Meb,Arılar Varsa Yarınlar Var Projesinin Çevrim içi Eğitimleri Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, Balparmak ve TEMA Vakfı iş birliğinde arıların, ekosisteme ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratma hedefiyle 2019 yılında hayata geçirilen “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesinin ilkokul düzeyindeki eğitimleri salgın nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında çevrim içi ortama taşındı. 
 

Millî Eğitim Bakanlığı, Balparmak ve TEMA Vakfı iş birliğiyle arıların doğa ve insan için önemi ve ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi çevrim içi eğitimlerle devam ediyor. 
 
Proje kapsamında 2019 yılında 30 ilde, 136 ilkokulda, yaklaşık 5 bin 300 çocuğa ulaşıldı. 
 
2020 yılında ise salgın nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin arıların doğadaki ve insan yaşamındaki önemi konusunda bilgi edinmeleri sağlanıyor. 
 
TEMA Vakfı gönüllülerinin ve projeye sınıflarıyla dâhil olan gönüllü öğretmenlerin iş birliği ile uygulanan eğitimlerle çocuklarda arıların insana, doğaya ve dünyaya katkıları anlatılarak, biyolojik çeşitliliğin ve sürekliliğin mimarlarından biri olan arıların yaşam alanlarının korunmasıyla ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor. 
 
Çevrim içi eğitimlerde çocuklara arıların yaşamı, anatomik özellikleri, görevleri, ürünleri ve bitkilerin çoğalması için tozlaşmasına olan katkıları hakkında bilgiler veriliyor. 
 
Ardından çocuklara gönüllü bir Arı Dostu olabilmeleri için neler yapılabilecekleri anlatılarak, Arılar Varsa Yarınlar Var farkındalık kitinde bulunan materyaller ve www.arilarvarsa.org adlı internet sitesinde yer alan dijital oyunlar tanıtılıyor. 
 
2020 yılında projeye eklenen Ağrı, Bartın, Bayburt, Denizli, Düzce, Elazığ, Karaman, Kars, Kilis, Nevşehir, Sakarya, Sinop ile birlikte toplam 40 ilde başlatılan çevrim içi eğitimlerle 2020 sonuna kadar 8 bin çocuğa; üç yıl sürecek proje sonunda ise 50 ilde, 46 bin 500’ü çocuk olmak üzere toplamda 70 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.