Ortaokul öğrencilerinden uluslararası çevre başarısı

Hisar Okulları ortaokul öğrencileri Bilim Kıvılcımları (Science Sparks) Kulübü olarak hazırladıkları Yaşayan Su projeleri ile dünyada ve Türkiye’de ödül aldı. 
 

Çevre gönüllüsü öğrenciler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedeflerinden Temiz Su ve Sanitasyon, Sorumlu Üretim ve Tüketim ile Karasal Yaşam hedeflerine yönelik hazırladıkları projelerinde yağmur suyu hasadı, yağmur bahçesi, gri su arıtımı, sanal su bilinçlendirme kampanyası, kardeş okul ziyaretleri ve akran eğitimi gibi aktivitelerde bulundular. 
 


Öğrenciler çalışmalarını tanıtmak ve çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla “YAŞAYAN SU” adında Türkçe ve İngilizce bir bilgilendirme sitesi de hazırladılar. 
 
Yaz döneminde Global Social Leaders (Global Toplumsal Liderler) yarışmasında "Sustainability Award" (Sürdürülebilirlik Ödülü) alan proje geçtiğimiz ay WWF Doğa Öncüleri Türkiye Programında ilk 25 proje arasına seçildi.  
 
Ortaokul Öğrencilerine Uluslararası Sürdürülebilirlik Ödülü 
Ortaokul Bilim Kıvılcımı (STEM Science Sparks) Kulübü öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde yarı finalist oldukları Global Social Leaders yarışmasında “Sürdürülebilirlik Ödülü” (Sustainability Award) almaya hak kazandılar. 
 
Öğrencilerin projelerinin detayı GSL web sitesinde erişime açık olarak paylaşıldı. (https://www.globalsocialleaders.com/living-water/) Öğrenciler yaz döneminde de GSL Festival @Home etkinliğine katılım sağlayarak projelerini paylaştılar. 
 
Hisar Okulları Bilim Kıvılcımları Kulübü öğrencileri WWF Doğa Öncüleri Türkiye Programında Dereceye Giren İlk 25 Proje Arasında Yer Aldılar Ortaokul öğrencilerinden oluşan Bilim Kıvılcımları Kulübü WWF takımı öğrencileri, Yaşayan Su projesi ile katıldıkları "WWF Doğa Öncüleri Programı"nda da dereceye girdiler. 40 Lise ve 78 Ortaokul arasından seçilen ilk 25 okul arasına girmeye hak kazanan proje, Ortaokullar arasında da 9. oldu.  
 
Dünyamızın kaynaklarını sorumlu kullanma bilincini erken yaşta vermek çok önemli 
Hisar Okulları Ortaokul Müdürü Betül Gökkaya: “Hisar Okulları olarak öğrencilerimize erken yaşlardan itibaren çevrelerine karşı duyarlı ve sorumlu olmayı öğretiyoruz. 
 
Bu bilinçle donanan gençler yetişkinliğe eriştiklerinde sadece kendilerine değil çevrelerine de bu konularda yol gösteren olgun bir birey haline geliyor. 
 
Küçük yaşta oyunlarla anlattığımız bu gerçekleri, ilerleyen yıllarda sorumluluk alabilecekleri projeler ile pekiştiriyor ve kendi inisiyatiflerini kullanarak değişim yaratabileceklerini onlara gösteriyoruz. 
 
Fark yaratan öğrenme ortamlarına inanıyoruz, buna göre tek bilgi kaynağı öğretmen olmadığı gibi, tek öğrenme ortamı da okul değildir. Pandemi süreci de bunu bize bir kez daha kanıtladı. 
 
Önemli olan öğretmenlerin rehberliğinde çocuklarımızın öğrenmeyi öğrenerek, elde ettikleri kazanımları okul dışındaki sosyal ortamlarına taşıyabilmeleri ve bu tutumu kişiliklerinin bir parçası haline getirmeleridir. 
 
Bu bilinçle çocuklarımızın büyüdükçe evlerinde de birer çevre elçisi gibi hareket ettiğini memnuniyetle gözlemliyoruz.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.