​Çocukların Hayal Gücü Teknolojiyle Gerçeğe Dönüşüyor

Faber-Castell, çocukların hayal güçlerini kullanarak yarattıkları sanat eserlerini AR (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisiyle gerçeğe dönüştürüyor 

Yaratıcılığı renklerin gücüyle canlandıran Faber-Castell, Türkiye’nin yaratıcılık odaklı ilk kültür ve sanat festivali olan Yaratıcı Çocuk Festivali’nin bu yıl da ana sponsoru oldu. 

25-26 Mayıs tarihlerinde Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek olan Türkiye’nin en kapsamlı açık hava etkinliği Yaratıcı Çocuk Festivali’nde Faber-Castell, AR (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisiyle çocukların hayal dünyasını canlandırıyor. 

Bununla birlikte 2 gün boyunca çocuklar, Faber-Castell’in atölye ve etkinlikleriyle yaratıcı dünyalarını geliştirirken, ebeveynler ise sektörün duayen ismi Prof. Dr. Belma Tuğrul’un “Oyunun Gücüne Güven” konulu söyleşisinde, oyunların çocuklar üzerindeki etki ve önemi hakkında bilgi sahibi olacak. 

Aynı zamanda katılımcı aileler, çocuklarının gücüne daha fazla güvenmenin neden önemli olduğunu Belma Tuğrul’un uzman görüşüyle birleştirecek.  

Çocuklar Hayalleriyle 3 Boyutlu Dev Akvaryum Yaratıyor
Festival boyunca katılımcı ebeveyn ve çocuklar, Faber-Castell Özgür Yaratıcılık Alanı’nda birbirinden renkli boyalarla başladıkları yaratıcılık yolculuğunu AR teknolojisi ile gerçeğe dönüştürecek. 

Diledikleri renklerle sualtı canlılarını boyayan minikler, eserlerini 3 boyutlu olarak görebileceği gibi yarattıkları eserlerden dev bir sualtı dünyası oluşturabilecek. Böylece çocuklar el ve motor becerilerini geliştirirken, yaratıcılıkla teknolojinin buluşmasıyla eserlerinin hareketlendiğine tanık olacak. 

Alanda bulunan dev ekranda minik sanatçıların oluşturduğu dev akvaryum, tüm katılımcıların ilgi odağı olacak. Ebeveynler ise çocuklarının yaşadıkları bu heyecana ortak olurken, sosyal medya üzerinden yapacakları paylaşımlarla anında sürpriz hediye kazanma şansına sahip olacak. 

Faber-Castell Yaratıcılık Sokağı’nda Çocuklar Eğlenirken Öğrenecek! 
Çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını geliştirme amacıyla hareket eden Faber-Castell, festival boyunca Yaratıcılık Sokağı’nda gerçekleştireceği yaratıcı atölyelerle, çocukların eğlenirken yaratıcı dünyalarına yeni bir boyut getirmelerine de imkân sunacak. 

Festivale katılan yaratıcı minikler, Faber-Castell’in 3 farklı yaş grubuna yönelik düzenlenecek Yıldız Sanatları, Eğlenceli Kalemler Yaratıcı Eller, Zıt Renkler Birbirini Çeker, Yaratıcı Dalgıçlar Su Altında ve Pofuduk Dondurmalar atölyelerinde birbirinden ilginç tekniklerle yaratıcı eserler ortaya çıkarıp, sanata ilham veren sanatçıları tanıma fırsatı bulacak. 

 Faber Castell’in birbirinden renkli ürünleriyle gerçekleşecek Yıldız Sanatları atölyesinde çocuklar, algoritmik düşünceye sanatsal bakış açısı kazandırırken, Eğlenceli Kalemler Yaratıcı Eller atölyesiyle renkleri yaratıcılıklarıyla birleştirecek. 

Zıt Renkler Birbirini Çeker atölyesinde sanat sever minikler renk çemberi üzerindeki zıt renkleri bir araya getirerek renk armonisiyle tanışabilecek. 

Diğer yandan Yaratıcı Dalgıçlar Su Altında atölyesinde, rengarenk oyun hamurları ile eğlenceli bir su altı dünyası yaratma fırsatı bulacak çocuklar, Pofuduk Dondurmalar atölyesinde ise boyanın en kabarık hali ile yaratıcı dondurmalar yapabilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.