Eğitimin tamamlayıcısı Azoomee birçok ailenin imdadına yetişiyor

Mobil uygulama kullanımlarının 40 kattan fazla arttığı pandemi döneminde, Azoomee birçok ailenin imdadına yetişti. 



Tüm dünyada yaklaşık 47 milyon çocuk tarafından izlenen Da Vinci TV’yi Ocak ayında satın alarak, 4-8 yaş arası çocuklar için dünyanın en büyük eğitici oyun ve video kütüphanesine dönüşen Azoomee’nin Kurucu Ortağı Estelle Lloyd, normal eğitimin bir tamamlayıcısı olarak Azoomee’den nasıl faydalanabileceğinizi anlattı. 



“Çocukların etraflarındaki dünyayı anlamaları, esneklik ve çeşitlilik kazanmaları gerekir.” Azoomee’yi kızlarından aldıkları ilhamla, saatlerce YouTube izlemelerine izin vermemek için geliştiren Estelle Lloyd; çocukların eğitim, öğretim ve gelişiminde dijital dünyanın artık vazgeçilmez olduğunu ifade ederek şunları söyledi; 

“Bir anne olarak çocuklarıma hem çevrimiçi kaynaklara erişmeleri konusunda yardımcı olmak, hem de ‘onları güvenli olmayan içeriklerden uzak tutmak’ istiyordum. 

Ayrıca, çok fazla reklama ve kötü niyetli iletişime maruz kalacaklarını biliyordum. Japonca “güvenli alan” anlamına gelen Azoomee (azumi), çocuklara tam da bununla ilgili bir fayda sağlıyor. 

Çocuklara eğlenceli öğrenme, ebeveynlere de güven sunuyor. Azoomee uygulamasında yer alan oyun ve videoların mutlaka öğrenme öğesi ve çeşitlilik içermesi gerekiyor. 

Bu bağlamda, en büyük eleştirmenlerimiz kızlarım oldu. İçeriklerin seçimi ve test edilmesi konusunda çok yardımcı oluyorlar. ‘Okulda ilk gün’ ya da ‘aileye yeni bir bebeğin katılması’ gibi, çocuk olmanın gerçekten neye benzediğini keşfeden programlar arıyoruz.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.