Da Vinci Kids, uzaktan eğitim müfredatı ile uyumlu kazanımlarını yayınladı.

Da Vinci Kids, uzaktan eğitimine destek çalışmaları kapsamında, çocukların uygulama içinde yer alan içeriklerden ilkokul müfredatı ile uyumlu konularını gösteren çalışmasının ilkini, İlkokul Fen Bilimleri dersleri odağında yayınladı. 
 

Çocuklara okul sonrasında yardımcı olmak için geliştirilen yeni nesil mobil eğitim uygulaması Da Vinci Kids, 5-12 yaş arası çocuklar için fen bilimlerinden matematik ve teknolojiye, tarihten coğrafya, doğa, uzay ve 21. yüzyıl becerilerine kadar birçok derste faydalanabilecekleri “neden ve nasıl?” ilişkisine dayalı anlatımlı video içerikler ve öğrenme sağlayan oyunlar içeriyor. 
 


Uzman eğitimciler tarafından hazırlanan müfredat kazanımları çalışması; Matematik, Türkçe, Tarih, Teknoloji ve Coğrafya gibi diğer ders konuları odağında yayınlanmaya devam edecek. 
 
İlkokul Fen Bilimleri Müfredatı Kazanımları 
İlkokul Fen Bilimleri müfredatı konuları ile uyumlu olan Da Vinci Kids içeriklerinin ana kazanımları ve diğer dersler ile olan ilişkisine ait kazanımları şöyle; Dünya Göründü Programı Konu ve Kavramlar: Maddenin Isı Etkisiyle Değişimi Maddenin Hâlleri 
 
Disiplinler Arası İlişkiler: Hayat Bilgisi Kazanımlar 21. Yüzyıl Eğitim Becerileri Kazanımları Teknoloji Kazanımları Görevimiz: İnsan Vücudu Programı Konu ve Kavramlar: Kişisel bakımını düzenli olarak yapar. Sağlığını korumak için alması gereken önlemleri fark eder. 
 
 Disiplinler Arası İlişkiler: Hayat Bilgisi Kazanımları 21. yüzyılın eğitim beceri kazanımları Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Kazanımları Mati ve Dadayla Sanat Programı Konu ve Kavramlar: Görsel sanat alanındaki meslekleri söyler. Yapay objelerle doğal objeleri ayırt eder. 
 
Disiplinler Arası İlişkiler: Fen Bilimleri Kazanımları - Kuvvet Türkçe Dersi Kazanımları 21. Yüzyılın Eğitim Beceri Kazanımları Dil Gelişimi Kazanımları Yaratıcılık ve Yenilikçilik Kazanımları SİESTA-Z Programı Konu / Kavramlar: Kara, Hava, Su Katmanları Yer Kabuğunun Yapısı 
 
Disiplinler Arası İlişkiler: Türkçe Dersi Kazanımları 21. Yüzyılın Eğitim Beceri Kazanımları Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Kazanımları Esneklik ve Adaptasyon Kazanımları Tam Kanıt Programı, Raynnan’ın Deneyleri Konu / Kavramlar: Kuvvet, itme kuvveti, çekme kuvveti, hareketli cisimlerin sebep olabileceği durumlar Disiplinler Arası İlişkiler: Türkçe Dersi Kazanımları 21. Yüzyılın Eğitim Beceri Kazanımları Nicky’nin Pusulası + Muhteşem Anlaşma Programı Konu / Kavramlar: Mıknatısların Uyguladığı Kuvvet Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde grupla çalışma kurallarına uyar. 
 
Disiplinler Arası İlişkiler: Türkçe Dersi Kazanımları 21. Yüzyılın Eğitim Beceri Kazanımları Teknoloji Kazanımları Bilimi Geliştirmek Konu / Kavramlar: STEM – Mühendislik - 21. Yüzyıl Becerileri Kazanımları Disiplinler Arası İlişkiler: Görsel Sanatlar Dersi Kazanımları Hayat Bilgisi Dersi Kazanımları 21. Yüzyıl Eğitim Becerileri Kazanımları Dahilerin Peşinde, Michael Faraday 
 
 Konu / Kavramlar: 1. Isınma amaçlı araç-gereçler, aydınlatma amaçlı araç-gereçler, ev araç-gereçleri Disiplinler Arası İlişkiler: Sosyal Bilgiler Dersi Kazanımları Türkçe Dersi Kazanımları, Dinleme Becerileri: 21. Yüzyılın Eğitim Beceri Kazanımları STEM – Teknoloji – Yaratıcılık – Bilgi Okuryazarlığı Kazanımları Da Vinci Kids hesabı, çocukların yaşlarına göre 6 farklı profile kadar oluşturulabiliyor ve bir hesaba 6 farklı cihazdan erişilebiliyor. 
 
Da Vinci Kids, mobil telefon ve tabletlerden App Store ve Google Play’den ücretsiz indirilerek, aylık 19,99 TL abonelikler ile kullanılıyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.