o okul iş garantili mesleki eğitimde iddialı

Kocaeli’nde yer alan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, nitelikli bir mesleki eğitim alarak geleceğine yatırım yapmak isteyen öğrencilerini bekliyor. 

Merkezi Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alacak proje okullar arasında yer alan GEBKİM MTAL deneyimli eğitim kadrosu, öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan altyapısı ve laboratuvarları ile kimya sektöründe iş garantili mesleki eğitim vaat ediyor. 

LGS tercihleri sırasında öğrencilere rehberlik edecek öğretmenlere “Kimyamızda Eğitim Var” sloganı ile yola çıkan GEBKİM MTAL hakkında bilgi vermek amacıyla bir tanıtım toplantısı da organize edildi. 

GEBKİM OSB’de gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu gözlenen toplantıya Kocaeli ile İlçelerinden öğretmenler ile okul idarecileri katıldı.

 GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin de bir konuşma yaptı ve mesleki eğitimde niteliği artırmanın yanı sıra sektör ile yakın işbirliğinin önemine dikkat çekti. 

GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. İmer Özer ise GEBKİM MTAL hakkında bilgiler veren bir sunum yaptı. Mevlana’nın “Bilmek başka, bulmak başka, olmak başka” sözünü hatırlatan Özer, hayatının baharında gençlere yol göstermek üzere yola çıktıklarını belirtti ve öğrencilere yaşayarak öğrenme fırsatı sunacaklarını söyledi. 

Toplantıda söz alan GEBKİM MTAL Okul Müdürü Hakan Çelik de 20 yıllık eğitimci ve yönetici olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, GEBKİM MTAL’i mesleki eğitimde rol model haline getirmek istediklerini vurguladı. 

GEBKİM MTAL Rehber Öğretmeni Şeyma Soydaş’ın konuşmasının ardından toplantının sonunda İzgören Akademi’den Gökhan Yenipazar, katılımcılara ilham veren ve ilgiyle izlenen bir sunum gerçekleştirdi. Programın ardından Kocaeli’nin dört bir yanından toplantıya katılan idareci ve öğretmenler ile GEBKİM MTAL okul ve laboratuvar binası gezildi. 

GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan ve desteklenen GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında; ilaç, kozmetik, temizlik ürünleri, plastik, ambalaj gibi birçok farklı alt sektöre sahip olan kimya sektöründe çalışmak isteyen gençlere kapılarını açıyor. 

Kocaeli Dilovası İlçesi’nde yer alan okul 2019 LGS puanıyla bu yıl 120 öğrenci alacak. Okulda 20 derslik, 8’i kimya ve 4’ü ise endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvar bulunuyor. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yemek ve servis yanında uzaktan gelecek öğrenciler için yurt imkanı da sunulacak.

Başarılı öğrenciler GEBKİM Özel Bursu ile desteklenecek. Akademik kariyerine devam etmek isteyen öğrenciler, GEBKİM Vakfı tarafından verilen burs ve yurtdışında eğitim olanağından da yararlanabilecek. Okul bünyesindeki spor komplekslerine yönelik okul takımlarına ek olarak bu yıl E-Spor takımı da kurulacak. 

Sporun yanı sıra sosyal yaşamlarında başarılı bireyler olarak yetişmeleri için gerekli ortam da sağlanacak. Okulda yabancı dil, müzik ve görsel sanatlar laboratuvarları ile akıl oyunları ve halk oyunları kulüpleri kurulacak. Ülkemizin itibarlı eğitim kurumları ile işbirliği halinde eğitimler düzenlenecek.  

“Kimyamızda eğitim var” diyen GEBKİM MTAL, Türkiye’nin en iyi mesleki eğitim veren okulu olmayı hedefliyor… 
GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih edecek başarılı öğrenciler hem pratik hem de uygulamalı atölye çalışmaları ile nitelikli bir eğitim alarak geleceğe hazırlanacaklar. 

GEBKİM MTAL sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin en iyi mesleki eğitimini veren okulu olmayı hedefliyor. Deneyimli eğitim kadrosu, laboratuvarları ve sosyal imkanlarının yanı sıra okul-sanayi işbirliğini öngören eğitim vizyonu ile bu hedefe ulaşmak konusunda da iddialı. 

Öğrenciler eğitim gördükleri süre içinde sanayi ile iç içe olacak ve kurulacak Pilot Üretim Tesisinde mikro düzeyde üretim yapacaklar. Son sınıf öğrencileri haftanın üç günü GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların tesislerinde uygulamalı eğitim alma ve staj yapma imkanına sahip olacak. GEBKİM Vakfı’nın Yönetimi de öğrencilerin yanında olacak ve sanayideki deneyimleri ile öğrencilere mentorluk yapacaklar.  

Mezun olmadan kimya sektöründe işleri hazır olacak…
 GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, nitelikli mesleki eğitimin önemine değinerek GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında şunları söyledi: “Gelişmiş ülke ekonomilerine baktığımızda istisnasız gelişmiş kimya sanayilerine sahip olduklarını görürsünüz. 

Kimya sektörü ülkemizin de en çok katma değer ve istihdam yaratan sektörlerinin başında gelmektedir. Kocaeli, kimya sanayinin kümelendiği çok büyük bir ekosisteme ev sahipliği yapıyor. İnsana yatırım yapmazsak bu sektördeki gelişimi ıskalamış oluruz. 

GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı olarak kimya sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mesleki eğitimi verecek bir okul için elimizi taşın altına koyduk. Çocuklarımızı hayata ve parlak bir geleceğe hazırlamak için okulumuzda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. 

Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız protokol ile sınıfları, laboratuvarları, sosyal imkanları, staj ve burs olanakları ile örnek bir okul yarattık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz her zaman sanayi ile iç içe olacaklar. Okulda bir Ar-Ge ve Pilot Üretim Tesisi de kuracağız. 

Böylece daha okurken mikro düzeyde üretim yapma ve deneyim kazanma imkanı bulacaklar. GEBKİM Vakfı Yönetimi ve eğitime gönül veren üyelerimiz ile gerek eğitim hayatları gerek mesleğe adım atarken öğrencilerimize destek olacağız. 

Mezunlarımız GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren her biri sektörlerinin en büyüğü olan şirketlerin işe alımlarında öncelikli olacak. Böylece daha mezun olmadan işlerinin hazır olmasını sağlayacağız. 

Ayrıca Kocaeli’nde yer alan ve kimya sanayine ev sahipliği yapan diğer OSB’ler de pek çok iş fırsatı barındırıyor. Kariyerine geleceği olan bir sektörde yön vermeye hevesli öğrencilerimizi GEBKİM MTAL’ye bekliyoruz.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.