Adel Kalemcilik, 1500Kelime Platformu ile çocukların zihinsel gelişimini destekliyor

Adel Kalemcilik, 1500Kelime.com Platformu ile çocukların zihinsel gelişimini destekliyor 
 

Özündeki iyilik değeri ile nesillerin gelişimine destek olan Adel Kalemcilik tarafından Nisan 2021 yılında hayata geçirilen 1500Kelime.com Platformu’nu deneyimleyenler arasında yapılan araştırmalar sonucunda çarpıcı sonuçlar elde edildi. 
 


Bu sonuçlara göre, öğretmenlerin %99’u platformu tavsiye ederken, 10 ebeveynden 8’i platformun, çocukların zihinsel gelişimi için faydalı olduğunu düşünüyor. 
 
ADEL KALEMCİLİK, 50 yılı aşan tecrübesi ile “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” olmak üzere dört temel değer ile “Hayallerini şekillendirmek, renklendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma” vizyonuyla nesillerin gelişimine eşlik ediyor. 
 
Bireylerin kendilerini ifade etmelerini sağlayan araç ve gereçleri üreten firma, eğitim alanında gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de fark yaratıyor. 
 
Çocuklara kelime öğreterek yaratıcılıklarını artırmak ve gelişimlerini hızlandırmak amacıyla 1500Kelime.com Platformu projesini yürüten Adel Kalemcilik, ebeveyn ve öğretmenlerin, çocukların kelime hazinesi konusundaki farkındalıklarını ölçümlemek amacıyla, Türkiye’de bu konuda gerçekleştirilmiş en büyük saha araştırması olan “Ebeveyn ve Öğretmenlerin Gözünden Çocukların Kelime Hazinesi” ne imza attı. 
 
1500Kelime.com’u deneyimlemiş ebeveyn ve öğretmenlerle Ocak 2022’de proje etkinliğini ölçümlemek için 1500kelime.com Proje Etkinlik Araştırması yapıldı. 
 
Türkiye’yi temsilen 12 ilde 800 kişinin katılımı ile yapılan araştırma sonuçları önceki araştırmanın sonuçları ile kıyaslandı ve 1500 Kelime Platformu’nun başarısına dair mutluluk verici sonuçlar gözlemlendi. 
 
1500Kelime.com Platformu kelime öğrenme mecrası olarak YouTube’un önünde 
Adel Kalemcilik tarafından yürütülen, çocukların zihinsel gelişimine olumlu yönde katkı sunan 1500Kelime.com Platformu’nun başarısını ölçümlemek amacı ile yapılan araştırmaya katılan öğretmenlerin %99’u platformu tavsiye ediyor. 
 
Öğretmenlerin %85,6’sı 70 ayrı kategoride 1500 kelimenin yer aldığı platformun içeriklerini başarılı buluyor. 10 ebeveynden 8’i platformu başarılı bulurken, %73,8’i ise yeni kelime öğrenme mecrası olarak televizyon, internet ve Youtube’un önünde olduğu kanaatinde. 
 
Öte yandan 1500Kelime.com’u kullanan ebeveynler ve öğretmenlerde kelime hazinesinin gelişimi konusunda farkındalık oluştuğu gözlemlendi. 
 
Buna göre, çocukları, 1500Kelime.com Platformu’nu kullanan ebeveynler arasında kelime hazinesini önemli bulanların oranı %71,5’ten %95,5’e yükseldi.
 
 Öğretmenlerin de farkındalığını artıran platformda öğrencileri, 1500Kelime.com Platformunu kullanan öğretmenler arasında kelime hazinesini önemli bulanların oranı %88,6’dan %95,3’e çıktı.  
 
Çocukların kelime hazineleri %16,4 oranında arttı 
Araştırma sonuçları, öğretmenlerin 1500Kelime.com’un, çocukların kendi başarıları ile kelime öğrenmelerini desteklediğini gözlemlediğini gösterirken %87’si ise 1500Kelime.com’un çocukların evde geçirdiği kaliteli vakti arttırdığını ifade ediyor. 
 
