Bilim Samsun Açıldı, Çocuklar Bilimle Buluştu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında hayallerine sınır koymayan, meraklı ve keşfetmeye açık çocuklarını bilimle buluşturmaya devam ediyor. 
 

“Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymayı amaçlayan “Bilim Türkiye Ailesine” son olarak “Bilim Samsun” katıldı. 


 
 Bilim Samsun ile birlikte istikrarlı büyümesini sürdüren “Bilim Türkiye” eğitim programı uygulayıcı merkezlerin sayısı 2 ülke, 7 şehir olmak üzere toplam 14’e ulaştı. 
 
Samsun Kentpark içinde hizmete açılan ve ilk günden itibaren öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bilim Samsun’da öğrenciler uygulamalı atölye eğitimlerine katılarak, deneyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. 
 
Bilim Samsun bünyesinde aktif bir şekilde eğitim veren her biri 20 öğrenci kapasiteli 7 bilim atölyesi arasında Teknoloji Atölyesi, Astronomi & Havacılık Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Tarım Teknolojileri Atölyesi yer alıyor. 
 
6-14 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığı bu atölyelerde ayrıca soyut bilgileri somutlaştırarak öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlayan 15 farklı deney düzeneğine sahip Bir Dünya Keşif Sergi Alanı bulunuyor. Bilim Samsun’da alanında uzman eğitmenlerin hazırladığı uygulamalı eğitim programları ile öğrencilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkılar sağlanması hedefleniyor. 
 
Öğrencilere yepyeni ufuklar açan Bilim Samsun, kendi kendine öğrenebilen, işbirliği içerisinde çalışabilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri gelişmiş bir nesil oluşturmak için birbirinden farklı ve eğlenceli eğitim içerikleriyle öğrencilerini bekliyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.