Yoğun Sınav Takvimi Özel Ders Taleplerini Artırdı

Türkiye’nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut; sınav haftası ile bir önceki haftayı kıyaslayarak artan özel ders taleplerine dikkat çekti. 
 

Sosyal bilgiler özel ders talepleri %300 artarken, online LGS matematik özel ders talepleri yüzde 250 artarak sınav döneminde en fazla büyüyen hizmetler oldu. 


 
Türkiye’nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, Haziran ayı itibarıyla 8. Sınıf öğrencilerinin girdiği LGS, daha sonra da lise öğrencilerinin girmiş olduğu YKS ile beraber artan özel ders taleplerini inceledi. 
 
ÖSYM’nin takvimine göre önümüzdeki dönemde e-YDS, DGS, KPSS, YÖKDİL, ALES gibi birçok sınav bulunuyor. Armut.com bu veriler ışığında özel derslere olan taleplerin artarak devam edeceğini ön görüyor.  
 
Öğrenciler en çok Sosyal Bilgiler ve Matematik özel derse ihtiyaç duyuyor 
6 Haziran’da gerçekleşen LGS sınav hazırlığında öğrenciler, yine geçen seneye göre değişmeyerek en çok matematik ve sosyal bilgiler dersleri için özel ders talebinde bulundu.
 
Online LGS matematik özel ders talepleri yüzde 250 artış gösterirken, sosyal bilgiler özel ders taleplerinde ise yüzde 300 artış tespit edildi.  
 
YKS’ye hazırlıkta özel ders talepleri arttı. Matematik yine en çok zorlandığımız ders oldu! 
Üniversiteye girişi sınavı YKS’nin son oturumu 19 Haziran günü gerçekleşti. Sınava sıkı bir şekilde hazırlanan öğrenciler yine belirli derslerde özel ders talebinde bulundu. 
 
Geçen sene sınav döneminde en fazla talep alan dersler matematik ve kimya iken bu sene matematik, biyoloji, Türkçe ve fizik oldu. 
 
Armut’un verilerine göre sınav haftasında coğrafya özel ders talepleri yüzde 200 büyürken, Online TYT, AYT matematik özel ders ve TYT biyoloji özel ders talepleri yüzde 75 büyüdü. 
 
Online Türkçe özel ders talepleri yüzde 69, fizik özel ders talepleri ise yüzde 52 büyüyerek sınav haftasında en çok talep alan özel ders hizmetleri arasına giren dersler oldu.  
 
Gelecek sınavlar özel ders taleplerini etkiliyor 
Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek E-YDS, KPSS, YÖKDİL, ALES sınavlarının özel ders taleplerinde büyümeye sebep oldu. 
 
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen DGS sınavı, DGS matematik özel derslerine olan talepleri yüzde 243 artırdı. DGS için en fazla talep gören ders geçen seneye göre değişmeyerek yine matematik oldu. 
 
ALES matematik özel ders taleplerinde yüzde 50, online KPSS matematik özel ders taleplerinde yüzde 100 artış görüldü. Yabancı dil derslerinde de yüksek bir talep artışı görülüyor. 
 
Online İspanyolca özel ders taleplerinde yüzde 81, online Almanca özel ders taleplerinde yüzde 43, Arapça özel ders taleplerinde ise yüzde 32 artış görüldü. Geçen yıl yine aynı dönemde en fazla talep göre dil dersleri İtalyanca ve İngilizce’ydi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.