Bayer ve YGA’nın Bilimle Buluş Projesinin İkinci Dönem Başvuruları Başladı  

Bayer ve YGA’nın, lise düzeyinde bilim okuryazarlığını yükseltmek amacıyla güçlerini birleştirdiği projenin ikinci dönem başvuruları 23 Ocak’a kadar devam edecek. 
 

· “Bilimle Buluş” projesine 10. ve 11. sınıfta okuyan ve yerel sorunlara bilimi temel alan yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan tüm lise öğrencileri başvurabiliyor. 


 
Bayer, tüm aşamaları tamamlayıp program finaline kalan ekiplerin yerel çözüm fikirleri için öğrencilere fon sağlayacak. Bayer ve YGA’nın 2021 yılında başlattığı sosyal sorumluluk projesi “Bilimle Buluş”un ikinci dönem kayıtları başladı. 
 
Bilim okuryazarlığının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan projeye 10. ve 11. sınıfta okuyan lise öğrencileri 23 Ocak 2023 tarihine kadar YGA’nın web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek.    
 
 Yaşadığı toplumun ihtiyaçlarının ve sorunlarının farkında olan, çevresine duyarlı gençleri hedef alan Bilimle Buluş projesi, başvuran tüm lise öğrencilerine, özel tasarlanan online müfredata erişim ve alanlarında başarılı birçok mentor ile görüşme ve etkileşim fırsatı sunuyor.   
 
Programa başvurusu kabul edilen ve online eğitimleri tamamlayan öğrencilerden çeşitli değerlendirme ve mülakat aşamalarından geçerek seçilen 20 öğrenci, özel olarak düzenlenecek ideathon’a katılmaya hak kazanacak. 
 
Nisan ayında gerçekleştirilecek ideathon’a katılacak öğrenciler, uzmanların ve mentorların da desteğiyle “sağlıklı yaşam”, “gıda tedariği” ve “sürdürülebilirlik” alanlarındaki küresel sorunların kendi yaşamlarını da etkileyen yerel yansımalarına yönelik çözüm ve uygulama fikirleri geliştirecek.     
 
Seçilen fikirler Bayer’in desteğiyle hayata geçecek   
Ideathon esnasında öğrenciler tarafından geliştirilen yerel çözüm ve uygulamalar arasından jüri tarafından seçilecek iki fikir, Bayer’in sağlayacağı fon ile hayata geçirilecek. Fikirlerin hayata geçirilmesi esnasında YGA ve Bayer mentorları öğrenci ekiplerine destek vermeye devam edecek.   
 
 Bilimle Buluş projesinin ilk döneminde seçilen iki proje “Vertie” ve “Remember & Consume (Re&Co)”, Bayer tarafından fonlanarak hayata geçirilme aşamasına geldi. 
 
Azra Aytemir, Bilge Edebali ve Zeynep Saraç tarafından geliştirilen Re&Co, buzdolabındaki ürünlerin akıllı telefondan takip edilmesini sağlayan, ürünlerin son kullanım tarihi yaklaştığında uyarıda bulunan ve bir tarif önererek gıdanın değerlendirilmesine olanak veren ve böylece gıda israfını azaltan bir mobil uygulama. 
 
Ali Şengül, Cansu Gençalioğlu, Eda Girgin, Eliz Üstün ve Zeynep Sena Şentürk tarafından geliştirilen Vertie ise evlerde ve okullarda kullanıma uygun bir dikey tarım seti. 

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.