Dorıtos’tan Gençlere Güçlü Destek Gerçek Sen Seminer Programı

Gerçekleştirdiği kampanyalarla gençleri kendileri olmaları ve potansiyellerini ortaya koymaları için teşvik eden Doritos gençlere sunduğu desteği yeni bir boyuta taşıdı. 
 

Sivil toplum kuruluşu Yetkin Genç ile iş birliği yaparak Gerçek Sen Seminer Programı’nı hayata geçiren Doritos, gençlere 21’inci yüzyılın yetkinliklerini kazandırmak için çalışıyor.
 
 Doritos bu iş birliği paralelinde gençleri belli kalıplara sokmaya çalışan yaklaşımları mizahi bir dille eleştiren “Örnek Genç” reklam filmini de yayınladı. 


 
Gençliğin ve dinamizminin markası Doritos bu alanda yeni ve önemli sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, kısa adı YetGen olan sivil toplum kuruluşu Yetkin Genç ile iş birliği yapan Doritos, Gerçek Sen Seminer Programı’nı hayata geçirdi. 
 
Program 17 Ocak Salı günü saat 19:00’da “Z Kuşağı ve Yetkin Olmak” başlıklı seminerle başladı. Erhan Erkut, Evrim Kuran, Bekir Ağırdır ve Kerem Dündar’ın katıldığı seminerde günümüzün dünyasında yetkin olmanın anlamı ve Z kuşağının ihtiyaç duyduğu yetkinlikler üzerinde duruldu. 
 
Program 26 Ocak Salı Günü saat 19:00’da gerçekleşecek “Geleceğin Meseleleri” semineriyle devam edecek. Seminerde Erhan Erkut, Ömer Aras ve Sinan Canan iş yaşamındaki dönüşüm, yeni dünya meslekleri ve kariyer yolculuğunda yetkinliklerin önemi üzerinde duracak. 
 
 Nisan ayına kadar devam edecek olan Gerçek Sen Seminer Programı’nda iş dünyasındaki değişim, öne çıkan yeni meslek ve yetkinlikler, sürdürülebilirlik, inovasyon ve daha birçok güncel konu uzmanlar tarafından gençlere anlatılacak ve tartışılacak. 
 
 Doritos “Gerçek Sen” kampanyası kapsamında “Örnek Genç” reklam filmini de yayınladı. Reklam filminde gençleri belirli kalıplara sokmak isteyen ve kendi ön yargılarını onlara dayatmaya çalışanlar, bir oyuncak bebek figürü üstünden mizahi bir dille eleştiriliyor ve gençler kendileri olmaya çağrılıyor.  
 
“21’inci yüzyılın yetkinliklerini gençlere kazandırmayı amaçlıyoruz”  
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan PepsiCo Yiyecek Pazarlama Kıdemli Direktörü Seren Çankırı şunları söyledi: “Doritos gençliğin markası olarak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin her zaman yanında duruyor. Biz gençlerin hayallerini ve potansiyellerini hayata geçirmelerini arzu ediyor, bunun için onları teşvik ediyor ve destekliyoruz. 
 
Bugün ülkemizde gençlerin umutlarını, hayallerini ve gelecekle ilgili beklentilerini güçlü tutmak için onları cesaretlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızın bir parçası olarak YetGen ile çok güzel bir iş birliğine imza attık. 
 
Bu iş birliği kapsamında hayata geçirdiğimiz Gerçek Sen Seminer Programı’nda 21’inci yüzyılın yetkinliklerini gençlere kazandırmayı amaçlıyoruz.”
 
 “Gerçek Sen kampanyasıyla gençleri kendileri gibi olmaya davet ediyoruz” 
 
 Gerçek Sen kampanyasına da değinen Çankırı şöyle devam etti: “Maalesef, gençleri belirli kalıplara sokma, bazı ön yargıları onlara dayatma, kendileri olmalarını engelleme yönünde bir anlayış olduğunu görüyoruz. 
 
Oysa Doritos hayata geçirdiği kampanyalarla yıllardır gençleri kendileri gibi olmaya davet ediyor, onların gelişimine önayak olmayı hedefliyor. Gençlere dayatılmaya çalışılan ‘örnek genç’ kavramını bu kampanyayla tartışmaya açmak istedik. 
 
Reklam filmimizde, tırnak içinde örnek genç kavramının vücut bulmuş hâli olan bir figürü Türkiye ile tanıştırıyoruz. Buradan yola çıkarak kavramı eğlenceli bir dil ve yaklaşımla tartışmaya açıyoruz.”  
 
Kapsamlı program!  
Gerçek Sen Seminer Programı’na katılmak isteyenler https://www.gerceksen.doritos.com.tr/ adresinden kayıt yaptırabiliyor. Seminerler sertifika almak isteyen kişilerin kayıt olmasıyla slido üzerinden gerçekleşiyor ve aynı zamanda Doritos Türkiye Youtube kanalında canlı yayın ile yayınlanıyor.
 
 Canlı yayın ve slido saatini kaçıranlar için sonrasında Doritos Youtube kanalına yükleniyor. Böylece kaçırılan için semineri yine siteden izlemek mümkün olacak. 
 
Program kapsamında Z kuşağına dijital okur yazarlık, Marka Yaratmak ve Girişimcilik, Z Kuşağı Kariyerini Nasıl Planlamalı, Metaverse ve Sürdürülebilirlik gibi konularda uzmanlar tarafından seminerler verilecek. Ayrıca iş yaşamındaki dönüşüm, en popüler meslekler, kariyer yolculuğunda yetkinliklerin önemi ve kendini farklılaştırma gibi konular üzerinde durulacak. 
 
PepsiCo liderleri de bu çalışmalara düzenli olarak katılarak vizyon ve deneyimlerini gençlerle paylaşacaklar. Gerçek Sen Seminer Programı Nisan ayına kadar devam edecek.
 
 “Örnek Genç” kampanyası  
Doritos gençlere verdiği desteği Örnek Genç kavramını tartışmaya açan bir video filmle perçinliyor. Gençlerin kendileri olmalarına bir türlü müsaade etmeyen, onları kalıba sokmaya çalışan kişileri mizahi bir dille eleştiren yeni kampanya kapsamında Doritos önce sokak röportajlarıyla “Örnek genç nasıl olmalı?” sorusunun cevabını arayan Doritos, daha sonra yayımladığı reklam filmi ile Örnek Genç kavramının vücut bulmuş hâli olan bir oyuncak bebek figürünü tüm Türkiye ile tanıştırıyor. 
 
Örnek Genç figürü, toplumun ön yargılarıyla şekillenmiş, kendi olma şansı tanınmamış bir figür olarak karşımıza çıkıyor ve gençlerden beklenenlerin temsilciliğini üstleniyor. 
 
Gençlerin nasıl oturup kalkacağına, nasıl konuşacağına karışmak isteyenleri oyalamak amacıyla hayata merhaba diyen Örnek Genç’in esas amacı ise tüm dikkatleri üzerine çekip gençlerin daha rahat bir hayat yaşamasını sağlamak ve gençleri kendileri olmaları konusunda motive etmek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.