Galaxy Buds Live için en iyi tasarımı bulmak amacıyla 320 model prototip üretildi!

İnsan kulağı çok çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir, bu nedenle herkesi tatmin edecek bir modelbulmak zor. 


Ancak Samsung’un bu ayın başında tanıttığı yeni kablosuz kulaklığı Galaxy Buds Live şıklığının yanı sıra şık ve ergonomik tasarımı ile bu zorluğun başarıyla üstesinden geldi. 



Peki, Samsung bunuGalaxy Buds Live kablosuz kulaklığıyla nasıl başardı? Ürünün tasarımcıları tasarım serüvenini anlattı, çarpıcı bilgiler verdi. 

Daha önce hiç yürünmemiş bir yolda ilerlemek cesaret ve sabır ister. Galaxy serisi için ilk "açık tip" kablosuz kulaklıkları geliştirmekle görevlendirilen Samsung’un tasarımcılarının bu işi başarmak için tam da böyle bir inanca ihtiyaçları vardı. 

Çünkü rahatlığı daha ileri seviyeye taşıyan yeni nesil Galaxy Buds Live'ı geliştirmek söz konusu olduğunda uzun soluklu gözlem ve geniş kapsamlı kullanıcı testler gerekiyordu. Peki, daha önce hiç görülmemiş türden kulaklıklar geliştirmekle görevlendirilen tasarımcılar açısından geliştirme yolculuğu nasıl bir şeydi? 

Gelin bu heyecan verici serüveni Galaxy Buds Live’ın tasarımcılarından dinleyelim: Birinci Adım: Yeni Samsung form faktörünü bulma arayışı Galaxy Buds Live, geniş bir ses yelpazesinin keyfini çıkarmak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. 

Daha önce satışa sunulan Galaxy Buds+, üç boyutlu dinleme deneyimi arayanlara hitap eden “kanal tipi” kulaklıklarken, Galaxy Buds Live uzun süre konfor içinde kullanılabilen “açık tip” kulaklıklar.

Bu sayede müzik dinleyen, video izleyen veya uzun süreli telefon görüşmeleri yapan kullanıcılar için üst seviye bir deneyim sunuyor. Tasarımcı Tommy Choi bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

“Uzun süre kullanıldığında bazı insanlar için rahatsızlık verebilen kanal tipi kulaklıkların aksine, açık tip kulaklıklar kullanıcının kulağının dışına oturarak hava dolaşımını kolaylaştırıyor ve daha konforlu bir kullanım sağlıyor. 

Geniş bir kullanıcı kitlesini memnun etmek ve benzersiz form faktörleriyle kulaklıklarımızı diğer ürünlerden ayırmak için mevcut tasarımı geliştirdik.”

İkinci Adım: Her türlü rahatlık için zahmetsiz ayar 
Rahatlığı artırmak için hızlı prototipler ve model prototipler geliştirildi. Modeller üzerindeki küçük noktalar, kulaklara yerleştirildiğinde kulaklıkların hangi kısımlarının kapandığını gösteriyor. 

Performansları ne kadar iyi olursa olsun, kullanıcılar rahatsız kulaklık kullanmak istemez. Galaxy Buds Live, kullanıcılara gün boyunca eşlik etmek amacıyla geliştirildiğinden, mümkün olduğunca konforlu olmalarını sağlamak için çok çaba gösterildi. 

Tasarımcı Youngsang Jang,"Geliştirme esnasında, ürünün optimum boyut, şekil ve özelliklerini kontrol etmek için 80 adet kulaklık RP'si (Hızlı Prototip) geliştirildi. Biçimdeki en küçük farkın rahatlık açısından çok büyük farklara yol açabileceği için çok sayıda RP hazırladık.” 
diyor. 

İnsan kulağı çok çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir, bu nedenle herkesi tatmin edecek bir şekil bulmak önemli bir zorluk. Bu durum Galaxy Buds Live için özellikle geçerliydi ve kulaklar şekil ve boyutu nasıl olursa olsun geniş kullanıcı yelpazesine rahatça uyduğundan emin olmak için titiz kullanıcı testlerinden geçirildi.

Tasarımcı Joonha Kim, test sürecinin ayrıntılarına girerek, “Önce denekler kulaklıkları kısa süre kullandı ve çeşitli noktalarda geri bildirimleri alındı. Deneklerin tümünü tatmin edemeyeceğimizi biliyorduk, ancak tasarımı olabildiğince çok sayıda kişiyi memnun edecek şekilde geliştirdik.

