Okullardaki Kurslarda Merkezi Sınav Yapılacak

...Bakan Selçuk'a öğretmenlerin özlük hakları, atamaları gibi konulardaki iyileştirmelerle ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu da soruldu. 




 "Kısa vadede ücretli öğretmenlerin durumunu iyileştirmekle ilgili bir ödevimiz var, bunun farkındayız." diyen Selçuk, "Ekonomik imkanlar elverdikçe bunu en kısa sürede hayata geçirmekle ilgili çabamız sürüyor." açıklamasında bulundu. 

 Eğitim fakültelerinden her sene 40 bin dolayında yeni mezun verildiğini aktaran Selçuk, bu kontenjanı yüzde 10 düşürmekle ilgili YÖK'le mutabakat sağladıklarını bildirdi. 

Pedagojik formasyonun kaldırılmasının amacını, "Bu sertifikayı alan herkesin atama beklemesi yerine atamaya hak kazanan öğretmenlere formasyonu yeni bir kimlik içinde vermek" olarak açıklayan Selçuk, "Yani hiç kimsenin formasyon alması gerekmiyor. Onu biz zaten halledeceğiz." dedi. "

OKULLARDAKİ KURSLARDA MERKEZİ SINAV YAPILACAK" 
Dershane sonrası döneme ait yapılan çalışmaları da özetleyen Selçuk, bakanlık olarak okullarda ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili yeni bir modelleme yaptıklarını ifade etti. 

 Bu kurslarda öğrencilerin yeteneğini, becerisini izlemek, ailelerine geri bildirim vermek gibi yenilikler olacağını vurgulayan Selçuk, bununla ilgili bir yazılım hazırlandığını bildirdi. Video kütüphane de oluşturduklarını hatırlatan Selçuk, bu kütüphaneye mobil ulaşımın da mümkün olacağını, böylece Türkiye'nin her yerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanabilmek için bir altyapı sağladıklarını söyledi. Bakan Selçuk, "Bütün bu hazırlıklarımız, ortaokul ve lisede hafta sonu kurslarıyla da destekleniyor. 

Sonuçta bunu izlemekle ilgili merkezi sınav düzenleyeceğiz, bu yeni bir şey. Çocuklar bu kursları alırken verimle ilgili değerlendirme yapacağız." bilgisini paylaştı...haberturk

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.