Lgs de her öğrenci kendi okulunda sınava girecek

Milli Eğitim bakanı Ziya SELÇUK NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.20 Hziranda liselere giriş sınavı yapılacak

1 Haziranda Okulların Kademli Açılması Gerektiğini Belirtti..Bu Konuda Birde Fazla Planlama Var.Kısmen De Okullar Açılabilir. Dedi.




Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak. Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. 

Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız. Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. 

Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak. Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. sınav arası 45 dkolacak. fotoğraflı kimlik şartı aranmayacak

Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak. Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. 

Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak. Sınavda sorular 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık. LGS ile ilgili öğrencilere her desteği sağlıyoruz.NTV

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.