Gençler yaz aylarını iyi değerlendirdi mi?

Coursera ile Türkiye’de ilk lise seviyesinde işbirliğine imza atan Hisar Okulları, öğrenci merkezli dijital öğrenme platformları ile öğrencilerin her an, her yerden nitelikli eğitim kaynaklarına erişimlerinin mümkün olduğunu belirtti. 
 

 Gençler yaz aylarını iyi değerlendirdi mi? 
2020 yılından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, eğitimde pek çok alışkanlığı değiştirdi. Sosyal mesafenin önemini koruduğu süreçte; iş hayatı ve eğitim gibi pek çok gerekliliği çevrimiçi olarak yürütüldü.
 


İlk zamanlar etkililiği ve verimliliği tartışma konusu olsa da, Z kuşağı için kabul gören bu model, Alpha kuşağı için ''geleceğin eğitim modeli'' olarak görülüyor. Öğrenciler zamandan tasarruf ederek, tercih ettikleri cihaz ve konumdan öğrenme süreçlerini kesintisiz olarak devam ettirebiliyorlar. 
 
Uzaktan eğitim Türkiye’de daha çok yabancı dil öğrenimi için kullanılıyor 
 
2021 yılında 106,46 milyar ABD Doları’na erişen küresel eğitim teknolojisinin pazar büyüklüğünün 2030'a kadar %16,5'lik bir bileşik yıllık büyüme oranına(CAGR) ulaşması bekleniyor. 
 
Pazarın büyük payını elinde tutan ve oyun temelli yaklaşımlar içeren programlar sunan K-12 seviyesi küresel gelirin de %40'ını oluşturuyor. Uzaktan eğitim modelleri Türkiye’de daha çok 18-34 yaş arasında yabancı dil öğrenimi için kullanılmakta. 
 
 Dijital eğitim platformları öğrenci merkezli bir öğrenme ortamı sunuyor 
Dijital eğitim platformları, öğrenimi öğrenci merkezli hale getirerek, pek çoğu ücretsiz olan nitelikli eğitim kaynaklarına erişimi mümkün kılıyor. 
 
Bu sayede MEB programına ek olarak ek bilgilerle gelişimini sürdürmek isteyen veya özel sebeplerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin de eğitim sürecine katılmalarını sağlıyor. 
 
Çalışmak zorunda olan veya engelli öğrenciler de evlerinden, tercih ettikleri zamanlarda dijital eğitim platformları sayesinde eğitim ve öğretim hayatından geri kalmıyorlar. 
 
Ayrıca -öğrenme ortamları, her yaşa uyarlanmış interaktif etkinlikler, quizler, bulmacalar, oyunlar ve birçok online öğretim tekniği ile bezenmiş durumda. Bu tarz eğlenceli öğrenme ortamları da öğrenimin kalıcı olmasını ve daha çok bilginin kısa sürede hafızaya yerleşmesini sağlıyor. 
 
 Öğrenciler yaz tatilinde öz disiplini geliştirmek için sporun yanı sıra uzaktan eğitim platformlarından yararlanarak meraklarını daha yakından keşfedebilirler Konuyla ilgili görüş veren Hisar Okulları Lise Müdürü Okan Uzelli; öğrenci merkezli dijital eğitim platformlarının yaz aylarında gelişimini devam ettirmek isteyen öğrenciler için iyi bir seçenek olduğunu belirtti. 
 
Uzelli Türkçe ve İngilizce olarak çok sayıda nitelikli kaynağa erişim sağlayan bu platformların; öğrencilerin bağımsız öğrenme becerisinin yanı sıra spor yapmak gibi öz disiplinlerini geliştirmesini desteklediğini belirtti. 
 
Uzelli bu sayede öğrencilerin müfredatın sınırları ötesine geçerek bireysel meraklarını daha yakından keşfetme fırsatı elde edeceklerini ekledi.  
 
Hisar Okulları Türkiye’de Lise seviyesinde bir ilk ve tek uygulama olarak Coursera uzaktan eğitim platformu ile işbirliğine imza attı  
 
Hisar Okulları, yaz aylarında da eğitim ve gelişim dünyasından uzak kalmadan öğrencinin kendi öğrenme sorumluluğunu alma, uluslararası ve disiplinler arası bakış açısı kazanma, lise ve üniversite öğrenimlerinde akademik başarılarını geliştirme gibi konularda olumlu etkiler yaratması amacıyla dünyanın en başarılı uzaktan eğitim organizasyonlarından biri olan Coursera ile eğitim işbirliği gerçekleştirdi. 
 
İki kurum arasında gerçekleşen ve Türkiye’de K-12 seviyesinde ilk ve tek olan uygulama ile Hisar Okulları Lise öğrencileri 2022/2023 eğitim-öğretim yılında “Coursera for Campus” kapsamında dersler alacak. 
 
Öğrencilere 21. yüzyıl yetkinlikleri, doğa bilimleri, sosyal bilimler, dil bilimleri, bilgisayar bilimleri, matematik, sanat ve benzeri alanlarda hazırlanmış uzaktan, çevrimiçi dersler sunulacak. 
 
Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimleri profesörleri tarafından 2012’de kurulmuş, dijital ve global bir öğrenme platformu olan Coursera'da dersler, dünyanın en saygın üniversite ve organizasyonları tarafından hazırlanıyor. 
 
Hisar Okulları eğitim kadrosunun değerlendirmesi ile belirlenen üç yüz ders, 2022/23 eğitim-öğretim yılında “Coursera for Campus” kapsamında öğrencilerin kullanımına açılacak.  
 
Coursera Kariyer Akademisi ile öğrenciler profesyonel sertifikalar alarak geleceğin mesleklerine hazırlanacak 
 
Coursera'nın Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Kais Zribi, ‘Hisar Okulu ile ortaklığımız sayesinde, öğrenciler, 275'in üzerinde önde gelen üniversite ve endüstri ortağı tarafından verilen kursların yer aldığı Coursera kataloğuna erişimin imkanından yararlanacaklar. 
 
Coursera Kariyer Akademisi (Career Academy from Coursera), öğrencilerin doğru kariyer yolunu keşfetmelerini ve dünyanın önde gelen şirketlerinden alınan uygulamalı öğrenme ile Rehberli Projeler ve profesyonel sertifikalarla dijital ekonomi için gereken becerilerde ustalaşmalarını sağlayacak. 
 
Öğrenciler böylece geleceğin mesleklerine hazırlanmak için gereken ve yüksek talep gören girişimcilik, dijital ve teknoloji becerileri gibi konularla kendilerini donatacaklar” dedi.  
 
Uzaktan eğitim platformlarının öğrencilere sunduğu faydalar: 
Nitelikli eğitim kaynaklarına erişim Farklı alanlarda güncel bilgi kaynaklarından yararlanmak Cep telefonu, tablet veya bilgisayar gibi farklı cihazlardan erişim Yabancı dil bilgisini geliştirmek Öğrencinin kişisel zaman programına göre ders alma seçeneği Engelli veya çalışan öğrenciler için eğitimini kesintisiz sürdürme fırsatı Global iş fırsatları için özgeçmişe eklenebilen sertifikalar 
 
Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 
 
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. 
 
Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. 
 
Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1085 mezunu ve 1515 öğrencisiyle Hisarlılar ülkemize, dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için düşünüyor ve çalışıyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.