Sonrasında, deneklerin kulaklıkları daha uzun süreler boyunca kullandıkları testler yaptık ve şekle incelik vermek ve rahat bir kulaklık yaratmak için kişilerin büyük ve keskin hareketler yaptığı ortamlarda testler yaptık.” diyor. Test üzerinde de çalışan Choi iseşunları söylüyor: "Konfor için gereken standardı belirlemek en zor kısımdı. 

10 denekten 8’i kulaklıkların rahat olduğunu söyleyip yalnızca iki kişi rahatsızlık verici olarak değerlendirdiği için diğer sekiz kişinin memnuniyetinden ödün vermeden bu iki kişiyi tatmin edecek değişiklikler yaptığımızdan emin olmak zorundaydık. Mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcı için konforlu olacak bir ürün yapmak amacıyla, yaklaşık 2.000 denek üzerinde test ettik."

Üçüncü Adım: Sofistike kare kutuda "mücevher gibi" kulaklıklar 
Galaxy Buds Live kutusunun şekli de Samsung'un erken dönem kulaklık kutularına benzer şekle sahip olanlar da dahil olmak üzere 30 farklı RP (Hızlı Prototip) geliştirildikten sonra seçildi.

Bu nedenle Samsung’un ilk açık tip kablosuz Galaxy kulaklıkları olan Galaxy Buds Live, devrim niteliğinde bir kutu tasarımına sahip. Galaxy Buds+’a kadar kulaklık kutuları oval biçimine sahipken Galaxy Buds Live'da kutu, yuvarlak kenarlı kare şeklinde. Youngsang Jang, şekil değişikliğinin nedenini şöyle açıklıyor: 

"Parlak kulaklıkların neredeyse mücevher gibi görünmesini sağlamanın hoş olacağı fikrine dayanarak, kutuyu neredeyse bir mücevher kutusu gibi görünmesi için kare şeklinde tasarladık. Ebat ve şekil, kutunun cebe rahatça sığmasını veya elde tutulmasını sağlayacak şekilde ayarlandı. 

Aynı zamanda tam olarak şarj edildiğinde 21 saate kadar dinleme süresi sağlayan güçlü pil için kutuda yeterli alan da bulunuyor.” Kutunun üst ve alt yarısı arasında kalan aralık, açılmayı kolaylaştıran yeni bir özellik olarak sunuluyor. 

Tasarımcı Sangok Sohn konu ile ilgili olarak, "Aralık, kutuyu rahatlıkla açmayı sağlıyor ve ayrıca kulaklık kutunuza dış kaplama takmayı kolaylaştırıyor." açıklamasını getirerek, "Samsung’un kulaklıklarının önceki versiyonlarına dış kaplamalar takılırken, kaplamayı kutuya sabitlemek için çift taraflı bant kullanılması gerekiyordu, bu da genellikle kutunun üzerinde lekeler bırakıyordu. 

Ancak, kutu boyunca uzanan aralığın eklenmesiyle kaplamaların daha kolay takılmasına olanak sağlandı ve bant ihtiyacı ortadan kalktı ." diyor. 

Choi ise "Ürünü tasarlarken kullanıcılar için ürünü ilk gördükleri andan kutuyu açıp kulaklıkları kullanmaları ve şarj etmek için tekrar kutusuna koymalarına kadar tüm etkileşim aşamaları hakkında çok kafa yorduk.” diyerek şöyle ekledi; 

"Bunlara ilaveten, kulaklıkların kutu içine koyulduklarında nasıl görüneceğini ve kullanıcıların kulaklıkları kolaylıkla çıkarabilmeleri için ne kadar ve hangi açıyla dışarı çıkıntı yapmaları gerektiğini de göz önüne aldık." 

 Dördüncü Adım: Güzel renkler, doğa dostu malzemeler 
Galaxy Buds Live; Samsung Galaxy Unpacked 2020'de tanıtılan beş yeni ürüneuyacak şekilde tasarlanmış Mystic Bronze, Mystic White ve Mystic Black dahil olmak üzere bir dizi renk seçeneğiyle sunuluyor. 

"Renkler Galaxy Buds Live’ın diğer yeni çıkan Galaxy ürünleriyle aynı aileye ait olduğu fikrini verecek şekilde seçildi.” diye açıklayan Galaxy Buds Live için CMF (Renk, Malzeme, Kaplama) tasarımından sorumlu tasarımcı Mingyeong Jang, “Yeni çıkan akıllı telefonlar ve Galaxy Buds Live aynı malzemelerden yapılmış olmasalar da benzer renk ve dokuları barındırmalarını sağlamak için tasarladık.” diyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.