Taç Ve Tog Ortaklığı İle Gerçekleşen Benim Renkli Sınıfım Projesi 3.723 Çocuğa Ulaştı

Türkiye’nin ev tekstil lider markası TAÇ’ın, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ortaklığı ile 2018’de başlattığı “Benim Renkli Sınıfım” projesi toplam 13 şehirde, 48 okulda, 3.723 çocuğa ulaştı.
 

 Proje, çocukların yaptığı resimleri perdeye dönüştüren ve çocuklara gönüllülük ve birlikte iyi yaşam konularında farkındalık kazandıran atölyelerle daha güzel bir dünyanın inşası için temel oluşturuyor. 


 
Türkiye’de ev tekstilinin lider markası TAÇ, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ortaklığıyla başlattığı “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile şu ana kadar; Mardin, Samsun, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Sivas, Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, Kütayha ve Van olmak üzere toplam 13 şehirde, 48 okulda, 3.723 çocuğa ulaşarak çocukların yaptığı resimleri perdelere taşıdı. 
 
2018 yılında başlayan proje, Toplum Gönüllüsü gençlerin düzenlediği atölyeler ve resim çizimi eğitimleriyle çocukların hayal dünyalarını geliştirmesine katkı sağladı. 
 
Pandemi nedeniyle ara verilen proje kapsamında, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber çocukların çizdiği resimlerle süslü perdeler sınıfları renklendirdi. 
 
Proje sayesinde çocukların okula aidiyet duyguları artıyor 
 
Yolculuğuna Mardin’den başlayıp Van’la devam eden “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile çocukların yaptığı resimler, TAÇ tarafından kendi üretim tesislerinde perdeye dönüştürüldükten sonra sınıflara takıldı. 
 
Böylece, kendi çizdikleri resimlerin yer aldığı perdelerin renklendirdiği sınıflarda eğitim görmenin mutluluğunu yaşayan çocukların okula olan aidiyet duygularının pekişmesi de sağlanmış oldu. 
 
Atölyeler sayesinde çocuklar sorumluluk almayı öğreniyor 
TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte geliştirdiği proje; ilköğretim çağındaki çocukların dayanışma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artıran atölyeler düzenleyerek, çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda da bilinçlendiriyor. 
 
Toplum Gönüllüsü gençlerin ve Zorlu Tekstil gönüllülerinin de katılımı ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarında yaratıcılıklarını geliştiren çocuklar; gönüllülük, canlıların hakkını koruma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam, gibi konularda da düşünme ve oyunlarla bunu pekiştirme imkanı buluyorlar. 
 
Pandemi nedeniyle geçen yıl gerçekleştirilemeyen “Benim Renkli Sınıfım” projesi, bu sene daha çok okula ulaşarak daha fazla çocuğun hayallerine dokunmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.