lgs ve yks 2020 Konu ve Soru Dağılımları neler?

Okullara ara verilmesindne ötürü YKS ve LGS konu dağılımları değişmişti 




ve 12.sınıfın 2.dönem konularından sorumlu olmayacaktı öğrenciler. Bu gelişme sonrası yeni duruma göre özelikle YKS soru dağılımları nasıl olacağı merak konusu olmuştu. 

LGS 2020 de ise 1.dönem  konularından sorular çıkacağı açıklanmıştı 

Bakan Ziya SELÇUK bu konuda CNN TÜRK programında LGS konuları ve çıkacak konulara soru dağılımlarını hafta başından açılayacağını ifade etti. 

Hafta başında YKS ve LGS çıkacak soruların konu dağılımı nasıl olacak bunları da paylaşacağız. Benim ailelere söyleyeceğim şey şu, hiçbir öğrenciyi zorla bir yere götüremezler. 

Bir öğrencinin dıştan değil de içten motivasyonu önemli, bunu yapabilmek için de çocuğun dengeli bir hayata ihtiyacı var. Bu iş sadece zihinsel bir şey değil, aynı zamanda hareketsel bir şey. 

12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak. 

MEB'in güncellemesine göre 25-26 Temmuz'daki YKS'de 9, 10 ve 11. sınıf müfredatının yanı sıra 12. sınıfın birinci döneminden sorular sorulacak.

LGS zamanında yapılacak, ertelenme söz konusu değil. Hafta başında LGS’de çıkacak soruların konu dağılımı nasıl olacak bunları da paylaşacağız. 

Benim ailelere söyleyeceğim şey şu, hiçbir öğrenciyi zorla bir yere götüremezler. Bir öğrencinin dıştan değil de içten motivasyonu önemli, bunu yapabilmek için de çocuğun dengeli bir hayata ihtiyacı var. Bu iş sadece zihinsel bir şey değil, aynı zamanda hareketsel bir şey.Mebpersonel

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.