9. Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışması Başladı!

2022-2023 döneminde 9. kez düzenlenen Geleceğine Zemin Yarat, mimarlık bölümü lisans programı öğrencilerinin diploma projelerinden bir önceki projeleri ile katılabilecekleri, seyahat bursu ve gezi ödüllü bir öğrenci proje yarışmasıdır. 
 

Ülkemizde verilen mimarlık eğitimine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıkılan bu yarışma, geleceğin mimar adaylarının farklı kültürleri, coğrafyaları ve nitelikli mimari eserleri yerlerinde görmeleri, bu sayede bireysel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 
 


İki aşamalı bir değerlendirme süreci bulunan yarışma, 6 Mart Pazartesi günü 23:59’a kadar başvuru kabul etmektedir. 
 
31 Mart Cuma günü yapılacak olan ilk değerlendirme aşamasından sonra, 13 Nisan Perşembe günü, öğrencilerin jüri üyelerine sunum yapacakları final jürisi ve ödül töreni Aura İstanbul’da gerçekleşecektir. 
 
 9. döneminde Geleceğine Zemin Yarat jüri üyeleri öğretim görevlileri ve mimarlardan oluşuyor: Ayhan Böyür, Ece Ceylan Baba, Emre Arolat, Kurtul Erkmen ve Serter Karataban. Yarışmanın 9. döneminde; finale kalan 3 proje sahibine Lyon ve Gerflor fabrika gezisi, birincilik ödülünü kazanan proje sahibine ise Avrupa seyahat bursu ödülü verilecektir. 
 
Birincilik ödülü kazanan mimar adayının, gerçekleştireceği Avrupa seyahatini anlattığı bir gezi kitapçığı hazırlaması, yarışmanın amacına ve mimarlık ortamına katkı sağlayacaktır.  
 
Yarışma Takvimi 
Son başvuru tarihi: 06.03.2023 Pazartesi (23:59’a kadar) İlk değerlendirme jürisi: 31.03.2023 Cuma Final jürisi ve ödül töreni: 13.04.2023 Perşembe Yarışma şartnamesi ve başvuru için: https://www.geleceginezeminyarat.com/tr

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.