İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik eğitimler başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle hayata geçen ‘Birlikte İngilizce’ projesi, 81 ile ulaşarak büyümeye ve kelebek etkisi yaratmaya devam ediyor. 
 

Haziran-Ekim ayları arasında Erzurum Aziziye Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde Mesleki Gelişim Topluluğu Yürütücülüğü Eğitimi alacak 1.000 yeni ilkokul, ortaokul ve lise İngilizce öğretmeni, aktarımlarıyla 40 bin öğretmenin mesleki gelişimine katkı sağlayacak. 


 
İngilizce öğretmenlerinin mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle hayata geçen ‘Birlikte İngilizce’ projesi, Mesleki Gelişim Topluluğu Yürütücüsü olarak görev alacak İngilizce öğretmenlerinin eğitimleri ile büyümeye devam ediyor. 
 
Erzurum’da gerçekleşecek ‘Birlikte İngilizce’ projesi Mesleki Gelişim Topluluğu Yürütücülüğü Eğitimi beş farklı eğitim grubunu ağırlayacak.
 
İlki 20 Haziran’da başlayan 10 günlük eğitime, 81 ilden 200 ilkokul, ortaokul ve lise İngilizce öğretmeni katılıyor. Erzurum Aziziye Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde Haziran ayında başlayarak Ekim ayına kadar devam edecek eğitimlere, topamda 1.000 İngilizce öğretmeninin katılım sağlaması hedefleniyor.
 
Eğitim alacak İngilizce öğretmenleri, yeni eğitim-öğretim yılında 81 ilde gerçekleşecek Mesleki Gelişim Topluluğu toplantılarında yürütücü olarak görev alacaklar. 
 
Eğitimlerinin ardından, meslektaşlarıyla bir araya gelerek sınıf içinde karşılaştıkları zorlukları paylaşabilecekleri ve ortak çözümler arayabilecekleri mesleki gelişim toplantılarını koordine edecek yürütücü öğretmenler, okullarındaki, ilçelerindeki, ve illerindeki İngilizce öğretmenleri ile bir araya gelme imkanını bulacaklar. 
 
 Mesleki Gelişim Topluluğu toplantıları için yerel ihtiyaçları ve beklentileri uzman eğitmenler eşliğinde belirleyecek olan yürütücü öğretmenler, bu toplantıları planlayıp organize etmekten sorumlu olacaklar. 
 
1.000 yeni Mesleki Gelişim Topluluğu Yürütücüsü tarafından koordine edilecek bu toplantılar, tüm İngilizce öğretmenlerine açık olacak ve toplamda, 40 bin İngilizce öğretmeninin ‘Birlikte İngilizce’ projesine dahil olmasına imkan sağlayacak. 
 
Erzurum’da gerçekleşecek eğitimlerde, Birleşik Krallık ve Türkiye’den katılan uzman eğitmenlerle birlikte çalışacak öğretmenler, Mesleki Gelişim Topluluğu toplantılarını koordine edebilmek için, yönetim, pedagojik ve içerik üretimi konularında detaylı eğitimler alacaklar. 
 
Mesleki Gelişim Topluklarına katılım sağlayacak öğretmenlerle iyi ilişkiler kurmak için bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerden sonra, katılım gösterdikleri il ve ilçelerde tüm İngilizce öğretmenleri için eğitim ve seminerler düzenleyebilecekler. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, proje hakkında: “İngilizce öğretmenlerimizin Mesleki Gelişim Topluluklarında bir araya gelerek branşdaşları ile paylaşım yapmalarını ve bu sayede yabancı dil öğretim yöntemlerini geliştirerek sınıf içi uygulamalardaki verimliliği daha ileri seviyelere taşımalarını planladık. Bu amaçla, daha önce 656 yürütücü ile 12.542 ortaokul İngilizce öğretmenimize ulaştık. 
 
Şu an devam etmekte olan ve Ekim ayına kadar sürecek eğitimlerle, projeyi ilkokul ve ortaöğretim düzeyine de yaygınlaştırmayı ve her kademeden İngilizce öğretmenimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, projede gelinen noktayı şu sözlerle ifade etti:
 
 “Birlikte İngilizce projesi kapsamında ikinci kez Erzurum’a geldik. Bu yaz, en büyük eğitimimizi gerçekleştireceğiz ve projemiz artık ülke çapında ilkokul ve liselerde de yaygınlaşacak. 
 
Bu dönem tamamlandığında, 1.000 yeni Mesleki Gelişim Topluluğu Yürütücüsünün de aramıza katılacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.