Tudem'in tüm yayınları tek bir katalogda!

Tudem Yayın Grubu güz döneminde de çocukları ve yetişkinleri hak ettikleri iyi kitaplar ve nitelikli eğitim yayınlarıyla buluşturmayı sürdürüyor. 


Yayın grubu bünyesindeki Delidolu, Desen, Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest, BilgiKüpü ve Uçanbalık Eğitim markalarından çıkan bini aşkın kitabın yer aldığı Güz 2020 Genel Kataloğu okurlara yine dopdolu bir sezonu müjdeliyor. 



Delidolu Yayınları, güz döneminde hem kurmaca hem kurmaca dışı kitaplarıyla ufuk açmaya devam ediyor. Çoksatan Çöplük adlı eserinden tanıdığımız Andy Mulligan, yetişkinlere yönelik ilk romanı Trendeki Adam ile özgür irade, kader ve umut üzerine düşündürüyor. 

Çağdaş Arapça edebiyatın önemli isimlerinden Halid Halife, elli yılı aşkın bir dönemde Suriye'de yaşanan toplumsal parçalanmayı çarpıcı bir anlatımla gözler önüne seriyor. Caz Çağı'nın en çok konuşulan yazarlarından Dorothy Parker'ın öyküleri Türkçeye ilk kez çevriliyor. Bu yılın kurmaca dışı kitapları arasında ise Editör Ne İş Yapar? öne çıkıyor. 

Bu esin verici çalışma, sanat, zanaat ve ticaret faaliyeti olarak kitap editörlüğünün temel aşamalarına, inceliklerine, sorumluluklarına, zorluklarına, imkânlarına dair fikir verirken yayıncılıkla ilgili çok temel meseleleri de ele alıyor. 

 Desen Yayınları, güz döneminde on kitaplık ''Yalınayak Gen'' serisine kaldığı yerden devam ediyor. Dünyaca ünlü sanatçı Shaun Tan, Şakıyan Kemikler ile okura masalların belkemiğini oluşturan güzelliği, dehşeti, tekinsizliği ve çokanlamlılığı bu kez heykeller aracılığıyla gösteriyor. 

Desen ayrıca, Türkiye'de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk'un, yıllar içinde çeşitli kitaplarda ve farklı mecralarda yayımlanan eserlerini, temalarına göre yeniden düzenleyerek çok özel bir seride buluşturuyor ve bu koleksiyonun ilk halkası Siyasetin Göbeği'ni karikatürseverlerin beğenisine sunmanın gururunu yaşıyor. Tudem Edebiyat, 2020 güz dönemini yeni projeler ve sevilen yazarlarının son eserleriyle karşılıyor. 

Mavisel Yener, dünya klasiklerinin unutulmaz kahramanlarını yan yana getiren romanı Sonsuzluk Kütüphanesi ve Atatürk'ün düşünce dünyası ve ilkeleri üzerine kafa yormaya davet eden etkileşimli kitabı Atatürk'le Birlikte Düşünelim ile okurlarını sevindiriyor. 

Miyase Sertbarut, çocuk edebiyatına zengin bir düşünsel içerik kazandıran ''Kapiland'' serisinin dördüncü kitabı Kapiland'ın Külleri'yle; Koray Avcı Çakman ve Toprak Işık, ortaklaşa kaleme aldıkları, cumhuriyetin tarih içindeki gelişiminin izini süren Cumhuriyetin İzinde'yle okurlarını kucaklıyor. 

Bu güz, kitaplıklarımız ayrıca Andreas Steinhöfel, Cary Fagan, Salah Naoura ve Wendy Mass gibi dünya çocuk edebiyatına yön veren yazarların yeni eserleriyle de renkleniyor. Okuma güçlüğü çeken ve okumaya isteksiz çocuklar için özel olarak hazırlanan ''SEN DE OKU'' koleksiyonunda ise yeni bir dönem başlıyor. 

