Unıversal Robots Akademi İle Cobot Kullanımı Çok Kolay

Çevrimiçi etkileşimli eğitim ile 87 dakikada cobot programcısı olun 


Universal Robots yeni nesil cobot’larını kullanmayı öğrenmek isteyenler için UR Akademi programı kapsamında çevrimiçi ücretsiz cobot eğitimi veriyor.




Robot otomasyonunun herkes için erişilebilir olmasını sağlamak için çalışan Universal Robots, iş birliğine dayalı robot yani cobot kavramlarını öğrenmek ve robot kolunu programlamak isteyenler için Universal Robots internet sitesinde 8 dil seçeneğiyle ücretsiz e-sertifikalı çevrimiçi eğitim fırsatı sunuyor. 

Üretim proseslerinde sürekli tekrar eden, manuel yapılan, zorlu ya da riskli işlerde kullanılan Universal Robots cobot’ları hem iş güvenliği sağlıyor hem de kaliteyi artırıyor. Risk analinize bağlı olarak herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insanlarla bir arada çalışan cobot’lar, daha verimli bir yapı kurmaya olanak tanıyor. 

Uzman seviyesinde programlama bilgisi gerektiren geleneksel robotların aksine Universal Robots cobot’ları akıllı telefon kullanan herkesin rahatlıkla öğrenebileceği kolaylıkta ve herkes için erişilebilir hale geliyor. Böylelikle robot ya da programlama alanında formal eğitim ihtiyacı ortadan kalkıyor. UR Akademi internet sayfasından ücretsiz çevrimiçi eğitim imkanı sayesinde dileyen herkes yalnızca 87 dakika içinde cobot programcısı olabilir. 

Üç adımda cobot programlamayı öğrenin 

CB3 ve e-Series olarak her iki robot ailesinin de eğitiminin bulunduğu çevrimiçi eğitimde, 9 modülden oluşan CB3 serisi, cobot eğitiminde robota giriş, robotun nasıl çalıştığı, uç elemanı ayarı, program oluşturma, harici cihazlarla haberleşme, güvenlik ayarları, koordinat düzlemleri, paketleme ve program akışı anlatılıyor. 

e-Series cobot’ların UR Akademi eğitiminde temel seviye, ileri seviye ve uygulama eğitimi ile üç adımda cobot programlama öğretiliyor. Temel Seviye Eğitim, e-Series robotları çalıştırmak için gereken tüm temel kavramları, terminolojiyi ve programlama komutlarını öğretiyor. 

İkinci adım olan İleri Seviye Eğitim, temel seviye eğitimde elde edilen becerilere ilave olarak daha karmaşık konuları öğretiyor. Bu eğitim; etkin program akışı, özelleştirilmiş koordinat sistemleri ve kuvvet kontrolü aşamalarını öğrenme imkanı sunuyor. 

Çevrimiçi eğitimin üçüncü ve son adım olan e-Series uygulama eğitimi cobotların cıvatalama, paletleme ve makine besleme gibi uygulamalar için gerekli bilgileri ve becerileri öğretiyor. 

Paletleme modülünde farklı dizilim modelleriyle çoklu katmanlı ve katmanlar arasında seperatör de içeren bir paletleme programını kolayca oluşturmak için paletleme sihirbazının nasıl kullanılacağı öğretiliyor. Cıvatalama modülünde ise harici vidalama cihazını UR cobot ile nasıl kullanabileceği gösteriliyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.