Abdi İbrahim pazarlama yetenek programı, online kariyer gününde tanıtıldı

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim bünyesindeki Path for Marketing Talent programı, Abdi İbrahim Online Kariyer Günü’nde tanıtıldı. 
 

Online etkinlikte konuşan Abdi İbrahim İK Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onel, Abdi İbrahim gibi sektörde istihdam lideri olan bir organizasyonda kariyere ilk adımı atmanın önemine değindi. 
 
Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin ise “Pazarlama mesleğini sektör liderinde öğrenmek çok özel bir deneyim. Tutkulu ve öğrenmeye açık gençleri aramızda görmek istiyoruz” dedi. 


 
Pazarlama Müdürü Yasemin Şirinoğlu ve Asistan Ürün Müdürü Adayı Tevfik Emre Dinçkol da deneyimlerini paylaşırken, Abdi İbrahim bünyesinde çalışmanın kendilerine neler kattığını aktardı. 
 
Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim, kariyerine sağlam bir başlangıç yapmak isteyen yeni mezunları ve son sınıf öğrencilerini Path for Marketing Talent programına davet ediyor. 
 
Path for Marketing Talent Programı hakkında daha fazla bilgi almak ve Abdi İbrahim'i yakından tanımak isteyenlerin katıldığı Abdi İbrahim Online Kariyer günü, 13 Ocak Çarşamba günü Talentopio.com adresinden online olarak gerçekleştirildi. 
 
 Farklı üniversitelerden 500’den fazla öğrencinin izlediği etkinliğe Abdi İbrahim İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onel, Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin, Pazarlama Müdürü Yasemin Şirinoğlu ve Asistan Ürün Müdürü Adayı Tevfik Emre Dinçkol katıldı.  
 
Sektörün istihdam lideri 
İK Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onel, Abdi İbrahim’in 5 bine yakın çalışanıyla sektörün istihdam lideri olduğunu ve 2002’den beri de pazar lideri konumunda bulunduğunu hatırlattı. 
 
Onel yüzde 100 yerli ve milli bir marka olarak Abdi İbrahim’in aynı zamanda 13 ülkede yapılanması bulunduğu ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yaptığı bilgisini paylaşarak şöyle konuştu: 
 
“İlaç sektörü stratejik bir sektör. Abdi İbrahim’de çalışmak, tüm dünyada örnek gösterilen, çok güçlü bir ürün portföyüne sahip, dünya çapında 30'dan fazla lisansörle güçlü iş birlikleri yürüten, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren bir organizasyonun parçası olmak demektir. 2025 stratejimiz, iş hacmimizin 2 katına çıkmasını öngörüyor. Bu da önemli iş fırsatlarını beraberinde getiriyor. 
 
Çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 35’i kadın. İstanbul Maslak’taki merkezimizde ise bu oran yüzde 50’nin üzerinde. Bu sektörde kariyer yapmak isteyen arkadaşlarımızı aramızda görmek ve onları yetiştirip Abdi İbrahim’in gelecek hedeflerine birlikte yürümek istiyoruz.” 
 
Tutkulu ve motive arkadaşlar arıyoruz 
Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin de ilaç sektöründe pazarlamanın kapsamına ve önemine değinerek şunları söyledi: “Pazarlama bu sektörün omurgasını oluşturuyor ve bu mesleği sektör lideri bir şirkette öğrenmek çok kıymetli. Bu alanda başarılı bir kariyerin yolu, meraklı ve istekli olmaktan geçiyor. 
 
Tutkulu ve öğrenmeye açık arkadaşlar arıyoruz. Ürün müdürlüğü, yetkiniz olmadan etkiniz olmasını gerektiriyor. Bu nedenle stratejik düşünmek ve hareket etmek çok önemli. Abdi İbrahim toplumun iyiliği için elinden geleni ortaya koyan bir organizasyon. 
 
Topluma fayda sağlama perspektifi ile hareket ediyoruz. Böylesi bir organizasyonun parçası olmak, parlak bir kariyer için çok önemli bir adım olacaktır.”  
 
Hem kariyer hem de kişisel gelişim 
Pazarlama Müdürü Yasemin Şirinoğlu da Abdi İbrahim çatısı altında 10 yılı geride bıraktığını belirterek, “Burada olmak büyük ayrıcalık. Bu sektör ve pazarlama, kitleleri etkileme ve hayatlara dokunma fırsatı sunuyor. PMT hem yeni bir sektör hem de yeni bir pozisyon anlamına geliyor. 
 
Bu da adaptasyon yeteneğini geliştiriyor” dedi. Abdi İbrahim’de Asistan Ürün Müdürü olarak çalışan Emre Dinçkol ise bir yıl önce bu programın dinleyicisiyken şimdi konuşmacı olmanın mutluluk verici olduğunu belirterek şöyle konuştu:
 
“PMT programı saha ve merkez olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Abdi İbrahim bünyesinde çok fazla kariyer seçeneği sunuluyor. 
 
Pazarlama bildiğimi sanırdım ama burada çalışmaya başlayınca yanıldığımı gördüm. Sadece parlak bir kariyer değil kişisel gelişim açısından da bu ailenin bir parçası olmak çok anlamlı.”
 
 Path for Marketing Talent programına ilişkin iş ilanları 18 Ocak tarihine kadar kariyer.net ve Linkedin platformlarında yayında kalacak. İlan kapatıldıktan sonra belirlenen isimlere ulaşılarak sürecin ikinci aşamasına geçilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.