COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması için başvurular başladı

COLIN’S’in bu yıl ilkini düzenlediği Denim Fikrim Tasarım Yarışması için başvurular başladı. 
 

Doğaya saygı ilkesini kendisine rehber edinen markanın “Denim ve Sürdürülebilirlik” başlığıyla moda ve tekstil tasarımı öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmanın teması “Dünya Konuşabilseydi” olarak belirlendi. 


 
Ticari ve Sanatsal olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin 4 Ticari ve 2 Sanatsal olmak üzere toplam 6 look ve moodboard ile temaya uygun hikayeyi başvuru dosyalarına eklemeleri gerekiyor. 
 
Genç tasarımcıların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini ortaya koymaları için fırsat sunan Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nın başvuruları 24 Nisan 2022 tarihine kadar https://denimfikrim.com/ web adresinden devam ediyor. 
 
COLIN’S’in jean alanındaki uzmanlığını sürdürülebilirlikle birleştiren bir tasarım yarışmasının ilkini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten COLIN’S Global Satış Pazarlama Direktörü Önder Ön, “COLIN’S olarak 38 ülkede jean odaklı ürünlerimizle modanın nabzını tutarken; dünyaya sorumlu bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tasarım ve moda alanında yetişen gençlerin de bu bilinçle üretmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. 
 
Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nı gençlere bu anlamda katkı sağlama ve mesleki gelişimlerine destek olma hedefiyle kurguladık. Yarışma kapsamında genç tasarımcılarla bir araya gelmek; onların, gücünü gençliğin ruhundan alan tasarımlarını görmek için sabırsızlanıyoruz. 
 
COLIN’S olarak, sürdürülebilir bir dünyanın iyi tasarımlarla mümkün olduğuna inanıyor; moda ve tekstil tasarımı öğrencilerini yaratıcılıklarını sürdürülebilirlikle buluşturmaya davet ediyoruz” dedi. 
 
COLIN’S’in Denim Fikrim Tasarım Yarışması’na İstanbul’da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinde/akademilerinde 2 ya da 4 yıllık Moda Tasarımı ya da Tekstil Tasarımı bölümü öğrencileri başvuru yapabiliyor. 
 
Öğrencilerin dijital ya da elle çizilmiş çalışmalarıyla başvurabildiği yarışma hakkındaki detaylı bilgilere ve duyurulara https://denimfikrim.com/ web adresinden ulaşılabiliyor. 
 
Hazırlık maratonu 6 hafta sürecek
Denim Fikrim Tasarım Yarışması kapsamında ön elemeyle belirlenecek 20 yarışmacı, 1 hafta boyunca COLIN’S’in düzenleyeceği denim ve sürdürülebilirlik seminerlerine katılacak. 
 
Ardından 6 hafta içinde 1 ticari ve 1 sanatsal olmak üzere toplamda 2 ayrı çalışmayı üretmeleri beklenecek. Bu aşamada COLIN’S tarafından mentorluk desteği ve Çalık Denim iş birliğiyle malzeme desteği de sağlanacak.  
 
Birinci olan tasarım COLIN’S tarafından üretilecek 
COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, COLIN’S Global Genel Müdür Yardımcısı Hülya Eroğlu, COLIN’S Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal, HICH SOLUTIONS Kurucu Ortağı Hamit Yenici, Çalık Denim Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tolga Özkurt, Moda Tasarımcısı ve Mimar Niyazi Erdoğan, Orta Anadolu Direktörü Sedef Uncu Akı ve Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç’ın jürisinde bulunduğu Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda ödül kazananlar Gala etkinliğinde açıklanacak ve finale kalan 20 öğrencinin hazırladığı tasarımlar da sergilenecek. 
 
Yarışma sonucunda birinci olan öğrenciye 25 bin TL para ödülü ve 5 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki verilirken kazanan tasarım üretilerek COLIN’S raflarında yer alacak, ayrıca satışından elde edilen gelir bağışlanacak. Ürünün sallantılı kartında ise öğrencinin ismine yer verilecek. 
 
Yarışmanın ikinci kazananı 15 bin TL para ödülü ve 4 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki, üçüncüsü ise 10 bin TL para ödülü ve 3 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki ile ödüllendirilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.