Bilnet Okulları Öğrencileri Matematik Alanında Dünya Şampiyonu!

Bilnet Okullarının farklı kampüslerinde eğitim gören 8 öğrenci, “Caribou Uluslararası Matematik Yarışması”nda kendi sınıf kategorilerinde dünya birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 
 

12 Ocak 2022’de düzenlenen “CARIBOU MATEMATİK” yarışmasında Bilnet Okulları 6. sınıf öğrencileri Ayaz AKGÜL ve Yağmur DİNLER, tüm soruları doğru yanıtlayarak 10.979 kişi içinde dünya birincisi olurken Bilnet Okulları 1. sınıf öğrencilerinden Pelin EKİCİ, Dora YILMAZ, Tuna SÖNMEZ, Deniz YALÇIN, Gökçe KÜLÜNK ve Hira Nur KILIÇ da 1.570 öğrenci arasından dünya birincisi olarak adlarını başarı listesine yazdırdı. 


 
 Eğitimde üst düzey öğrenme becerilerini hedef alan, geleceğin düşünen ve üreten bireylerini yetiştirmek için yeniliklere açık, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi ön planda tutan eğitim sistemiyle Bilnet Okulları farklı alanlarda başarılarından söz ettirmeye devam ediyor. 
 
Geçen ay İzmir Bilim Olimpiyatlarına 34 öğrenci gönderen Bilnet Okulları Türkiye’nin en önemli akademisyenlerinin hazırladığı “Türkiye Matematik Yarışması”ndan gelen Türkiye 1.liği ve dünya çapında İngilizce düzenlenen “CARIBOU MATEMATİK” yarışmasından gelen 8 Dünya 1.liği ile de matematik alanındaki iddiasını kanıtladı.  
 
“CARİBOU MATEMATİK” Yarışmasında Dünya Birincileri Bilnet Okullarından” 
Her yıl dünya genelinden öğrencilerin katıldığı Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına bu yıl Bilnet Okulları 8 Dünya Birincisi öğrencisi ile damga vurdu. 
 
12 Ocak 2022’de düzenlenen “CARIBOU MATEMATİK” yarışmasında Bilnet Okulları 6. sınıf öğrencileri Ayaz AKGÜL ve Yağmur DİNLER, tüm soruları doğru yanıtlayarak 10.979 kişi içinde dünya birincisi olurken Bilnet Okulları 1. sınıf öğrencilerinden Pelin EKİCİ, Dora YILMAZ, Tuna SÖNMEZ, Deniz YALÇIN, Gökçe KÜLÜNK ve Hira Nur KILIÇ da 1.570 öğrenci arasından dünya birincisi oldular.
 
“Bilnet Okullarından Türkiye Matematik Yarışmasında Türkiye Birinciliği!” 
 
Türkiye Matematik Yarışması 2021 sonuçlarına göre de 8. sınıf kategorisinde Bilnet Okulları öğrencisi ONUR TUNCER 1., 5. sınıf kategorisinde İPEK SOYSAL ve YAĞMUR DİNLER 2.lik madalyası aldılar. 
 
Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin iş birliğinde organize edilen ve Matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışması olan “Türkiye Matematik Yarışması” 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı final sınavı, geçtiğimiz aralık ayında yapıldı.  
 
Uluslararası Caribou Matematik Yarışması Hk 
Öğrencilerin matematiği severek yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli organizasyon, internet ortamında, dünya çapında yarışma düzenleniyor. 
 
Yılda 6 kez 12 kategoride gerçekleştirilen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça yapılıyor. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, bu dillerden birini seçiyor.  
 
Türkiye Matematik Yarışması Hk
“Türkiye Matematik Yarışması” Türkiye'nin farklı üniversite ve okullarından matematikçilerin organize ettiği, Türkiye'deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışmasıdır. Türkiye Matematik Yarışması Bilim Kurulu tarafından sınavlar hazırlanır.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.