Sabancı Üniversitesi, Eylem Araştırması ve Dönüşüm Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı (mART) Başlatıyor

Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de ilk ve tek olan Eylem Araştırması ve Dönüşüm Yüksek Lisans programını duyurdu.
 

Orta ve üst düzey yöneticileri hedefleyen tezsiz yüksek lisans programı; kurum ve şirketlerin, iklim değişikliği, pandemi, yeni iş modelleri ve çalışma şekilleri gibi gelişmelerle hızla artan dönüşüme hazır olma ihtiyacına yanıt vermeyi hedefliyor. 


 
Sabancı Üniversitesi 2019 yılında başlattığı Eylem Araştırması Doktora Programı’nın ardından 2022-2023 dönemi ile birlikte başlatacağı Eylem Araştırması ve Dönüşüm Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı (Master in Action Research and Transformation Program - mART) duyurdu. 
 
İklim değişikliği, gıda krizleri, son iki yılda yaşanan pandemi, yeni iş modelleri ve çalışma şekilleri gibi gelişmelerin, şirketlerin ve kurumların dönüşüm yönetimi ihtiyacını artırdığına dikkat çeken Sabancı Üniversitesi Arama Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, “Kapsayıcı, ilgi çekici ve hiyerarşik olmayan bir yöntem olarak eylem araştırması, tüm paydaşlar için fayda üretmeyi amaçlar. 
 
Bu yüksek lisans programımızla orta ve üst düzey yönetici adaylarına eylem araştırması metodolojisini öğreterek hızlı değişim ve dönüşümü başarılı bir şekilde yönetebilecekleri yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. 
 
 12 ay sürecek programda dünyada eylem araştırmasında önde gelen isimleri ağırlayacaklarını ve yeni uygulamaları ele alarak doğrudan vakalar üzerinden ilerleyeceklerini belirten Babüroğlu, “Eylem araştırmasını tüm yönleriyle program katılımcılarına sunacağız. 
 
Dönüşüm yönetimini içeren ve bu tarz bir metodolojiye ciddi bir şekilde odaklanan bir yüksek lisans programı Türkiye’de yok. Bildiğimiz kadarıyla dünyada da bu alanda bir ilk” açıklamasında bulundu.  
 
Uluslararası Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak
Program kapsamında katılımcılar İşgücü Dönüşümü ve Değişim Yönetimi, Karar Alma Pratiği, Eylem Araştırması Uygulama ve Kolaylaştırıcılığı, Kurumsal Dönüşüm ve Strateji gibi konularda dersler alacaklar. 
 
Programda eğitim verecek isimler arasında eylem araştırmasında dünyada akla gelen ilk isimler arasında yer alan, “Kurumunuzda Eylem Araştırması Yapmak” (Doing action reseacrh in your own organization) kitabının yazarı David Coghlan da yer alıyor. 
 
Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, program kapsamında ayrıca 12-14 Ekim 2022 tarihleri arasında International Journal of Action Research tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası sempozyuma da ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. 
 
Konferansın ilk gününde yeşil mutabakatın nasıl gerçekleştirilebileceği üzerine Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte bir konferans da düzenlenecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.