Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası başlıyor

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın başvuruları 28 Aralık Çarşamba gününe kadar devam ediyor. 
 

Yeşilay’ın, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Vakıf Katılım Bankası ve Münazara Hitabet Derneği iş birliğinde düzenlediği yarışmanın bölge şampiyonaları 29 Nisan-18 Haziran, Türkiye final şampiyonası ise 24-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
 


Yeşilay’ın, liseli öğrencilerinin topluluk önünde kendilerini daha iyi ifade etme ve ikna becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği Liseler arası Münazara Turnuvası için son başvuru tarihi 28 Aralık 2022 olarak belirlendi. 
 
Münazara Turnuvası, Türkiye’deki tüm lise öğrencilerinin, gönüllü ve ücretsiz katılımına açık olarak gerçekleştiriliyor. 
 
Turnuvaya katılan öğrenciler, kendilerine karşılaşmadan kısa bir süre önce verilen konuları tartışarak; entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştiriyor. 
 
Yeşilay, katılımcıların münazara karşılaşmalarında gerekli olan temel becerileri kazanmaları için 24 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Temel Münazara Eğitim Kampları düzenleyecek. 
 
Kamplarda, Münazara ve Hitabet Derneği, parlamenter münazaranın kuralları ve öğrencilerin yarışmalarda kullanabileceği içeriklere dair dersler verirken, Yeşilay da gençleri bağımlılıklarla mücadele konularında bilgilendirecek.  
 
12 Derslik Münazara Eğitim Modülleri ise 20 Şubat-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler, bölge şampiyonaları için 1 Mart-20 Nisan tarihlerinde 2 kişilik takımlar halinde başvuru yaparak 29 Nisan-18 Haziran arasında yapılacak bölge şampiyonalarına katılacak. 
 
Türkiye final şampiyonası ve ödül töreni ise 24-25 Haziran tarihlerinde, bölgesinde yarı finale yükselen toplam 80 takımın katılımıyla Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek.  
 
Yeşilay Liseler arası Münazara Turnuvası’na 81 ilden tüm lise öğrencileri 28 Aralık Çarşamba gününe kadar https://munazara.yesilay.org.tr/ adresi üzerinden başvurabiliyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.