Türkiye’nin İlk Evrensel Bilim Kurgu Ve Fantastik Film Festivali

Hayal gücü ve bilimin ön plana çıkarıldığı “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”, 28-29-30 Eylül tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. 
 

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği'nin organizasyonuyla ve derneğin başkanı Filiz Dağ ile yazar Gülşah Elikbank'ın yönetiminde, 28-29-30 Eylül tarihlerinde “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali” düzenlenecek. 
 


Bu yıl ilk kez yapılması planlanan “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin yönetiminde yer alan Filiz Dağ ve Gülşah Elikbank festivale dair yaptıkları açıklamada; böyle bir festival düzenleme fikrinin dünyanın geldiği açmazdan kaynaklandığını belirtti. 
 
Oluşan çıkmazın da hayal gücü ve bilimin önemini ortaya çıkardığı ve bu iki gücün sanatla birleştiğinde anlamını bulacağı düşüncesinin altı çizildi. 
 
Dünya sinemasında bilim kurgu ve fantazya türünün giderek arttığını vurgulayan festival yönetimi, Türkiye’de de bu türlerin gelişimine katkı sunmak ve var olan büyük potansiyelden yararlanıp, alanda söz sahibi olmak için “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”ni sinemaseverlerle buluşturmak istediklerini ifade etti. 
 
Vizyonu evrensel olan bir film festivali için işinin ehli bir ekiple yola koyulduklarını belirten Filiz Dağ ve Gülşah Elikbank, gençlerin dünyasına daha yakın olup, onlardan güç aldıklarını ve sınırları aşarak, yeni bakış açılarını beyazperdeye yansıtmak istediklerini söyledi. 
 
Festivalin organizasyonunu üstlenen Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği adına açıklama yapan dernek başkanı Filiz Dağ; genetik, uçak, elektronik, yazılım, astrofizik, psikoloji, edebiyat, tiyatro, sinema, dijital sanat, sanayi, girişimcilik, müzik ve finans gibi pek çok farklı alandan değer yaratanla bir araya gelindiğini söylerken, bu yaratıcıların tamamının “hayal etmek” ve “üretmek” ortak paydasında buluştuğunu vurguladı. 
 
Başkan Dağ yaptığı açıklamada; derneğin ilk etkinliği olan “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin, Türkiye’de bu alanda içeriklerin hayata geçmesi için ilk kıvılcım olduğunu belirtti. Ayrıca komedi türünün ötesine geçerek, dijital sanat ve oyun tasarımındaki iddialarını sinema içeriklerine taşımak istedikleri ve öncü yetenekleriyle dizi sektöründe olduğu gibi bu alanda da dünyada fark yaratmaya hazırlandıklarını ifade etti. 
 
Festivale evrensel denmesinin nedenini ülkeler ve uluslararası bazda kalmayıp evrenler arası olmasının hayalini kurmaları olarak açıklayan Dağ; eş zamanlı olarak hedefledikleri US3F Academy ile bu alanın içeriklerinde ihtiyaç duyulan becerilerin meraklılarını yetiştirecekleri bir okulu hayata geçireceklerini ve dünyaca ünlü tasarımcı, yapımcı, stüdyo ve kuruluşlarla yapacakları ortaklıkları da yakın zamanda paylaşacaklarını belirtti. 
 
Geleceğin teknolojik araçlarının, uzay mekikleri, robotlar ve bilimin sınırsız imkânlarının sanatla bir araya geldiği bilim kurgu filmleri ve sihir, doğaüstü olaylar, mitoloji gibi hayal ve düş gücüne dayalı temaların işlendiği fantastik filmlerin, Türkiye’de ilk kez festival olarak seyircisiyle buluşacağı “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”, sinema tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.