Türkiye'nin ilk ve tek online tercih festivalinde geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk ve tek online tercih festivali ‘TercihFest’ bu yıl 8-9-10 Ağustos 2020’de İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlenecek. 


Başvuruların 10 Temmuz’da sona ereceği TercihFest’te tercih aşamasındaki öğrencilere akademisyenlerin, tercih danışmanlarının, iş dünyasından tanınmış isimlerin ve yeni mezunların deneyimleri aktarılacak. 



İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) tarafından düzenlenen, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ)’nin misafir üniversite olarak yer alacağı, Türkiye'nin ilk ve tek online tercih festivali TercihFest için geri sayım başladı. Bu yıl 8-9-10 Ağustos 2020’de ücretsiz olarak düzenlenecek olan TercihFest’te son başvuru tarihi 10 Temmuz Cuma.  

TercihFest’te başvuru sayısı 10 Bin’i aştı 
 TercihFest’e son haftaya girerken başvuru sayısı 10 bini aştı. 1.000 öğrencinin kabul edileceği TercihFest bu yıl TRT, Turkcell, BAYKAR, PTT Kargo, Redbull’un sponsorluğunda ve İbn Haldun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

Festival bünyesinde aday öğrencilere ayrıca sürpriz hediyeler verilecek ve online üniversite kampüs turları düzenlenecek. İbn Haldun Üniversitesi’nin, 3 senedir Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başarılı aday öğrenciyi bir araya getirdiği TercihFest ile sınava giren öğrencilerin bilinçli tercih yapmasına yardımcı olunması hedefleniyor.

2020 YKS Sınavı’na girenlerin başvurabileceği festivale kabul edilmek için, başvuranların liseye giriş puanı %30 ve başvuru esnasında yazılan niyet mektubu %70 oranında değerlendirmeye alınacak.

12 duayen isim zirvede konuşma yapacak 
TercihFest’e katılacak üniversite adayları, düzenlenecek konferans ve söyleşilerde; iş, sanayi, ticaret, teknoloji, medya ve kültür dünyasının önde gelen isimlerinin, önde gelen şirket yöneticilerinin ve devlet adamlarının tecrübelerini dinleyip, kariyerlerine dair merak ettiklerini istişare etme fırsatı yakalayacaklar. 

 Bu sene TercihFest kapsamında; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Akademisyen- Yazar Prof. Dr. Teoman Duralı, BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Youtuber Profesyonel Koç Gökhan Müftüoğlu (Gri Koç), Turkcell CEO Murat Erkan, Hocalara Geldik, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla,Gazeteci Cüneyt Özdemir, Eski Hakem Ahmet Çakar, Araştırmacı-Yazar Alev Alatlı ve Doktor Halit Yerebakan birer konuşma yapacak. 

 Youtube’dan da takip edilebilecek 
İHÜ TercihFest ile başarılı aday öğrencinin sosyal bilimler, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarındaki lisans programlarını daha iyi tanımalarına olanak sağlanacak.TercihFest ayrıca rehberlik, tercih danışmanlığı, mentörlük, akademisyenlerle tanışma, kariyer planlama gibi bir dizi hizmet ve etkinliğe de ev sahipliği yapacak. 

Dönem boyunca TercihFest Youtube Kanalı’nda mezun öğrencilerin deneyim paylaşımları, bölüm tanıtımları, söyleşiler gibi pek çok etkinlik aday öğrencilerin ilgisine sunulacak.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.