LinkedIn Learning,Öğrencileri İş Hayatına Hazırlayan Büyük Adım

13 yıldır uygulanan "CO-OP Eğitim Modeli”, öğrencileri henüz üniversite sıralarındayken iş dünyasına hazırlıyor. 
 

LinkedIn Learning , farklı formatlardaki kariyer etkinlikleri ve Business Camp programları ile bir yandan iş tecrübesi edinen öğrenciler, diğer yandan çalıştıkları firmalardan teklif alma şansını yakalıyor. 
 
 Öğrencilerinin kariyer gelişimlerine ve iş hayatına hazırlanmalarına büyük önem veren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2008 yılından beri CO-OP Eğitim Modeli‘ni uyguluyor. Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni CO-OP Eğitim Modeli’yle birleştiren üniversite, şimdi de bu programı LinkedIn Learning platformu ile taçlandırıyor. 
 


LinkedIn Learning projesi öğrencilere uzaktan eğitimle kişisel ve profesyonel gelişim imkanı sağlamasının yanı sıra üniversitenin uygulamakta olduğu CO-OP Eğitim Modeli ve LinkedIn profesyonel iş platformuyla entegre bir “Kariyer Gelişimi ve İş Hayatına Hazırlık Programı”nı öğrencilerinin hizmetine sunuyor.  
 
16 binden fazla içerik ve kurs 
 Platformda tasarlanan kariyer gelişimi içerikli öğrenme modülleri ve sertifikalar ile öğrencilerin iş hayatına geçişleri ile iş arama süreçlerini kolaylaştırmayı ve bu zor dönemde işe yerleşmelerine katkı sağlamayı temel amaç edinen LinkedIn Learning programında, öğrenciler mevcut 16.000’dan fazla içerik ve kurslar ile kariyer gelişimlerine yönelik özel olarak oluşturulan eğitim modüllerine ulaşabiliyorlar. 
 
Bu içerik, kurs ve modülleri tamamladıktan sonra alacakları sertifikalar LinkedIn platformundaki görünürlüklerini artırarak mezuniyet aşamasındaki iş arama süreçlerinde avantaj sağlayacak. 
 
Programı tamamlayacak öğrenciler kendini tanıyan, hedeflediği kariyer alanıyla ilgili bilgi sahibi ve yetkinlikler yönünden donanımlı, iş arama ve başvuru süreçlerine hakim mezun adayları konumuna gelerek kariyer gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacaklar. 
 
Üniversiteye girişlerinden itibaren kariyer gelişimleri farklı programlarla desteklenen ve iş dünyasıyla sürekli iç içe olan BAU’lular şimdi de bu program sayesinde işe hazırlıklarını en üst seviyeye çıkarma fırsatını bulacaklar. 
 
Sektöründe önde gelen birçok firma ile buluşma fırsatı 
Öğrencilerin okula başlayışından mezuniyetlerine kadar olan sürede kariyer gelişimlerine ve kendilerini tanıyarak uygun alanı bulmalarına destek verecek çalışmaların yürütüldüğü CO-OP Eğitim Modeli’nde, farklı ve yenilikçi uygulamalarla öğrencilerin iş hayatını deneyimlemelerine ve iş dünyasından profesyonellerle buluşmasına fırsat yaratılıyor. 
 
İş dünyası ile güçlü ilişkileri ve mevcut partner firma/kurum işbirlikleri sayesinde öğrencilere fark yaratan fırsatlar sunulurken, firmaların da genç yeteneklere ulaşması sağlanıyor. 
 
 Bu yıl ayrıca, öğrencilerin yetkinlikleri ve farklılaştıkları özelliklerine göre partner firmalarla tanışmaları ve buluşmalarının sağlandığı yep yeni bir program olan BAU Business Camp programı başlatıldı. 
 
Öğrenciler bu program ile hedefledikleri sektör ve işlere dair ipuçlarını deneyimli kişilerden öğrenerek iş dünyasının kapılarını açacak fırsatlara ulaştılar. 
 
Business Camp’ta öğrenciler sektöründe önde gelen birçok firma ile bir araya gelerek; Firmalarla Tanışma Etkinlikleri, Mülakat Simülasyonları, “CV’ni Bırak” Buluşmaları ve CV Hazırlama Atölyeleri, Kariyer ve Girişimcilik Seminerlerine katıldılar. Programda ayrıca kamu veya sivil toplum kuruluşlarında kariyer hedefleyen öğrenciler de planlanan seminer ve atölye etkinliklerine dahil oldular

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.