İtü Tmdk Ve Meb’den Türk Müziği Alanında İşbirliği

İTÜ TMDK ve MEB “Batı müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Batı müziği Aletleri Yapımı” alanlarında işbirliği protokolü imzaladı.


Protokole göre İTÜ TMDK,teori ve çalgı eğitimi alanında program ve materyal geliştirme süreçlerine destek olacak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda öğrencileri hazırlayacak. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) işbirliği protokolü imzaladı. 

Müzik alanında eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla imzalanan protokole göre İTÜ TMDK; “Türk Müziği, Batı Müziği teori ve çalgı eğitimi” alanında program geliştirme süreçlerini destek olacak, materyal geliştirme ve ders kitabı yazımı konusunda da MTEGM’e katkı sağlayacak. 

 İTÜ Rektörlük Senato odasında yapılan imza törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. Prof. Dr. Lutfihak Alpkan’ın yanı sıra İTÜ TMDK Müdürü Prof. Serpil Murtezaoğlu katıldı. 

Protokol kapsamında, MTEGM’ye bağlı güzel sanatlar liselerinde “Batı Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği” alanlarında eğitim gören öğrenciler ile “Türk Batı müziği Aletleri Yapımı” alanında okuyan öğrencilerin ve öğretmenlerin mesleki yeterliklerinin artırımına yönelik çalışmalar yapılacak. 

TÜRK VE BATI MÜZİĞİ ALETLERİ YAPIMI ÖĞRETİLECEK
MTEGM ile oluşturulan işbirliği protokolü ile planlanan takvim doğrultusunda,İTÜ TMDK öğretim görevlileri hizmet içi eğitimlerde görevlendirilecek. İstanbul’da bulunan güzel sanatlar liselerindeki müzik alan derslerinde İTÜ TMDK uzmanları görev alacak. 

İTÜ TMDK, Türk ve Batı Müziği aletleri yapım sınıfının kurulmasına da destek olacak ve alet yapımıyla ilgili eğitimler verecek. Ayrıca, Türk ve Batı Müziği aleti yapımı konusunda ilgili okullara İTÜ TMDK’nın danışmanlığında müzik aleti temin edilmesine olanak sağlanacak. 

YARIŞMALARA İTÜ TMDK HAZIRLAYACAK
İTÜ TMDK’nın görevlendireceği Yarışma Koçu, müzik alan öğrencilerine yönelik ulusal/uluslararası düzeyde düzenlenecek etkinlik ve yarışmalarda öğrencilerin hazırlanmasına destek olacak. Güzel Sanatlar Liselerine alınacak alan öğretmenlere yönelik ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar yapılacak. Protokolün geçerlilik süresi 4 yıl olacak.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.