Çocuklar Sağlıklı Yaşamı Eğlenerek Öğreniyor

Fundación MAPFRE, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile beş yıldır sürdürdüğü “Sağlıklı Yaşam Projesi” ile bugüne kadar 223 okulda 819 aktivite gerçekleştirdi. 


Proje ile 53 bin 236 öğrenci ve 1.956 öğretmene ulaşıldı. Fundación MAPFRE (MAPFRE Vakfı) 2014 senesinden bu yana Türkiye’de "Sağlıklı Yaşam" alanında eğitici ve eğlendirici okul aktiviteleri ile ilköğretim öğrencilerini sağlıklı beslenme konusunda keyifli bir şekilde bilinçlendiriyor. 

Her sene yeni modüller eklenerek zenginleşen proje, 2019 yılında yeni ismi, kitapları ve AVM festivalleri ile devam ediyor. Geçen yıl Çocuk ve Yeni Doğan Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman ve “Neşeli Tabaklar” kitabı yazarı Sibel Güngör desteğiyle yenilenen proje “Tabağım Renkli Hayatım Hareketli” ismini aldı. Yenilenen dekorlar ile daha renkli ve eğlenceli bir formata dönüştürülen projenin ana temasını yine tiyatro oyunu oluşturuyor. 

Tiyatro oyununu izleyen çocuklara, gösterim sonunda konuyu pekiştirmeleri için oyun kahramanlarının da içinde yer aldığı eğlenceli ve öğretici bir hikâye kitabı hediye ediliyor. Senaryodan yola çıkarak hazırlanan hikâye kitabında, Uğur’un vücudu içindeki heyecan verici serüven aktarılıyor. 

Ayrıca, oyunu izleyen çocuklara, konu hakkında ailelerinin de bilgi sahibi olması için Dr. Gülnihal Şarman tarafından hazırlanan bilgi verici bir kitap hediye ediliyor. Ebeveynlere yönelik hazırlanan kitabın içinde çocuklar için sağlıklı ve dengeli beslenme önerilerinin yanı sıra, Neşeli Tabaklar kitabının yazarı Sibel Güngör’ün renkli ve neşeli tarifleri de yer alıyor. 

Tabağım Renkli Hayatım Hareketli Çocuk Festivali! 
 Vakıf, sağlıklı yaşamın ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin bilinçli ebeveynlerden geçtiği farkındalığıyla okullarda çocuklara ulaşmaya devam ederken bir yandan da Tabağım Renkli Hayatım Hareketli Çocuk Festivali düzenleyerek ebeveynlere ve çocuklara aynı anda dokunmayı hedefliyor. 

Tabağım Renkli Hayatım Hareketli Çocuk Festivali içeriğinde, aileleri bilgilendiren uzman söyleşileri, çocukları ve ebeveynleri eğlendiren sağlıklı içecek, neşeli tabak hazırlama atölyeleri, yoga atölyeleri ve sağlıklı yaşamın ipuçlarını öğreten tiyatro oyunu yer alıyor. 

Festival ile sağlıklı yaşam alanında toplumsal bilincin artırılması ve aynı zamanda ailelerin çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunulması hedefleniyor. Tabağım Renkli Hayatım Hareketli Çocuk Fe6stivali 13-14 Nisan’da Akasya AVM’de başlıyor ve 20-21 Nisan’da Akbatı AVM ile devam ediyor. 

Fundación MAPFRE öncülüğünde başarıyla sürdürülen proje ile 2019 yılı içinde İstanbul ve çevre illerde 15 bini aşkın öğrencinin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi, böylece projenin altıncı yılının sonunda yaklaşık 70 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor. 

Fundación MAPFRE hakkında  
1975 yılında kamu menfaatine katkıda bulunmak amacıyla MAPFRE S.A. tarafından kurulmuş olan Fundación MAPFRE, kar amacı gütmeyen bir vakıf olmakla beraber, aynı zamanda MAPFRE S.A.’nın çoğunluk hissedarıdır. Vakfın faaliyetleri, beş ayrı alan çatısı altında yürütülmekte olup, bu kurumlar aracılığıyla çeşitli sosyal sorumluluk projeleri desteklenmekte ve geliştirilmektedir. 

Kazaları önleme ve yol güvenliği alanı, sağlık teşvik alanı, sigorta bilimleri alanı, kültürel faaliyetler alanı ve toplumsal gelişim alanlarında projeler yürütülmektedir. 

Vakıf, dünya çapında gerçekleştirmekte olduğu tüm sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi MAPFRE Sigorta aracılığıyla ve işbirliğiyle Türkiye sınırları içersinde hayata geçirilen faaliyetlerde de kendi adıyla yer almaktadır. Fundación MAPFRE, MAPFRE Sigorta işbirliğiyle Türkiye’de çok sayıda sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.