Samsung solve for Tomorrow bilim yarışması için başvurular 30 Mart’a kadar uzatıldı

Samsung’un global çapta düzenlediği, Türkiye’de de Habitat Derneği iş birliğinde gerçekleşecek “Solve for Tomorrow” bilim yarışması başvuruları 30 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldı. 
 

Bu yılki yarışmanın büyük ödülü ise 10.000 TL değerinde hediye çeki olacak. 
 


Öğrenciler yarışmaya, ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ konularına çözüm üreten projeleriyle başvurabilecekler. 
 
Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile düzenlenen ve kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yenilikçi bir kuşağın yetiştirilmesini hedefleyen “Solve for Tomorrow” (Yarın için Çözüm) bilim yarışması için başvuru dönemi uzatıldı. 
 
Bu yıl düzenlenecek yarışmaya başvurular, 30 Mart 2022 tarihine kadar https://www.samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ adresi üzerinden yapılabilecek. 
 
“Solve for Tomorrow” bilim yarışmasına 8. sınıftan 12. sınıfa kadar devlet veya özel okullarda okuyan öğrenciler bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) projeleri ile katılabiliyor. 
 
Yarışmaya, öğrenciler tek başına katılabileceği gibi en fazla 5 kişiden oluşan takımlarla da katılım sağlayabiliyor. Yarışmada birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye ise 5.000 TL değerinde Samsung ürünlerinde kullanabilecekleri hediye çekleri ödül olarak verilecek. 
 
Ayrıca dereceye giren katılımcılara verilecek hediye çeklerinin yanı sıra tüm yarı finalistlere STEM kitleri de hediye edilecek. STEM kitinin içeriği ise kağıt devre elemanları kiti ve LCD ekranlı üç boyutlu kalemden oluşuyor.  
 
Eğitimler Stanford Üniversitesi programından yararlanılarak hazırlandı 
Program Ön değerlendirme, yarı final ve final olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor.
 
 “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” ile programa katılan ve yarı finale kalan gençlere eğitim verilecek. Tasarım odaklı düşünme yaratıcı ve uygulanabilir fikirlere sevk eden 5 adımlı bir süreçten oluşuyor. 
 
Bu adımlar; empati kurma, tanımlama, fikir üretme, prototip çıkarma ve test etme. Bu eğitim Stanford Üniversitesi “Design Thinking in Integrated Design Education” (Entegre Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme) programından yararlanılarak hazırlandı. 
 
Bu eğitimlerin yanı sıra Samsung ve Habitat Derneği yarı finale kalan öğrencilere destek olmak amacı ile mentörlük desteğinde de bulunacak. 
 
Toplumun en acil sorunlarını çözmeyi amaçlıyor 
Samsung’un 2010 yılında küresel çapta hayata geçirdiği “Solve for Tomorrow” programı, toplumun en acil sorunlarını çözmeye yönelik toplumsal inovasyon fikirlerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor. 
 
STEM eğitimine olan ilgiyi ve bu alandaki yeterliliği artırmak için tasarlanan program yaratıcı çözümler bulmak ve toplumda yaşanan zorlukları ve riskleri ortadan kaldırmak için gençleri uygulamaya teşvik ediyor. 
 
Bu program katılımcıları, içinde yaşadıkları ortam hakkında derinlemesine bir kavrayış geliştirmelerinin yanı sıra iş gücünün ve toplumun geleceğini belirleyecek yetenekler olan eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma becerilerini de geliştiriyor.
 
Öğrenciler yarışmaya, ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ konularına çözüm üreten projeleriyle başvurabiliyorlar. 
 
 Ayrıca, “Solve for Tomorrow” bilim yarışması programına bu yıl eğitmen eğitimleri de eklendi. Mart ayında programa katılan öğretmenlere ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ eğitiminin yanı sıra yarışmaya katılacak ekiplere nasıl mentörlük edeceklerini anlatan 7 video serisinden oluşan bir eğitim de verilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.