Evdeki Öğretmen İle Online Eğitimde De Sınır Tanımıyor

Bilfen Okulları dünya genelinde yaşanan gelişmeler ve Millî Eğitim Bakanlığının COVID-19’a karşı almış olduğu önlemler kapsamında, eğitim ve öğretim sürecini online olarak sürdürmeye devam ediyor. 


Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde uzaktan eğitim programına tam zamanlı olarak başlayan Bilfen Okulları; yıllardır teknolojiye ve uzaktan eğitime yaptığı yatırımlarının bir sonucu olan uzaktan eğitim platformu ve online eğitimlerle 20 bin 500 üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütüyor. 



Bilfen Okullarının uzaktan eğitim platformunda anaokulundan 12. Sınıfa, tüm sınıf düzeylerinde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun olarak animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik yer alıyor. 

Dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığının aldığı uzaktan eğitim kararında 4 hafta geride kaldı. Bu süreçte 4 bin 732 içerik ile Bilfen Okulları, online uzaktan eğitim platformunda kesintisiz uygulayan kurumlar arasında yerini alıyor. 

Bilfenli öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik ve görsel sanatlar derslerinde yüzlerce adet içeriğe ulaşırken, öğrenciler bugüne kadar online sınavlarda 1 milyon 258 bin 608 adet soru çözümü gerçekleştirdi. 

Bilfen Okullarının, online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan 3 bin öğretmen, bugüne kadar 135 bin 960 online derste 4 milyon 758 bin 600 dakika konu anlatımında bulundu.  

Bilfen Okullarında Online Eğitimde Yüzde Yüz Başarı Hedefi 
 Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak tanımlanan COVID-19 küresel düzeyde pek çok boyutta krize neden oldu. 

Kontrol dışında gelişen her afet gibi bu salgında da hem olumsuz duygularla baş edilmesi gereken hem de en önemli rutinlerden biri olan okul düzenini bir süre evimizden uzakta eğitim yoluyla devam edilecek bir süreç öğrencileri bekliyor. 

Bilfen Okulları olarak geleneksel hale gelmiş başarılarını bu süreçte uzaktan eğitimle de devam ettirmek istediklerini belirten Bilfen Okulları Bilişim Teknolojileri Müdürü Güray KAYMAZ; “Uzaktan eğitime yönelik offline videolar, online eğitim, online sınav, online kayıt, online veli semineri, online zümre çalışmaları gibi hizmetlerle sanal bir okul kurduk.

Öğrencilerimiz temel derslerin yanında resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri de bizzat öğretmenlerinden alabilmekte, rehberlik görüşmelerini yapabilmekteler. Sadece “Uzaktan Eğitim” ve “Online Sınav” projelerimiz için 3 haftada online platformlarımızdan 14 milyon 341 bin 317 adet istek alındı.” dedi.  

Sayılarla Bilfen Okulları Online Eğitim 
Eğitimde herhangi bir kayıp oluşmaması için konu anlatımları dışında da etütler ve deneme sınavlarıyla eğitim akışını destekleyen öğretmenler, online etüt eğitimine başladı. 

Eğitim yönetim sistemleri üzerinden evden eğitim faaliyetlerini sürdüren Bilfen Okulları bin 200 sanal sınıfında, öğrencileriyle günde ortalama 5 bin 287 saat canlı derslerde bir araya geliyor. Bilfenli Öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında online/offline eğitim süresi 6 milyon 573 bin dakikayı geçti. 

Bilfen Okulları anaokulundan liseye kadar toplam 88 okul, bin 153 şubedeki yaklaşık 20 bin 500 öğrenci ile uzaktan eğitim faaliyetleri devam ediyor. 3 hafta süre içerisinde sadece ilköğretim kademesinde 92 bin 640 online ders işlendi. Offline eğitim için bin 263 video hazırlanıp öğrenciler tarafından 2 milyon 163 bin 301 kere tüketildi. 

Bin 211 ders ve konu kazanım videosu öğrencileri kullanımına sunuldu. Yapılan eşzamanlı online sınavlarda 541.636 soru çözümü gerçekleşti ve sonuçlar öğrencilerle paylaşıldı. 8. Sınıflarımızdaki 1.934 öğrenci velimize “Merkezi Sınav (LGS) Başvuru İşlemleri” konulu sunum ve “Sınava Doğru Aile İlişkileri ve iletişim” konulu online seminer verildi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.