretim-planlama gibi 16 farklı departmanda kariyer imkanı bulacak. 
 
Bunun yanı sıra mesleki ve kişisel gelişime yönelik eğitimlerin de sunulacağı genç yetenekler, departmanlar arası geçiş yaparak farklı iş alanlarında deneyim edinme fırsatı yakalayabilecek. 
 
  Sınav ve mülakat aşamalarına geçildi 
 Eksim Genç Enerji Programı’na başvurular, 6 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti ve ardından genel yetenek ve İngilizce testleri adaylarla paylaşıldı. 
 
Bu testlerde baraj puanının üzerinde kalan adaylarla video mülakat ve kişilik envanteri aşamasına geçilecek. 2 Mayıs tarihinde sınav ve video mülakatlarda başarılı olan adaylar ile İK ve İş Birimi mülakatları gerçekleşecek. 
 
Tüm aşamaları başarılı bir şekilde tamamlayan adaylara ise 2 Haziran tarihinde Eksim Holding tarafından iş teklifleri sunulacak. 3 Temmuz itibarıyla Eksim Holding’in teklifini kabul eden genç yetenekler, iş başı yapma imkanı elde edecek.  
 
Hangi başlıkta eğitimler verilecek? 
Eksim Akademi’nin öncülüğünde hazırlanacak eğitim programlarıyla genç yetenekleri büyük bir gelişim fırsatı bekliyor. Eksim Akademi’nin çevrimiçi eğitim platformu e-nocta ile genç yetenekler, 6 aylık geniş kapsamlı mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerinden faydalanabilecek. 
 
Bu süre boyunca, Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri, Finans 101, Tasarım Odaklı Düşünme, Kurum Kültürü ve İş Ahlakı, Duygusal Çeviklik Atölyesi gibi başlıklarda eğitimler genç yeteneklerle buluşacak. 
 
Üniversite iş birlikleriyle gerçekleşecek eğitimlerin sonunda ise katılımcılara sertifika sunulacak. Geniş bir yelpazede tasarlanan eğitimler, “7.Science Uygulamalı Simülasyon Programı” ile bir şirketin CEO’su olma gibi sıra dışı deneyimler de yaşatacak. Eğitim müfredatında, Eksim Holding bünyesindeki fabrika ve tesis ziyaretleri de yer alacak. 
 
Bu doğrultuda genç yetenekler, rüzgar enerji santralleri, Tekirdağ ve Konya’da yer alan un üretim fabrikaları, Ümraniye Dudullu’daki Aslı markasının üretim tesisi, elektrik dağıtım müdürlükleri gibi tüm saha birimlerini yerinde görebilecek. 
 
İlk iki ayın sonunda ise daha önceki programlarda olduğu gibi, Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı, genç yeteneklerle buluşarak hem deneyimlerini hem Eksim Holding’in gelecek hedeflerini aktaracak.  
 
Hangi birimlerde istihdam edilecek?  
Eksim Genç Enerji Programı ile gençleri odağa alarak onlara hayal ettikleri kariyer ve istihdam fırsatını sunduklarını belirten Eksim Holding İnsan Kaynakları Başkanı Hasan Kaya, “Gençlerimizi, kendilerini büyük bir gelişim havuzu içerisinde bulacakları, mesleki deneyimler kazanacakları ve geleceğin liderleri olma yolunda ilk adımlarını atacakları bir program bekliyor.
 
 Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz programımız ile 30 genci istihdam etmeyi planlıyoruz. 
 
Genç enerjilerimiz; İnsan Kaynakları, Finans, Ar-Ge, Yazılım, Tedarik Zinciri, Veri Bilimi, Kurumsal İletişim, Satış ve Pazarlama, Bütçe ve Raporlama, İç Denetim, Eksim Ventures, Üretim ve Planlama, Dış Ticaret, Muhasebe, Yenilenebilir Enerji, Bilgi Güvenliği gibi daha birçok farklı departmanlarda kariyer fırsatı bulacak. 
 
Aynı zamanda rotasyon imkanı ile de departmanlar arası geçiş yaparak farklı deneyimler edinme fırsatı da yakalamış olacaklar” şeklinde konuştu. 
 
Eksim Holding olarak tüm çalışanlarına esnek bir çalışma sistemi sunduklarının da altını çizen Kaya, “Gençlerimiz, yenilenebilir enerji, elektrik dağıtım ve gıda gibi sürekli gelişmekte olan ve hayatımızın vazgeçilmezi bu alanlarda, büyük projelere dahil olarak yeni hikayeler yazma fırsatı bulacak. 
 
Çalıştıkları her gün tecrübelerinin üzerine bir tuğla daha koyduklarını en içten şekilde hissedecekler. 
 
Ayrıca Eksim Holding olarak tüm çalışma arkadaşlarımızın iş deneyimlerini zenginleştirmek, iş ve özel hayat dengesini sağlayabilmelerine destek olmak adına esnek çalışma saati uygulamasını ve hibrit çalışma modelini benimsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.