Facebook Güvenli İnternet Günü kapsamında Kontrol Bende kampanyasını başlatıyor

Güvenli İnternet Günü’nü bu yıl “Daha İyi Bir İnternet İçin Hep Birlikte" sloganıyla kutlayan Facebook, ebeveynlere, gençlere ve eğitimcilere yönelik çevrim içi güvenlik farkındalığını artırmayı hedefleyen Kontrol Bende kampanyasını bugün başlatıyor. 
 

Facebook, pandemi sebebiyle gençlerin çevrim içi platformlara daha fazla yönelmesinin ardından, ebeveynlere, gençlere ve eğitimcilere çevrim içi güvenlik konusunda ihtiyaç duydukları kaynakları sunmanın daha da önem kazandığına inanıyor. 


 
Facebook Güvenli İnternet Günü’nde, ilk olarak 2017 yılında Habitat Derneği ile ortaklaşa başlattığı “Kontrol Bende” programı kapsamında bu yıl gençlere ve ebeveynlere yönelik çeşitli kaynaklar sunan Kontrol Bende web sitesini ve çocuk oyunu “Dijital Macera”yı hayata geçirdi. 
 
Bu yılın kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, çocuklar, gençler ve ebeveynler için üç farklı oturumla çevrim içi güvenlik atölyeleri düzenleyecek. 
 
Çocuklara yönelik atölyede çocukların dijital dünyayı kullanırken güvenli biçimde nasıl hareket edebileceklerini oyunlaştırma yoluyla öğreten bir web oyunu olan Dijital Macera oynanırken, gençlere ve ebeveynlere yönelik atölyelerde sosyal medya, paylaşım, siber güvenlik ve şifre tuzakları gibi konular ele alınacak. 
 
Dijital eğitimi destekleyerek, ebeveynleri ve gençleri çevrim içi ortamda nasıl güvende kalacaklarına dair bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Facebook, hayata geçirdiği Kontrol Bende web sitesi ile gençlerin günümüzün dijital dünyasında güvenli bir şekilde vakit geçirebilmeleri için araştırmaya dayalı dersler, ipuçları ve kaynaklar sağlayan en yeni dijital okuryazarlık programını sunuyor. 
 
Hem sınıfta hem de evde eğitimciler ve aileler tarafından kullanılmak üzere tasarlanan bu kaynaklar; ebeveynlerin ve gençlerin teknolojiyi yaratıcı ve güvenli bir şekilde kullanan ve kontrol eden sorumlu dijital vatandaşlar olmaları için ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarına yardımcı olacak. 
 
 Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departmanı Başkanı Çağatay Pekyörür Facebook’un Türkiye’deki topluluğunu güvende tutma konusuna verdiği önemi vurgulayarak şu şekilde konuştu: 
 
“Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının güvenliği en büyük sorumluluklarımızdan biri. Bir sosyal medya platformu olarak, kendilerini ifade edebilmeleri ve Facebook’ta bağ kurabilmeleri adına topluluğumuzu güvende tutma görevimizi çok önemsiyoruz. 
 
Bu doğrultuda, insanların çevrim içi deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarına yardımcı olacak araçları, ipuçlarını ve kaynakları düzenli olarak paylaşıyoruz. 
 
En büyük önceliklerimizden biri de her yaştan kullanıcımızın dijital dünyada kendilerini güvende hissetmeleri için ihtiyaç duydukları bilgilere sahip olmalarına yardımcı olmak. 
 
Bu yıl Güvenli İnternet Günü kapsamında hayata geçirdiğimiz Kontrol Bende web sitesi ve Dijital Macera oyunu da bu amaçla yaptığımız çalışmalarımızın ürünleri. Mevcut pandemi koşullarında daha da önem kazanan dijital farkındalık konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 
 
Güvenli İnternet Günü’nün çevrim içi güvenlik konusunda farkındalık yaratılması açısından büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şu açıklamalarda bulundu: 
 
“Dijital teknolojilerin ve platformların çocuklar ve gençler tarafından güvenli ve olumlu yönde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla organize edilen Güvenli İnternet Günü, bu alan özelinde farkındalık oluşturulması açısından çok değerli bir işleve sahip. 
 
Biz de bu yıl Facebook ile birlikte yürüttüğümüz Kontrol Bende projemiz bünyesinde, çocuklar, ebeveynler ve gençlerin yer aldığı üç ayrı oturumda çevrim içi güvenliğe dair üç farklı başlıkta atölyeler düzenleyeceğiz ve bu üç ayrı grubu bir araya getiren eğitici oyunlar hayata geçireceğiz. 
 
Türkiye’nin dijital dönüşümünün en önemli öğeleri olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimizi birçok alanda desteklediğimiz gibi çevrim içinde güvende olmaları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 
 
 Facebook’un güvenli kullanımıyla ilgili daha fazla Türkçe bilgiye, araca, kaynağa ve ipucuna ulaşmak için, lütfen Kontrol Bende web sitesini ziyaret edin.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.