Okul Dışarıda Günü için Sınıflar 23 Mayıs’ta Açık Havaya Taşınıyor

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü ülkemizde bu yıl 23 Mayıs’tagerçekleştiriliyor. OMO’nun destekleriyle Aktif Yaşam Derneği tarafından gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü 23 Mayıs Perşembe günü sınıfları açık havaya taşımaya davet ediyor. 




Kayıt yaptırmak için www.okuldisaridagunu.orgadresine girmeniz yeterli. Açık havada zaman geçirmenin çocukların hem fiziksel hem de zihinsel sağlıkları açısından önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü’ne kayıtlar her gün artarak devam ediyor. 

Çocukların sayısı şimdiden 250 bini geçti. Aktif Yaşam Derneği’nin ilk kez 2018 yılında Türkiye’ye taşıdığı Okul Dışarıda Günü, bu yıl da tüm dünyayla aynı anda 23 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştiriliyor. 

Geçtiğimiz yıl gördüğü rekor seviyede ilgiyle tüm dünyada en çok okul başvurusunu Türkiye’den alanOkul Dışarıda Günü, bu yıl da çocuklara açık havada deneyimleyerek öğrenme keyfini yaşatmayı hedefliyor. 

Bu yıl Okul Dışarıda Günü’ne katılacak öğrenci sayısı 250 binin üzerine çıktı. Öğretmenlerin, ebeveyn ve paydaşların tüm gelişmeleri ve destek içerikleri takip edebilecekleri www.okuldisaridagunu.orgweb sitesine bugüne kadar tüm dünyadan 944.685, Türkiye’den ise257.313 çocuk kayıt oldu. 

Okul Dışarıda Günü’ne tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de “Kirlenmek Güzeldir” felsefesiyle 15 yıldır çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişiminde özgürce hareket etmenin önemini anlatan ve ebeveynlere ilham kaynağı olan OMO destek veriyor. 

2012 yılından bu yana tüm dünyada 6 milyon çocuğun hayatına dokunan Okul Dışarıda Günü, dışarıda oyun oynamanın, keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığının yanı sıra iletişim becerileri ve yaratıcılıklarının gelişimi için önemli olduğu fikriyle gerçekleştiriliyor. 

Türkiye’de Okul Dışarıda Günü’ne katılmak isteyen öğretmenleriwww.okuldisaridagunu.org websitesinden kayıt yaptırarak ve destek içeriklerden yararlanarak dersleri açık havaya taşıyabiliyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.