1500Kelime.com Platformu, New York Üniversitesi akademisyenlerinden yazar Prof. Dr. Selçuk Şirin ve ekibiyle birlikte yaklaşık bir buçuk senelik bir hazırlık süreci sonucunda, hem gelişim psikolojisindeki temel okul öncesi beceriler hem de MEB tarafından belirlenen kazanımlar baz alınarak tasarlandı. 
 
Buna göre, platformda yer almak üzere sayı sayma, duyu, duygular, zaman, zıt kavramlar, boyut, miktar, konum-yön, renk, şekil gibi kavramlar göz önünde bulundurularak toplam 70 ayrı kategoride 1500 kelime belirlendi.
 
Her kelime setini öğreten videodan sonra, çocuğun aileyle birlikte interaktif ve kaliteli bir şekilde vakit geçirmesini sağlayacak aktivite önerilerine de yer verildi. 
 
1500kelime.com Proje Etkinlik Araştırması’na araştıran ebeveyn ve öğretmenlere göre sonuçlarına göre 1500Kelime.com Platformu, çocukların mevcut kelime hazinelerini %16,4 oranında artırdı.  
 
Evrim Hizaler: “1500kelime.com platformu ile 11 farklı ödülün sahibi olduk” 
1500kelime.com platformu bu yıl Adel Kalemcilik’in en çok ödül aldığı proje oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, araştırmanın sonuçları ve projenin amacına ulaşmasından duyduğu gururu ifade ederken kazanılan ödülleri de emeğin taçlandırılması olarak nitelendirdi. 
 
Hizaler sözlerine şöyle devam etti; “Araştırma gösteriyor ki, sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda ortaya koyduğumuz bu proje, çocuklarımızın zihinsel gelişimine katkı sağlamanın yanında, ebeveyn ve öğretmenler için de önemli bir farkındalık oluşturuyor. 
 
Prof. Dr. Selçuk Şirin ve ekibi ile uzun bir hazırlık sürecini gerçekleştirdikten sonra hayata geçirdiğimiz 1500Kelime.com Platformu, Adel Kalemcilik’e Altın Pusula, Prida, Stevie gibi 11 değerli ödülü de beraberinde getirdi. 
 
Adel Kalemcilik olarak, nitelikli eğitim alanında daha pek çok sürdürülebilir projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” 
 
 Adel Kalemcilik, Anadolu Grubu’nun gerçekleştirdiği Bi-Fikir inovasyon programının 7. Ödül töreninde 1500Kelime.com Platformu’yla “Önceliğimiz İnsan” ve “Kaşifler” kategorisinde 1.’lik ödüllerinin sahibi oldu. 
 
Aynı zamanda Adel Kalemcilik, bu yıl TÜHİD tarafından düzenlenen 20. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde 1500Kelime.com Platformu “Dijital İletişim-Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde Altın Pusula ödülünün sahibi oldu. İletişim Danışmanları Derneği’nin PRİDA İletişim Ödülleri’nde ise 4 dalda ödüle değer görüldü. 
 
Platform, Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi, Kurumsal Yayınlar ve Raporlar, Topluma Değer Katan Projeler kategorilerinde Başarı Ödüllerini alırken, UNICEF Çocuklara Umut Dağıtan Kampanyalar kategorisinde ise Prida ödülünün sahibi oldu. 
 
Adel Kalemcilik, 1500Kelime.com projesi ile Stevie MENA Ödülleri’nde 2 Altın Stevie ile ödüllendirilirken Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde ise Yılın İletişim veya Halka İlişkiler Kampanyası-Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde Bronz Stevie ödülünü kazandı. 
 
1500Kelime.com Platformu’nun bu sene Adel Kalemcilik’e getirdiği bir diğer ödül ise Brandverse Awards oldu. Nitelikli Eğitim kategorisinde kazanılan bronz ödülle 1500kelime.com platformu bu yıl toplam 11 yeni ödülün sahibi oldu. 
 
 1500kelime.com platformu, herkes için tamamen ücretsiz ve erişilebilir olması için hem web sitesi hem de iOS ve Android mobil uygulamalarla çocukların, ebeveynlerin ve öğretmenlerin kullanımına sunuluyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.