Derslig'le öğrencilerin başarı performansları artıyor

Akıllı eğitim platformu Derslig, öğrenci ve öğretmenlere sunduğu “ilk”ler sayesinde hızlı büyümesini sürdürüyor. 
 

Henüz birkaç yıl önce kurulmuş genç bir platform olarak kısa sürede 200 binin üzerinde öğretmen ve 900 bine yakın öğrenci tarafından kullanılmaya başlayan Derslig, online eğitim platformları arasında sektörün lideri olmayı hedefliyor.
 


 Dijitalleşmenin etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online eğitim pazarı büyümeye devam ediyor. 
 
Hem dünyada hem de ülkemizde milyonlarca dolarlık bir büyüklüğe sahip olan teknoloji destekli online öğrenim platformları, globalde her yıl yüzde 8 büyürken Türkiye’de çok daha hızlı şekilde büyümeyi sürdürüyor. 
 
2020 yılında online eğitim sektörüne giriş yapan ve kısa bir süre sonra Hız Şirketler Grubu’na katılarak hem altyapısını güçlendiren hem de hedeflerine ulaşma yolunda ihtiyaç duyduğu kaynağa ulaşan Derslig, bugün online eğitim platformları arasında önemli oyunculardan biri haline geldi. 
 
Öğretmenlere ve öğrencilere sunduğu yeni özellikler sayesinde sektörde fark yaratan platform; öğrencilere animasyon destekli konu anlatımları, interaktif içerikler ve yeni nesil sorular, yapay zekâ destekli geri bildirimler ile interaktif zaman çizelgesi gibi pek çok özellik sunuyor. 
 
Öğretmenlerin ise eğitim-öğretim süreçlerinde ihtiyaçları olabilecek her içeriğe kolayca ve ücretsiz ulaşabilmesini sağlıyor. 200 binin üzerinde öğretmen ve 900 bine yakın öğrenci tarafından kullanılan Derslig’in kısa vadeli hedefleri arasında ise Türkiye’de görev yapan öğretmenlerin yüzde 30’unun Derslig’e üye olması ve online eğitim sektöründe başrol olmak bulunuyor.  
 
Bu platformda lig sistemi var 
Platformun kurucularından matematik öğretmeni Mehmet Özdemir ve bilgisayar mühendisi Anıl Çalışkol ortaklığında, örgün eğitimde ihtiyaç hissedilen noktalara özel geliştirilen ve başarılı olan çözüm yollarının yazılımla birleştirilmesiyle ortaya çıkan Derslig, kuruluşundan kısa bir süre sonra uzun yıllar eğitim sektöründe varlığını sürdüren ve bu sektöre değerli kaynaklar sunan Hız Şirketler Grubu’ndan yatırım, sektöre dair çok ciddi bir bilgi birikimi ve mentorluk alarak büyüme hızını artırdı. 
 
Derslig’in diğer online eğitim platformlarından pek çok farkı olduğunun altını çizerek adından da anlaşılacağı gibi platformun içinde bir lig sistemi bulunduğunu anlatan Derslig Kurucusu ve Yöneticisi Mehmet Özdemir, platformu şöyle anlattı; 
 
“Derslig’de eş zamanlı oyunlaştırma dediğimiz; öğrencilerin ders çalışma performanslarına göre düzenlenen yarışmalar bulunuyor. Bu yarışmalar canlı olarak yapılıyor. 
 
Ayrıca öğrencilerin bu yarışmalardan ve genel performanslarından elde ettikleri puanlarla yarıştıkları öğrenci ligleri sistemi bulunuyor. Öğrenciler üye oldukları andan itibaren Çaylak Ligi’nde yer alıyorlar. 
 
Her ayın son günü saat 23:59’da sınıf seviyelerine göre genel puanda ilk 200’e girenler Şampiyonlar Ligi’ne, 201 – 1200 aralığında olanlar Süper Lig’e, geri kalan öğrenciler ise Çaylak Ligi’ne yerleşiyor. 
 
Aylık sıralamada ilk 10'a girenler, her ayın ilk günü lig rozeti kazanıyor. Ayrıca platform içinde “Okul Ligleri” de bulunuyor. Öğrenciler, okul bilgilerini sisteme ekleyerek okul içi liglerde de mücadele edebiliyorlar. 
 
Okul bilgisi kayıtlı öğrencilerin puanlarının ortalaması ile okul puanları oluşuyor ve Türkiye Geneli Okullar Arası Lig’de okullar okul puanlarına göre sıralanıyor.”  
 
Kişiselleştirilmiş güçlendirme programı 
 
Platformun kurumlara sunduğu özelliklere de değinen Mehmet Özdemir, “Derslere destek, sınavlara hazırlık seti olarak platform içinde her kazanıma ait animasyon konu anlatımları interaktif içerikler binlerce video çözümlü soru sunuyoruz. 
 
Bunun yanı sıra birleştirilmiş karne özelliğimiz sayesinde kurumlara, öğrencilerin girdiği tüm sınav sonuçlarını tek ekranda görüntüleyebilme olanağı tanıyoruz. Kişiselleştirilmiş deneyimlerin günümüzde büyük önem kazandığı ve her bir öğrencinin öğrenme sürecinin özel olduğu yadsınamaz bir gerçek. 
 
Biz de buradan yola çıkarak Derslig’te, güçlendirme merkezi özelliğimiz ile sınav sonuçlarına göre yapay zekâ destekli olarak her bir öğrenci için akıllı program oluşturabilmeyi sağlıyoruz. Bu özelliği öğrencilerin eksikliklerini denetlemek için her öğrenciye özel hazırlanan akıllı soru bankalarımız ile destekliyoruz.” dedi. 
 
Derslig’in etkin bir takip ve raporlama özelliği de sunduğunu aktaran Özdemir, platform üzerinden öğretmenlere; öğrencileri ödevlendirebilme, sınav sonuçlarına göre eksikliklerin giderilip giderilmediğini takip edebilecekleri bir gelişim raporu alabilme imkânı verildiğini de sözlerine ekledi.  
 
Derslig Hakkında; 
Eğitimde tüm tarafları dijital ortamda birleştiren ve binlerce içerik barındıran eğitim platformu Derslig, kurulduğu 2020 yılından bu yana öğretmenlere, öğrencilere ve kurumlara müfredata uygun eğitim içerikleri sunmaktadır. 
 
On binlerce etkileşimli içerik, binlerce animasyonlu ve interaktif konu anlatım videosu ile öğrenciler için geliştirilmiş, oyunlaştırılmış öğretim ve akıllı geri bildirim mekanizmaları ile ders çalışmanın en iyi yolunu sunan platform; 200 binden fazla öğretmen, 900 binden fazla öğrenci abonesine ulaşmıştır. 
 
Öğretmen abonelerine içeriklerini tamamen ücretsiz sunan Derslig, öğrencilere yönelik hem ücretsiz hem de dört farklı Derslig Pro abonelik paketi sunmaktadır. Derslig, kuruluşundan kısa bir süre sonra Hız Şirketler Grubu’nun markalarından biri olmuştur.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.