Kitaplara mesafeli duran çocuklar, nihayet çocuk edebiyatı klasikleriyle tanışıyor! Zorlayıcı dil yapıları, ürkütücü uzunlukları gibi sebeplerle disleksiklerin okumakta zorlandığı klasik eserler, ''SEN DE OKU KLASİKLER'' çatısı altında, ödüllü yazarlarımız tarafından özüne sadık kalınarak, sade bir dil ve yepyeni bir edebi yorum katılarak yeniden hayat buluyor. 

Koleksiyon, Mehmet Atilla'nın anlattığı Gulliver'in Gezileri ve Tom Sawyer'ın Serüvenleri; Güzin Öztürk'ün anlattığı Alis Harikalar Diyarında ve Mavisel Yener'in anlattığı Ezop Masalları'yla yola çıkıyor. Ayrıca okumayı yeni söken hevesli kitap kurtlarına yönelik hazırladığımız ''KÜÇÜK YILDIZLAR'' koleksiyonumuz da birinci, ikinci ve üçüncü seviyeden yeni kitaplarla zenginleşiyor. 

Uçanbalık Kültür, 2-7 yaş arası çocukların okuma ve keşfetme serüvenine eşlik etmeyi sürdürüyor. Uslu Çocuk, ''mutlu aile'' ve ''iyi evlat'' kavramlarının, ebeveyn ve çocuk ilişkilerini nasıl etkilediğini vurguluyor. 

Cary Fagan, Küçük Mavi Sandalye ile umut dolu bir yol hikâyesi paylaşıyor. Kısa öykülerinden tanıdığımız Elif Yonat Toğay, Dodi Dişdostu ile doğadaki canlıların birbirleriyle olan işbirliğine vurgu yapıyor.

Tudem Yayın Grubu, 2020-2021 eğitim öğretim yılını bünyesindeki Uçanbalık Eğitim, Tudem Eğitim, BlokTest ve BilgiKüpü markalarından yayımlanan ve 24 aydan 8. sınıfa kadar öğrencilere hitap eden 300 çeşit yayınla karşılıyor. 

Öğrencilerin ihtiyacını, seviyesini ve öğretim programlarını esas alan bu yayınlar her yönüyle eğitimde modern yaklaşıma öncülük ediyor. Erken öğrenme dönemindeki çocukları okula ve hayata hazırlayan Uçanbalık Eğitim, bu yılı ses getirecek, yepyeni bir eğitim setiyle taçlandırıyor. 

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getiren STEM felsefesini sanatın tasarım ve keşif gücüyle zenginleştiren STEMA Erken Öğrenme Seti, fark yaratan içeriğiyle çocukları erken yaşta 21. yüzyıl becerileriyle donatıyor. 36+ Erken Öğrenme Seti ve 48+ Erken Öğrenme Seti, bu yıl yenilenen içerikleri, ebatları ve tasarımlarıyla koleksiyondaki yerlerini alıyor. 

Eğitimciler ve anne babalardan tam not alan 60+ Erken Öğrenme Seti de Uçanbalık koleksiyonundaki yerini koruyor. Tudem Eğitim ve BlokTest markaları ise 2020-2021 eğitim öğretim yılını, ortaokula yönelik 3 yeni ürün grubuyla karşılıyor. 

MEB'in 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde benimsediği ''Beceri Temelli Eğitim Modeli''ne uygun olarak hazırlanan 3 Boyut, Beceri Temelli Soru Bankası ve Kılavuz Deneme kitapları, ortaokul öğrencilerini okulda ve sınavlarda başarıya ulaştırmayı hedefliyor. 

 BilgiKüpü markasının ürünleri, güncel içerikleri, yeni nesil soruları, kullanıcı dostu tasarımları ve uygun fiyatlarıyla, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da yeni nesil öğrenci ve öğretmen profilinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. 

Tudem Yayın Grubu, eğitim teknolojilerine yaptığı yatırım ve 170 ürününde sunduğu AKAS ve Mobil Ölçme teknolojileriyle de öğretmenlerin yanında olmayı sürdürüyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.