Çocuklar evde robotik teknolojisini kodlamayı öğrendiler.

Turkcell TV+ ve Da Vinci TV, çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmaları ve teknoloji eğitimini desteklemek için “VEXCode VR ile evde Robotik ve Kodlama Atölyesi” düzenledi. 


Çocuklar uzaktan katıldıkları atölyede, VEXRobotics’in yeni yazılımı #VEXCode VR ile evde robot olmadan da uzaktan robotik teknolojisini kodlamayı ve VR teknolojisini öğrendiler. 



 Online televizyon platformu TV+ ve en popüler kanalları arasında yer alan Da Vinci TV’in iş birliğiyle düzenlenen bu keyifli STEM atölyesine, 8-12 yaş arası 10 çocuk özel bir çekilişle belirlenerek uzaktan katıldı. 

Turkcell Dijital Medya Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu; “Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları ve teknoloji eğitimini her alanda desteklemek için, en çok izlenen eğlenceli bilim ve belgesel kanalımız Da Vinci TV ile düzenli olarak birçok STEM atölyesi gerçekleştiriyoruz. Yeni normalde çocuklarımızın eğitimine ara vermemek için, düzenlendiğimiz bu atölyeleri online platforma taşıdık. 

Çocuklarımızın evde de hem eğlenceli hem de yeni bilgiler öğrenerek sıkılmadan vakit geçirmeleri için teknoloji eğitimini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. 

 TV+ ve Da Vinci TV’nin Robotik Atölyesi’nde çocuklar, evlerinde robotları olmasa dahi gerçek robot varmış gibi tüm robot özelliklerini kullanarak uzaktan eğitimle robotları kodlamayı ve VR teknolojisini öğrendiler.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.