Kuşaklar Arası Sevgiye Dair: Jojo ve Gran Gran Ağustos Ayında CBeebies’te

Günümüzde her iki ebeveynin de çalıştığı ailelerde, okul öncesi eğitim çağındaki çocukların büyükanneleri tarafından büyütülmesi oldukça yaygın. 


Büyükanne ve torun arasındaki bu etkileşim, çocuklara kültür ve değer aktarımını sağlanlarken, büyükanneler için öğrenilecek pek çok yenilik ve manevi tatmin anlamına gelmekte. 



CBeebies sevginin oldukça yoğun yaşandığı bu ilişkiyi, gerçek hayattan esinlenerek hazırlanan Jojo ve Gran Gran yapımıyla Ağustos ayında ekranlara taşıyor. Jojo ve Gran Gran beş yaşındaki Jojove onun eğlenceli ve bilge büyükannesi hakkında bir animasyon serisi. 

Yazar Henry-Allain'in kendi büyükannesiyle olan ilişkisine yer verdiği kitabından esinlenerek hazırlanan animasyon serisi, aile arasındaki özel bağları renkli bir anlatımla ekranlara taşıyor. 

Bu eğlenceli dizide birbirlerine yakın yaşayan büyükanne Gran Gran ve sevimli JoJo’nun bir araya geldiklerinde yapmayı planladıkları eğlenceli pek çok aktivite var. 

Seri, pasta pişirme veya otobüs yakalama gibi eğlenceli olayların yanı sıra yaşam döngüleri, değişen mevsimler ve büyüme gibi başlıklar altında zamanın geçişini ele alıyor.Jojo ve Gran Gran, sevgi dolu bir aile hayatının önemini ve çok kuşaklı topluluğun olumlu değerlerlerini küçük izleyicilere neşeli bir anlatımla aktarıyor. 

Bununla birlikte küçük izleyiciler her bölümde izledikten sonra evde yapabilecekleri birçok eğitsel etkinlikleri de keşfediyorlar. Kalpleri sıcacık yapan 11 bölümlük serinin ilk sezonu 10 Ağustos Pazartesi günü saat 11:00’da Digitürk 161. Kanalda yayınlanacak.  

Çocuklara Sebzeleri Sevdirecek Bir Seri: Mr Bloom's Nursery ( Bay Bloom’un Bahçesi) 
Bay Bloom'un Bahçesi, okul öncesi çocuklara kuklalar yoluyla sebzeleri sevmeyi öğreten bir gösteri. Bu bahçede çocuklar bitki ve sebzelerin büyümesini gözlemlerken yaşama dair pek çok ders çıkarıyorlar. 

Akılda kalıcı orijinal müziklerin de eşlik ettiği bölümlerde genç yardımcılar Bay Bloom'u bitkilerine bakmasına ve üretmesine yardımcı olmak için ziyaret ediyorlar. 

Ancak Bay Bloom'un bahçesinde büyülü şeyler gerçekleşmekte; ziyaretciler burada koşucu fasulye Colin ve utangaç lahana Margaret de dahil oynayabilecekleri ve bakım yapabilecekleri bir grup yaramaz sebze kuklası olduğunu keşfediyorlar. 

Bay Bloom's Çiftliği, afacan kuklaların yardımıyla çocukların çevrelerindeki doğal dünyadan ilham bulmalarına ve çevrelerine özen göstererek eğlenmelerine yardımcı oluyor. Bay Bloom’un Bahçesi ilk sezonuyla 3 Ağustos Pazartesi günü saat 11:20’de Digitürk 161. Kanalda ekranlara gelecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.