Albaraka Türk’ün, Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi İkinci Dönem Mezunlarını Verdi!

Türkiye’de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk tarafından düzenlenen “Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi” mezunlarını vermeye devam ediyor. 
 

Her sene olduğu gibi bu yıl da proje sonunda gerçekleşen etkinlikte, dönemi başarıyla tamamlayan çocuklara Eğitim Sertifikaları takdim edildi. 
 
 Albaraka Türk Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen “Kodlama Eğitimleri” projesinin ikinci dönemi başarılı bir şekilde tamamlandı. Uzman eğitmenlerce yürütülen projenin başlıca amaçları arasında kodlamayı çocukların eğitim hayatlarının bir parçası haline getirmek yer alıyor. 


 
Projenin müfredatı kapsamında oluşturulan Temel ve İleri Düzey Kodlama Eğitimleri, çocukların gelişen teknoloji odaklı dünyaya daha iyi hazırlanmasını katkı sağlıyor. 
 
 Kodlama eğitimleri, çocukların eğlenerek öğrenebilmeleri adına Albaraka Türk ve AlbarakaTech Global’de görev alan sekiz eğitmen tarafından hazırlanarak, animasyon ve sunumlarla daha keyifli bir hale getirildi. 
 
Kodlamanın ve çocukların buluşturulduğu eğitim bu yıl toplamda 111 çocuğu ağırladı. Aileler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan söz konusu proje; problem çözme, algoritmalar, akış şemaları, değişkenler, kontrol yapıları, koşullu eylemler, döngüler gibi çeşitli konuları barındırıyor. 
 
Eğitmenler, verilen dersler ve kodlama aracılığıyla tasarladıkları yeni uygulamalarla teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 
 
Bu sayede, çocukların akıllı cihazlarda geçirdikleri sürenin daha verimli ve üretken bir hâle getirilmesi amaçlanıyor.  
 
Eğitim programının ardından Sertifika Takdim Programı gerçekleştirildi 
 
 Çocukların geleceğine yatırım yapmak amacıyla başlatılan on iki haftalık eğitim programının tamamlanmasının ardından başarılı olan öğrenciler için sertifika takdim etkinliği düzenlendi. 
 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinliğe; Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Umut Çakmak, AlbarakaTech Global Genel Müdürü Ali Tuğlu ile Banka Genel Müdür Yardımcıları ve Birim Müdürleri de katıldı. Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çocuklara aileleri ve eğitmenleri eşlik etti. 
 
 “Nitelikli eğitime katkı sağladığımız için çok mutluyuz” Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Albaraka Türk Finans ve İnsan Kıymetleri Genel Müdür Yardımcısı Umut Çakmak, geleceğimiz olan çocukların dijital dünyaya hazırlanmasının önemini vurguladı.  
 
Ayrıca kodlamanın çocukların geleceği için önemli bir yatırım olduğunu belirten Umut Çakmak, şu ifadeleri kullandı: 
 
“Albaraka Türk olarak, çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak amacıyla eğitim süreçlerine olumlu katkılar sunan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. 
 
Bu kapsamda düzenlediğimiz programlara yönelik yoğun ilgi, bu eğitimlere duyulan ihtiyacın önemini ortaya koyuyor. Projedeki temel hedeflerimizden birini, çocukların daha iyi bir eğitim almasının yanı sıra üretken fikirlerin hayata geçirilmesi olarak ifade edilebiliriz. 
 
Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğümüzün destekleriyle hazırlanan kodlama eğitimi, nitelikli eğitim özelinde önemli bir örnek oluşturuyor. Eğitimlerin başarıyla devam ettiğini gözlemliyoruz. 
 
İkinci mezunlarımıza sertifikalarını takdim ederken emeği geçen eğitmenlerimizi, çalışma arkadaşlarımızı ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklarımızı gönülden tebrik ediyoruz. Bununla birlikte, ülkemizde gelişen eğitim sürecinin bir parçası olduğumuz ve nitelikli eğitime katkı sağladığımız için çok mutluyuz.” 
 
 Çocukların yeteneklerini ileri taşımayı amaçlayan “Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi’nin” gelecek dönemde de gelişen müfredatı ve farklı etkinlikleriyle daha fazla çocuğun hayatına temas etmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.