T3 Vakfı Millî Teknoloji Hamlesi Öğretmen Akademileri Programı ile Geleceğin Mimarları Öğretmenlerle Buluşuyor

Millî Teknoloji Hamlesi vizyonu ile önemli projelere imza atan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı gelişimin ve geleceğin en önemli mimarlarından olan öğretmenlerimiz ile buluşmak, Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini geliştirmek ve etki gücü yüksek projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Millî Teknoloji Hamlesi Öğretmen Akademileri Projesi” (MTH Öğretmen Akademileri)’ni başlattı. 
 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Teknoloji Akademisi iş birliği ile gerçekleştirilen projede; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Siber Güvenlik, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Enerji Teknolojileri, Yapay Zekâ, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji olmak üzere 11 farklı başlıkta eğitimler veriyor. 


 
Tüm branş öğretmenlerine hitap edecek şekilde planlanan MTH Öğretmen Akademileri programında, her eğitmen grubu 1 günde 5 ders saati eğitim alıyor. 
 
Öğretmenler tek branşta eğitim alabildikleri gibi tüm branşlarda da eğitim alabiliyorlar. Mart 2022 itibarıyla başlayan eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Başlangıcından bu yana 807 öğretmenin başvurduğu programa, şu anda 144 öğretmen eğitim alırken bu dönemle birlikte bugüne kadar toplamda 372 öğretmen eğitimden faydalanıyor. 
 
Proje süresince MTH Öğretmen Akademilerine katılım sağlayan tüm öğretmenlere farklı yönlerden de katkı sağlamak amacıyla program ile eş zamanlı olarak ek seminer planlamaları yapılıyor. 
 
Millî Teknoloji Hamlesi Öğretmen Akademileri projesi kapsamında eğitim alan öğretmenler programı tamamlamaları ile birlikte “Hizmet İçi Eğitim Belgesi”, “T3 Vakfı Katılım Belgesi” ve “DENEYAP Mini Kart” sahibi olacaklar.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.